9 Mart 2020 Pazartesi

Bitenler - 20

2020 yılının ilk bitenler yazısına hızlıca başlayayım. Bu bitenlerde bol bol cilt bakım ürünü var. Stok erittim bu sefer. Dolapta, banyoda yarım bekleyen ürünleri, bekleyen testerların bir kısmını kullanıp bitirdim.Tam bir detox oldu. Hemen anlatmaya başlıyorum.





Madem bolca cilt bakım ürünü bitirdim, ilk onlarla başlayayım anlatmaya.


Avon Anew Vitamin C Serum geçtiğimiz yaz başı gelmişti. O dönem 2 hafta kadar kullanıp kışa bırakmıştım. Aralık ayı gibi de bitirdim. Lekeleri açma ya da cildi canlandırma etkisini pek farkedemedim ama kulladığım süre boyunca cildimi nemlendirmesi çok iyiydi.
Sephora Super Regenerating Oil-Serum indirimde aldığım ama dolapta unuttuğum ürünlerden biriydi. Son kullanma tarihi geçmeden bitirdim neyse ki. Cildi yağlandırmadan nem vermesi gayet iyiydi. Bu serum artık satılmıyor ya da ambalajı değişti. Kış dönemi için güzel bir serumdu.
Yves Rocher Wrinkles&Radiance krem losyon kıvamlı bir üründü. Bunun da son kullanma tarihi yaklaşmıştı. Yüzümde bir iki kere kullandım. Nem vermesi kış için yeterli değildi. Son kullanma tarihi yakın olduğu için yüzümde kullanmaya fazla cesaret edemedim, vücut kremi gibi kullanıp bitirdim.
Vichy Slow Age Krem Contentpro'dan gelmişti. Her şeyiyle güzel bir kremdi. Tam boyu alınır.
Medic8 Hydra8 B5 serumu daha önce kullanmıştım. Güzel bir serumdu.
Medic8 CE- Tetra serum c vitamini serumuydu. Tester boyu etkisini anlamak için pek yeterli değildi ne yazık ki.
Mecic8 Retinol serumun da testerı minik olduğu için etkisini pek anlatamayacağım. Ama cildimde kızarma, yanma ve batma yapmamıştı. Uzun vadede işe yarayacağını düşünüyorum.
Loreal Mucizevi Yağ Göz Kremi tam bir kış kremiydi. Yine alabilirim.
Fotoğrafta olmayan 3 tane de Wuti Kozmetikten krem bitti.
Wuti Anti-Blemish kremi leke sorunu olan bir arkadaşıma vermiştim. Bitirdiğinde lekelerinde hafifleme olduğunu söylemişti. Arkadaşım bu kremden tekrar aldı mı bilmiyorum ama uzun vadede işe yarayacak bir ürün gibi görünüyor.
Wuti Anti-Aging Regeneration kremi ben kullandım. Önceleri sadece akşamları kullandım. Sabah cildim daha aydınlık güne başlıyordum. Nemlendirmesi de güzeldi.
Wuti Whitening- Moisturizing krem de yapı olarak anti-aging kreme benziyordu. Etkileri de fena değildi. Her iki kremi ben bir süre kullandıktan sonra doktorum merak ettiği için ona verdim. Onun da yorumları olumluydu.



Elimde bir yığın Clarins testerı vardı. Bu testerların her birinden 6-7 tane vardı. Yorumlamak için yeterli miktardaydılar ve sonunda bittiler.
Clarins Extra Firming Gündüz ve Gece Kremlerinin etkisini çok sevdimiştim. Cildim daha nemli ve canlı duruyordu kullandığım süre boyunca.
Clarins Gentle Day krem daha yazlık bir ürünmüş. Kış için nemi yeterli gelmedi.
Clarins Hydra Qunch krem de kış için değil bahar ve yaz dönemi için iyi olabilecek bir ürünmüş.
Clarins temizleme sütü makyajı güzel temizliyor ve cildi yağlandırmıyor. Clarins toniği pek anlayamadım ama çünkü bir tanecik testerı varmış zavallımın :)
Lancome Genefique Serum Contentpro'dan gelmişti. Bu minicik tester tam 7 günlük kullanım içindi. 7 gün içinde cildimdeki etkileri de fena değildi.
Clarins pempe kil maskesi karma ve yağlı ciltler içindi ama cildim kuru olmasına rağmen severek kullandım. Cildimi kurutmadı ve germedi. Temiz cilt hissi de güzeldi.Bu minik tüpler tek kullanımlıktı ama kesince 2 kullanımlık oldular. İnce uygulanırsa 3 kullanım bile olurmuş.



Bu iki ürün banyoda unuttuklarımdan.
Charcoal kömürlü yıkama jeli standart bir üründü. Ne iyi ne kötü, kendi halinde bir jeldi. Bitti, gitti.
Avon Planet Spa havyar özlü soyulan maskeyi sevmiştim. Çekmecenin dibinde saklı kalmış. Yoksa çoktan biterdi. Kış başı bitirdim bu maskeyi de. Yeniden alınabilir çünkü soyarken cildimi acıtmıyor.


Yves Rocher Expert Reparation vücut losyonu alışveriş hediyesiydi galiba. Kuru ciltler için tam bir kış kremiydi. Pul pul dökülen cildimi 2 güne yakın nemli tutuyordu. Kokusu da çok güzeldi. Elimde bir tane daha var aynısından. Kış dönemleri Yves Rocher'e gıcık olsam da alabilirim.
Beeo Propolisli dudak balmı soğuk günlerde tam anlamıyla kurtarıcı oldu. Kokusu kötüydü ama kalıcı değildi neyse ki.


Bioblas bizim evin en çok kullanılan şampuanı. Bu çeşidi de fena değildi ama sanki eskisi kadar etkili değil artık ürünleri. Stokta son bir tane daha var. O da bitince bir süre almam sanırım.
Elseve Mucizevi Yağın hindistan cevizi yağlı bu serisi fena değildi. Temizlemesi, kokusu gayet iyiydi. Saç kremiyle beraber kullandım ama saç kremleri şampuanlara göre daha bereketli oluyor.



Beverly Hills Formula Perfect White Gold diş macunu gayet sıradandı. Beyazlatma etkisi de yoktu ne yazık ki. 
Perfect White Black ağız bakım suyunu diş macunu gibi sıradan buldum. Her iki ürün de beim için olmasa da olurmuş ürünlerdi.
Bir tane de klasik Paradontax bitti. Çoğu kişi sevmese de tadını ve etkisini seviyorum ben.

Jöle, pamuk, ıslak mendiller de bolca bitti yine. Bakalım bir sonraki bitenlerde neler olacak?

4 yorum:

  1. vichy slow age ve avon serum benim de bitti gelecek ay yazıları blogda olacak ve ikisini de sevdim.. Sephora serum da ilgini çekti araştıracağım onu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sephora serum umarım ambalaj değiştirmiştir. Sevmiştim çünkü :)

      Sil
  2. avon cvitamini cildim sivilcelendiği zaman uyguladığımda sivilcelerimi söndürdü. Yeni ufak lekeleri açtı ama yerleşmiş lekelerde 0 değişim. Elseve 'in bu şampuanını annem beğenerek kullanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilcedeki etkisine dikkat etmemişim ama önümüzdeki kış alıp aralıksız kullanmayı düşünüyorum. Güzel bir serumdu.

      Sil