3 Aralık 2018 Pazartesi

Colossein Güneş Gözlüğü Alışverişim

Almayı en çok sevdiğin şeyler nedir diye sorsanız bana ilk cevabım güneş gözlüğü olabilir. Geçen haftalarda yine bir güneş gözlüğü aldım. Bunu yazarken biraz utanıyor gibi oluyorum ama sonra geçiyor. Kaç tane güneş gözlüğüm olduğunu sormayın, söylemem..
Son gözlüğümü de bir gün internette polarize camlı güneş gözlüğü modellerine bakarken keşfettiğim Colossein sitesinden aldım. Bu ara son takıntım polarize camlı gözlükler çünkü.



Rayban Wayfarer modeli hep sevmişimdir. Hatta ilk güneş gözlüğümde bir Wayfarer'di. Bu gözlüğüm yüzünden lisede Cazcı Kardeşlerden hangisisin esprisine de çok maruz kaldım. İki yıl önce de kendime doğumgünü hediyesi yine bir Wayfarer almıştım. Colossein 'de güneş gözlüklerini incelerken Wayfarer model bu gözlük dikkatimi çekti.

www.colosseinglasses.com/collections

Model Wayfarer, camlar da polarize olunca bu gözlüğe kayıtsız kalamadım. Poli karbon çerçevesi de çok hafif. Yüzümde hiç ağırlık yapmadı. Rayban'la kıyaslarsam bu gözlük Rayban'ın onda biri ağırlıkta. Malzeme çok kaliteli gibi durmuyor ama beni uzun bir süre idare eder.



Detaylara takılan biri olarak bu gözlüğü almamdaki bir diğer neden çerçevesinin ahşap görünümü ve içinin gri olmasıydı. Çok yakından bakmadıkça ahşap görünümü pek anlaşılmıyor ama ben biliyorum ya bence önemli olan da bu :))) 


Polarize camın görüntüsünü bir türlü çekmeyi beceremedim. Kaç fotoğraf çektiysem hiçbirinde anlaşılmadı polarize camın görüntüsü. Polarize cam kullananlar nasıl olduğunu bilir ama bilmeyenler için anlatmam gerekirse renkler daha canlı, görüntü daha net oluyor.

Colossein sitesinde gözlüklerin ölçülerinin ayrıntılı şekilde yazmasını çok beğendim. Seçtiğiniz gözlüğün ölçülerinde bakarak yüzünüze nasıl olacağını rahatça anlamak mümkün. Site oldukça hızlı gönderim yaptı. kargom sağlam bir şekilde paketlenmişti. 

Önümüzdeki yılın plaj gözlüğü şimdiden belli oldu gibi. Tabii ben yeni gözlük almazsam :)))


4 yorum:

  1. canım güzel günlerde kullan .

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir model ne diyeyim güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoktan kaptırdım bu gözlüğü Yasemin, şimdi abim kullanıyor :)))

      Sil