26 Haziran 2019 Çarşamba

Wet'n Wild Photo Focus Stick Fondöten

Bu hafta blogda fondöten dosyası açmış gibi oldum. Bugün de Wet'n Wild Photo Focus Stick Fondötenden bahsedeceğim size. Bir kaç ay önce Gratis tarafından yollanan pr paketinden iki rengi gelmişti bu fondötenin. Likit formda olanının seveni çok; bakalım bu nasıl diye gelir gelmez kullanmaya başladım her iki rengi de.





Stick fondötenlere karşı nedense bir ön yargım var. Bu yüzden olumlu yorumları olan bir stick fondöten dahi olsa alıp denemeyi dahi düşünmedim. Ciltte kalıp gibi duracaklarını düşünürüm hep bu tarz fondötenlerin. Wet'n Wild stick fondötenleri de, eğer Gratis pr paketinden çıkmasaydı, alıp denemeyi düşünmüyordum.




Wet'n Wild stick fondöten ince yapılı, ciltte ağırlık yapmayan, kalıp gibi durmayan bir fondöten. Bu anlamda ön yargılarımı kırmayı başaran bir ürün oldu. İçeriğinde makademia yağı, argan yağı, soya yağı gibi birçok bitkinin ve çekirdeğin yağı bulunuyor. Kuru ciltlerinde seveceği, cildi kurutmayan bir fondöten. Üst üste uygulamaya da uygun bir ürün.



Cilde nem vermesi oldukça iyi olduğu için ilk uygulamalarımda altına nemlendirici uygulamadım. Nem anlamında sonuç olumluydu. Ama ne yazık ki benim cildimde başta gözeneklerim olmak üzere tüm cilt kusurlarımı gösterdi bu fondöten. Altına hem nemlendirici hem de çeşitli bazlarla uyguladığımda da sonuç değişmedi. Bir kaç saat içinde sonuç daha da fenaydı. Tüm çizgilere doldu, yanaklarımda parça parça dağıldı, burun kenarlarına dolmadı adeta yığıldı ve dudak kenarlarımda pul pul oldu. Yapısı ince ve nem konusunda sorun olmayan bu fondötenden oldukça şaşırtıcıydı bu sonuç benim için. İzlediğim yabancı vloglarda da benzer şikayetler olduğunu görünce sorunun ben de olmadığını anladım :)) İlk uyguladığımda cildimde yağ gibi kayınca sonucu daha olumlu bekliyordum açıkçası.
En iyi sonucu sık kıllı fondöten fırçasıyla aldım. Uygun fırçayla uygulanmazsa çizgi çizgi durabiliyor. Süngerle de sonuç fena değil ama kapatıcılığı azalıyor süngerle.



Cildi aydınlık gösteren, ortanın üstünde kapatıcılığa sahip bir fondöten. Gratis'lerde 4 rengi satılıyor ama yurtdışında renk skalası oldukça geniş. Neredeyse bütün markalarda bu renk sorununu yaşıyoruz. Nedense ülkemize genelde az renk yollanıyor. Ve ne yazık ki bir çoğumuz cildimize uygun rengi bulamıyoruz bu yüzden.
Bendeki renkler Soft Beige ve Golden Honey. Soft Beige benim cildimle uyumlu bir ton. Golden Honey biraz koyu oldu ama çok abartılı bir koyuluk değil.
sizin stick fondötenlerde aranız nasıl. Sanırım ben yine uzak durmaya devam edeceğim :))




3 yorum:

  1. Hiç bakmayalım o zaman ben 🙄 teşekkürler canım yorumlarım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seven var mı bilemiyorum ama çok daha iyi fondötenler var bununla kıyaslayınca...

      Sil
  2. Bunu denemedim ama uzun zamandır max factor stick fondoteni kullanıyorum cok az suruyorum ve biraz çizgilenme yaptığında temiz Bir süngerle pıt pıt üstünden geçiyorum yeni gibi oluyor :)
    Tabiki daha iyi fondötenler var bununla ugrasmak istemez kimse ama en azından elimizdekileri belki bu sekilde değerlendirirsiniz :) ❤️

    YanıtlaSil