24 Haziran 2019 Pazartesi

Farmasi VFX Pro Fondöten

Sizlere Farmasi'nin ikonik ürünü nedir diye sorsam BB kremi ve VFX fondöten diyeceğinize neredeyse eminim. Bu iki ürün sosyal medyada öyle çok övülüyor ki eğer kullanmayanlardansanız bir an önce kullanmak istiyorsunuz.
Ben de sizlere VFX Pro Fondötenden bahsedeceğim bugün. Bakalım övgüleri hakediyor mu bu fondöten.




Farmasi VFX Pro Fondöten hd etkili bir fondöten. Hd fondötenleri birçok markada görüyoruz. Peki nedir bu hd etki. Cildi ikinci bir ten gibi sarıp, parlama yapmayan, cildin bütün kusurlarını örtüp pürüzsüz doğal bir cilt sağlayan fondötenler bunlar. TV makyajı yani kameralar
için formüle edilmiş ürünler aslında bu fondötenler ama cep telefonlarıyla yoğun bir şekilde haşır neşir olunca firmalar hd etkili ürünlere de ağırlık verdi diyebilirim.
Farmasi VFX fondöten denediğim ilk hd etkili fondöten. Parlama yapmayan, mat ve doğal bir bitiş sağlıyor. Fotoğraflarda gerçekten de pürüzsüz görünüyor cildim. Zaten Farmasi bu fondöteni için "en favori fotoğraf filtreniz" demiş. Buraya kocaman bir ama bırakmam gerekiyor. Çünkü sadece fotoğraflarda ve aynada cildim pürüzsüz ve güzel görünüyor bu fondöteni kullandığımda. Yakından bakınca pul pul, tüm çizgilere dolmuş, burun ve dudak kenarları yanaklar kuru ve çorak arazi gibi duruyor.



Kremsi yapıda, kolay uygulanan, oksitlenmeyen bir ürün. Kapatıcılığı ortanın üstünde. Uyguladıktan sonra pudralaşıyor. Kuru ciltlere uygun bir ürün değil ne yazık ki. Uygulama öncesi cildi çok iyi nemlendirmek lazım eğer cilt kuruysa. Yağlıya dönük karma ve yağlı ciltler çok sevecektir ama bu ürünü. Cildim parlamasın, mat ama doğal dursun diyenler de sevecektir.
Fırça, sünger ve elimle uyguladım. Hepsinde de ne yazık ki pul pul durdu cildimde. En iyi sonucu fırçayla uygulayıp üstünden nemli süngerle geçince aldım ama yine de kusursuz değildi sonuç. Peeling, bol nemlendirme, Loreal Mucizevi Yağ ve çeşitli bazlara rağmen sonuç benim için yine olumsuzdu. Tabi ki bu kadar övülen bir ürün olunca ben de hemen pes etmedim. Farmasi'nin kendi bazlarıyla da denedim ama yine hayal kırıklığıydı benim için. Strobe bazla kullandığımda VFX baza göre sonuç biraz daha iyiydi. Ama tüm bu denemelerim sonucunda net bir şekilde bu fondötenin benim nemsiz, kuruya dönük karma cildime uygun olmadığına karar verdim :) Tabiri caizse bu fondötenin benim cildimde duruşu tam cakeydi.


30 ml'lik pompalı cam ambalaja sahip bu fondöten. 5 ayrı rengi var. Bendeki 01 vanilla rengi. Seveni oldukça fazla olan bu fondötenin pr çalışmasından dolayı mı yoksa gerçekten mi bu kadar çok övüldüğünü pek anlayamadım. Ya da bu fondöteni kullanıp övenlerin hepsi aynı cilt yapısına sahip ve aralarında hiç kuru ciltli kimse yok :))

Konuyu toparlamam gerekirse; pudralaşan, mat ve doğal bitiş sevenler bu fondöteni sevecektir. Farmasi kataloğunda indirime denk gelirseniz bir şans verebilirsiniz. Bazen bazıyla beraber güzel kampanyalar da oluyor. Denemek isteyenler için kampanyalar avantajlı olacaktır.


6 yorum:

  1. ben farmasi cilt ürünleri ile anlaşamadım pek. Bu fondöteni de sevmemiştim , kuru ciltli olduğumdan bb kremiNi de. CC de sıra . Umarım onunla anlaşabilirim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BB de kuru ciltlere uygun değil, bakalım CC nasıl :)

      Sil
  2. hımm bana olabilir o zaman diye düşünüyorum cildim yağlıya dönük gayet doğal ve hafif de mat durur gibi geldi bana.. indirimde yakalayıp almam lazım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tam senlik bu fondöten İrem. Yakın olsaydık sana verirdim :)

      Sil
  3. Farmasi ürünleriyle nedense anlaşamadım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim ürünleri var ama her ürünüyle ben de anlaşamıyorum :)

      Sil