2 Nisan 2020 Perşembe

CeraVe Nemlendirici Krem

Cilt türümüz ister karma ya da kuru, ister alerjik ya da hassas olsun bariyeri güçlü değilse ne yaparsak yapalım düzgün ve sağlıklı görünmez. Bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde cilt bariyerini destekleyen CeraVe Nemlendirici Kremi anlatacağız sizlere.



Vücut ağırlığımızın %16'sını oluşturan en büyük organımızın cildimiz yani derimiz olduğunu biliyor muydunuz? Çeşitli kimyasallarla çoğu zaman yoruyoruz cildimizi. Cildimize ne kadar kötü davranırsak bize kaşınarak, kuruyup, hassaslaşarak hatta kızarıp sivilce çıkartarak tepki veriyor. Son zamanlarda sıkça duyduğumuz cilt bariyerimizi bozmuş oluyoruz. 
Peki cilt bariyerimiz bozulduysa nasıl onarabiliriz ve bariyeri bozmamak için ne yapmalıyız?
Öncelikle zararlı kimyasallar içeren ürünleri kullanmayarak işe başlayabiliriz.


Yeterli neme sahip, esnek, pul pul dökülmeyen, kızarmayan, sivilcelenmeyen cilt ideal yapıya sahiptir. Sürekli ürün değiştirmek; paraben, peg, alkol, deterjan vs gibi aşındırıcı kimyasalları kullanmak, cildi gerekli gereksiz sürekli temizlemek cildi fazlasıyla zorlar ve bariyer hasar görür. Sonuç bizi mutsuz eden bir cilt olur. Benim gibi doğduğumdan beri alerjik, hassas ve egzamalı bir cildiniz varsa doğru ürünleri kullansanız bile cilt bazen tepki verebilir. Böyle durumlarda da cildin hasar görmüş bariyerini güçlendirmek gerekir. Bunun içinde hyaluronik asit, B vitaminleri  özellikle de cildi yatıştıran ve onaran B3 (niacinamide) ve seramidler gibi cildin sevdiği içeriklere sahip ürünler kullanmak olumlu sonuç verecektir.


Cilt bariyeri konusunu sanırım biraz uzattım :)) Hemen benim cildimin de çok iyi anlaştığı CeraVe Nemlendirici Krem yorumlarıma geçiyorum. Nilgün'ün 10. yılını kutladığımız etkinliğinde gelen hediyelerden biriydi CeraVe. Havaların biraz soğumasıyla kullanmaya başladım. Kuru ve çok kuru ciltler için uygun bir krem olunca yapısını biraz yoğun bekliyordum. Ama hafif yapılı, cilt tarafından hemen emilen bir krem. Hatta ilk kullanmaya başladığımda yapısından dolayı bu krem benim cildime yeterli nemi vermez demiştim ama beni nem konusunda mutlu eden bir krem oldu. Uyguladığımda cildim su içmiş gibi oluyor. 
Dermatologlarla geliştirilen formülünde cilt için gerekli 3 temel seramid ve en sevdiğimiz içeriklerden olan hyaluronik asit bulunuyor.Cildimizde doğal olarak bulunan seramidler nem seviyesini korumakta çok önemli bir rol oynarlar, cilt hücrelerini bir arada tutan, cildi dolgunlaştırmaya yardımcı ve nemi koruyan koruyucu bir tabaka oluştururlar. Seramidler nem ve suyu birbirine bağlarlar ve cilt için koruyucu ve onarıcı bariyer oluştururlar. Kuru, hassas, egzama, dermatit ve sedef gibi sorunları olanlar içeriğinde seramidler bulunan ürünleri kullanmalıdır. Hyaluronik asitin işlevini de artık hepimiz iyi biliyoruz. 
Düzenli kullanımda cildimin nemsizliğini düzenledi CeraVe. Egzama ve alerjiyi tedavi etmek gibi bir iddiası yok ama nemini geri kazanmış ve yıpranmış bariyeri onarılmış cilt zaten bu sorunları yaşamıyor. Bu kış kızarıklık dışında yoğun kaşıntılı egzama atağı yaşamadım. Kızarıklığa ne yazık ki çözüm değil. Hassas ve alerjik ciltler CeraVe nemlendirici kremi çok sevecektir. 


Yüz ve vücut için uygun olan CeraVe Nemlendiriciyi çocuklar da kullanabiliyor. 50 ve 177 ml'lik tüpte ve 340 gr'lık kavanozda olmak üzere 3 farklı ambalajı olan CeraVe nemlendirici Kremi eczanelerden alabilirsiniz. 
CeraVe Nemlendirici Kremin kuru ve hassas ciltlerdeki etkisini Nilgün'den okumak için www.trendyandfriendly.com , yağlıya dönük karma ciltlerdeki etkisini okumak İrem'den için   audreyinsekerleri.blogspot.com linklerini tıklamanız yeterli.




8 yorum:

  1. özellikle bu dönemde elime ve yüzüme sıkça kullanıyorum ve gayet iyi sonuç alıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Gayet güzel bir krem bence. Uygun fiyatlı ve görevini yerine getiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle nem konusunda başarılı bir kremmiş.

      Sil
  3. Bence de Cerave başarılı nemlendiriciler sunuyor. Yaşasın seramidler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın nem daha çok nem veren ürünler :)

      Sil
  4. En sevdiğim nemlendiricilerden sadece biri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım artık benim de en sevdiğim nemlendiricilerden biri :)

      Sil