17 Şubat 2020 Pazartesi

Oseque Hyaluronic Pure Ampoule

Bir ürün Hyaluronik Asit içeriğine sahipse o ürünü mutlaka denemeliyim diyorum. Çünkü en büyük derdim nem, daha çok nem. Bu yüzden bazı içeriklere karşı fena zaafım var. Sanırım bu konuda yalnız değilim.
2 hafta kadar önce Limonian 'dan bir paket aldım.  Paketi açtığımda içinden beni çok mutlu eden Oseque Hyaluronic Pure Ampoule serum çıktı. Gelir gelmez hemen kullanmaya başladım Oseque serumu.



Oseque Hyaluronic Pure Ampoule içeriğinde 17 çeşit amino asit, hidrolize edilmiş kolojen, çeşitli vitaminler ve tabi ki hyaluronik asit bulunuyor. Nem tutma özelliğine sahip bu içerikler sayesinde nemlenen cilt daha güçlü bir bariyere sahip oluyor ve daha sağlıklı görünüyor. 


Oseque serum yorumlarıma geçmeden önce size biraz Hyaluronik Asitten bahsetmek istiyorum. Hyaluronik asit vücudumuzda bulunan yapı taşı proteinlerden biri. Eklemlerimiz içinde bulunan ve kayganlığını sağlayan da işte bu protein. Eksikliğinde eklemler kayganlığını kaybettiği için birbirlerine sürtünerek aşınmaya başlıyor. Yaşlılardaki eklem rahatsızlığının sebebi işte bu asitin eksilmesi. Sadece eklemlerimiz için değil cildimiz için de önemli bir protein hyaluronik asit. Cildimizdeki kolojen yapının esnekliğini de bu protein sağlıyor. Ayrıca vücudumuzdaki lifler, tendonlar gibi bağlayıcı dokularda; gözü çevreleyen sıvıda ve kemiklerimizde de bolca bulunuyor. İnsan vücudunda ortalama 15 gr kadar hyaluronik asit bulunuyormuş.    
Cilt bakımında hyaluronik asit nemi cilde hapseden yapısıyla önemli içeriklerin başında geliyor. Ağırlığının bin katı su tutabilme özelliğine sahip olan hyaluronik asit cildin nem tutma kapasitesini de arttırdığı için zaman içerisinde ince kırışıklıkları açma ve cildi dolgunlaştırma özelliğine de sahip bir protein. Medikal uygulamalarda da hyaluronik asit sık kullanılan bir içerik. Yaşla beraber azalmaya başlayan bir protein olduğu için de hem içten hem dıştan kullanarak cildi ve eklemleri hyaluronik asitle desteklemek gerekiyor. 




Oseque Hyaluronic Pure Ampoule serumu kullanmaya başladığımda yapısını ve etkisini daha önce kulladığım hyaluronik asit serumlarla kıyasladım. Hem yapısıyla hem de etkisiyle daha önce kullandığım serumlarla neredeyse aynı diyebilirim.
30 ml'lik cam şişesi sade bir tasarıma sahip. Damlalığının cam olmasını da sevdim. 6-7 damla serum tüm yüzüm ve boynuma yetiyor. Cilt tarafından çok çabuk emiliyor ve üstüne hemen krem uygulanabiliyor. Yapış yapış bir his bırakmıyor ciltte. Sabah-akşam temiz cildime tonik sonrası uygulayıp üstüne de nemlendirici kremimi sürüyorum. Cildimin daha nemli olduğunu hissediyorum.
Bu aralar cildimden pek memnun değilim aslında. Egzamam atak döneminde, yüzüm kıpkırmızı. Nem verici serum ve kremlerle rahatlatmaya çalışıyorum cildimi. Bu aşamada Oseque benim için iyi bir destek oldu. Egzamayı geçirmiyor öncelikle bunu belirteyim ki yanlış anlaşılma olmasın. Cildin nem tutma kapasitesini arttırdığı için az da olsa rahatlatıyor.



Ve gelelim hyaluronik asit kullanımdaki püf noktalarına.
Hyaluronik asit eğer doğru yöntemlerle kullanılmazsa cildi nemlendirmek yerine kurutabilir. Tek başına nemlendirici değildir. Siz de ben bu serumu yoğun nem için kullanmıştım ama hiç memnun kalmadım diyebilirsiniz. Hyaluronik asitin ağırlığının bin katı su tutma özelliğini yukarıda yazmıştım. Bu da demek oluyor ki bu serumları kullanırken cilt mutlaka nemli hatta ıslak olmalı ve bol su içilmeli. Yani serum öncesi cildi termal su, gül-lavanta suyu ya da sadece su ile nemlendirip cilt kurumadan hemen serumu uygulanmalı. Böylece cilt yüzeyindeki suyun buharlaşmasına engel olmuş oluruz. Serum sonrası nemlendirici kremimizi de sürüp cildimizin tüm nem ihtiyacını karşılarız.
Hatta hyaluronik asit serumlarını duştan hemen sonra buhar olan banyoda kullanırsanız etkisini daha da arttırırsınız. Duşta açılan gözenekler serumu adeta içiyor.
Hyaluronik asit serumların etkisini arttıran bir başka içerik de C vitamini. Hyaluronik asit öncesinde eğer C vitamini serum kullanırsanız cildiniz daha aydınlık ve sağlıklı görünecektir.
Şimdilik bu kadar püf noktası yeter bence :)


Oseque Hyaluronic Pure Ampoule serumu her cilt tipi kullanabilir. Oldukça da bereketli bir ürün. 2 haftadır günde iki kere kullanmama rağmen yarısına bile gelmedi. Kullandığım bu süre boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. Cildim zaten yeterince olumsuz ve kırmızı zaten bu aralar, ekstra bir olumsuzluk hoş olmazdı :))






2 yorum:

  1. yeni kullanmaya başladım ilk etki olarak cildi oldukça nemli gösteriyor bence...kullanmaya devam tabi..

    YanıtlaSil