19 Şubat 2020 Çarşamba

Vichy 89 Mineral Göz Çevresi Bakım Kremi

Göz çevresi cildimizin en hassas, en ince ve bu yüzden de en çabuk kırışan bölgesi. Bir de uykusuzluk ve sürekli telefon ve bilgisayar ekranına bakmaktan göz altları torbalanıp morluklar oluşabiliyor. Tüm bu sorunların çözümü için hafif yapılı ama etkili bir üründen, Vichy 89 Mineral Göz Çevresi Bakım Kreminden bahsedeceğim bugün sizlere.




Vichy 89 Mineral Göz Çevresi Bakım Kreminin içeriğinde %89 oranında Vichy Mineralli Termal Su, doğal kaynaklı hyaluronik asit ve saf kafein bulunuyor. Termal su ve hyaluronik asit göz çevresini nemlendirip ince çizgi görünümünü azaltıyor. Saf kafein koyu renk halkaları, göz altı torbalarını ve yorgunluk belirtilerini iyileştiren bir içerik.


15 ml'lik yeşil renkli pompalı bir cam şişeye sahip. Kokusuz, jel kıvamlı bir göz çevresi ürünü Vichy 89 Mineral. Bir pompa ürün her iki göz çevresine yeterli geliyor. Yapısı o kadar hafif ki göz çevreme uyguladığımda sanki su sürüyormuşum gibi bir his oluyor. Etkisi de cildime su içiriyormuş gibi. Bu hissi başka nasıl tarif edeceğimi bilemedim.


Vichy 89 Mineral kremi ilk bir hafta sabah akşam temiz cildime tek başına uyguladım. İlk kullanmaya başladığımda havalar çok soğuk değildi ve verdiği nem başta yeterli geliyordu. Havalar soğumaya başlayıp bir de Ankara'nın malum kuru havası olunca tek başına yeterli gelmemeye başladı. Verdiği nem yetersiz gelmeye başlayınca serum gibi kullanmaya başladım. Önce Vichy, 5-10 dakika sonra da üstüne yoğun nem veren bir göz kremi kullanıyorum. Bu şekilde kullanmayı bu soğuk havalarda daha çok sevdim. İçeriğindeki hyaluronik asitle beraber yoğun nem veren kremin de etkisi arttı. Göz çevrem daha nemli ve daha sağlıklı görünüyor şu an. Makyaj altında kullandığımda da bir sorun yaşamadım. Güzel bir makyaj altı oldu. 



Hafif yapısından dolayı her cilt tipi rahatlıkla kullanır bu göz kremini. Göz çevresini yağlandırmadan nemlendirdiği için komedon ve minik bezelere de neden olmaz göz çevresinde. Cildim nemsiz, kuruya dönük karma ve çok alerjik bir yapıda. Bir de egzama sorunum var ki evlere şenlik. Bu yüzden kullanacağım ürünlerde önceliğim hassasiyet yaratıp alerji ve egzamayı tetiklememesi. Vichy 89 Mineral Göz kreminde böyle bir olumsuzluk yaşamadım. Kullanmaya başlamadan önce cildimde, özellikle de göz çevremde değişik bir kuruluk yaşıyordum. Değişik kuruluktan kastettiğim, cildime hangi ürünü uygularsam uygulayayım (yoğun kıvamlılar dahil) hiçbir şekilde nemlenmiyordu. Aksine daha da kuruyor gibiydi. Öyle bir dönemde kullanmaya başladım ve nemlendirme etkisini ilk haftada gördüm. Cildimi yormadan, ağırlaştırmadan nemlendirdi.
Cildiniz çok kuruysa vereceği nem kışın yetersiz gelecektir. Benim gibi serum olarak kullanabilirsiniz. Yazın tek başına yeterli gelecektir nemi. 



Hassas, alerjik ve benim gibi egzama sorununuz varsa Vichy 89 Mineral Göz kremini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Göz çevremle ilgili tek sorunum tüm cildimdeki gibi nemsizlik. Bu konuda da beni mutlu eden bir krem oldu. Böyle bir sorunum olmadığı için koyu renk halkalar ve göz altı torbalarındaki etkisiyle ilgili yorum yapamayacağım. Ama içeriğinden dolayı etkili olacağını düşünüyorum.
Benim cildim yağlıya dönük karma, bendeki etkisi nasıl derseniz  sevgili İrem'in 
yorumlarını okuyabilirsiniz. Kuru ve hassas cildimle anlaşır mı ki diyenler de sevgili Nilgün'ün yorumlarını okuyabilir.

9 yorum:

  1. ben de senin yaptığın gibi gece bakımında daha yoğun başka bir kremle destekleyerek kullanabilirim bunu..

    YanıtlaSil
  2. Ankara ayazına ürün mü dayanır :) ama hafif bir destekle yeterli!

    YanıtlaSil
  3. Oldukça merak ettim alacağım mutlaka✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif yapılı ve işe yarıyor gerçekten Çiğdem. Denemeni öneririm :)

      Sil
  4. Gündüz için uygun olabilir özellikle makyaj altına

    YanıtlaSil
  5. Cooook merak ediyorum bu serumu😍😍

    YanıtlaSil