20 Temmuz 2019 Cumartesi

Botanicals Fresh Care Kişniş Özlü Şampuan ve Serum

Doğal içeriğiyle ilgimi çeken markalardan Botanicals Fresh Care. Markanın ürün yelpazesi oldukça geniş. Her saç sorunu için ürünü var diyebilirim. Daha önce besleyici serisi olan Aspir özlü serisini kullanmıştım. Bugün size kullanıp bitirdiğim dökülme karşıtı saç güçlendirici serisi olan Kişniş özlü serisini anlatacağım.



Kişniş tohumu içeren bu serinin şampuanını ve serumunu kullandım. İçeriğinde bulunan kişniş tohumu özü saçları dipten uca besleyip, dökülmeyi engelleyip saçları güçlendirmeyi vaadediyor. Bitkisel, ilginç bir kokusu var. Ben kokusunu sevdim ama sevmeyen de mutlaka olacaktır.



Kişniş serisi her ne kadar dökülme karşıtı olsa da yağlı saçların seveceği bir şampuan. Saçlarımı biraz kuruttu. Ama iyi bir saç kremiyle beraber kullanmak bu sorunu çözmeye yetiyor. Saç dökülmesindeki etkisi kullandığım süre boyunca iyiydi ama kullanmayı bırakınca dökülme yine başladı. Bazı yorumlarda dökülmeyi daha fazla tetiklediğini okuyunca biraz korkarak kullanmıştım ama ben öyle bir sorun yaşamadım. Bu seriyi kullandığımda yaşadığım en büyük sorun saçımda kepeklenme yapması oldu. Saçımı kurutmasını bile görmezden gelebilirim ama kepek yapmasını görmezden gelmem biraz zor :) Oysaki kokusunu ve saçlarımı temizlemesini sevmiştim bu şampuanın. 
İçeriğinde paraben, silikon ve renklendirici bulunmuyor. Kişniş dışında hindistan cevizi ve soya yağı bulunuyor içeriğinde ama bu yağlara rağmen saçları sertleştiriyor ne yazık ki. 



Şampuan gibi serum da silikon, paraben ve renklendirici içermiyor. Vaadeleri de şampuanla aynı. Yani saçları güçlendirip, dökülmelere karşı korumak. Her gün bir kaç damla serumu saç diplerime masaj yaparak uyguladım. Saç uçlarına da kullanılıyor bu serum ama ben sadece saç diplerimde kullandım. Şampuan gibi bu serum da kullanım süresi boyunca etkisini gösterdi. Kullanmayı bırakınca dökülme yeniden başladı ne yazık ki. 

Ne yazık ki Kişniş serisi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Aspir serisinden memnun kalınca aynı beklentiyle kullanmaya başlamıştım bu seriyi de. 

Siz Botanical Fresh Care ürünlerinden kullandınız mı? Kullandıysanız eğer hangi seriyi önerirsiniz bana :)

7 yorum:

  1. Very in depth review, I really like it!

    YanıtlaSil
  2. lavantalı serinin de etkisi aynı kremiyle kullanmazsan kurutuyor ama onun kokusu çok güzel tabi .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım en başarılı serisi Aspir serisi olabilir :)

      Sil
  3. Bu markanın henüz hiçbir ürününü denemedim. Sanki fiyat içerik, fiyat performans açısından çokta beklentimi karşılamayacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aspir serisini sevmiştim İlke ama bu serisi için senin yorumuna katılıyorum..

      Sil
  4. kozmetik ürünler  aspir serisi cidden güzeldir güzel bir makale beğendim

    YanıtlaSil