12 Aralık 2018 Çarşamba

Atelier Rebul Pharmacy Serisi



Probiyotikleri zaten biliyorduk ama son yıllarda bir de prebiyotikleri duymaya başladık. Nedir bu probiyotik ve prebiyotik.?
Her ikiside bağırsak florasını düzenleyen, vücudumuz ve cildimiz için faydalı besin kaynakları. Prebiyotikler bağırsaktaki faydalı mikroorganizmaları çoğaltan lifli gıdalara deniyor. Soğan, sarımsak, kurubaklagiller, yer elması, muz prebiyotik besinlerden. Probiyotikler de vücudumuzda doğumumuzla beraber varolan, yeterli miktarda tükettiğimizde bağırsak floramızı düzenleyen canlı mikroorganizmaları içeren gıdalarda bulunan içeriklerdir. Yoğurt, kefir, turşu, boza, tarhana yani fermente gıdalar probiyotik besinlerden.
İlk defa bir marka üstelik yerli bir marka pre ve probiyotikler içeren bir cilt bakım serisi üretiyor. Atelier Rebul tamamen geleneksel eczacılık yöntemlerinden ilham alarak geliştirdiği Pharmacy Serisinde "Gerçek Pre ve Probiyotikleri" kullanan ilk marka oldu.





Pharmacy serisi krem ve serumdan oluşuyor. %97.06 doğal içeriğe sahip seride paraben, parfüm, fitalat, peg, silikon ve mineral yağ gibi zararlı hiç bir madde bulunmuyor. İçeriğindeki gerçek pre ve probiyotikler cildin florasını da zararlı bakterilere karşı koruyor ve iyi bakteri popülasyonunu arttırıyorlar. Bakterilerden kaynaklı egzama gibi cilt rahatsızlıklarında da etkili bu seri. Cildi daha aydınlık ve sağlıklı görünüme kavuşturuyor. Kızarıklıkları ve atopik ciltleri yatıştıran, kılcal damarları da tedavi eden bu seri 72 saat nem vermeyi iddia ediyor. Ayrıca cildin Ph'ını dengelemek için de çok önemli pre ve probiyotikler. İçeriğinde bulunan yaklaşık 390 bin canlı bakteri kavanozda durağan pozisyonda. Cilde sürüldüğü anda canlanmaya başlıyorlar. havayla temasında bir sorun yok, pre ve probiyotiklerin doğal koruyuculuğu bakterilerin olumsuz gelişimine engel oluyor. Vitamin F, shea butter, bilinen en güçlü nemlendiri olan pentavitin ve bitkisel içerikler de bulunuyor bu seride. Sardunya çiçeğinin özünden gelen ilginç bir kokuya sahip. Sardunya kokusu sevmediğim için kokusu pek benlik değil bu serinin.



Bu kadar ön bilgiden sonra gelelim benim yorumlarıma. Kremle başlayayım anlatmaya. Hafif yapılı, cilt tarafından kolay emilen, cildi yağlandırmadan nemlendiren bir krem bu. Oldukça da bereketli. Çok az ürün tüm yüzüm ve boynuma yetiyor. Günde iki kez temiz cildime uyguluyorum. Herhangi bir ağırlık yapmıyor yüzümde. Makyaj altında da oldukça iyi. Cildi yağlandırmadan nemlendirdiği için üstüne uygulanan makyajın kusması gibi bir sıkıntı yaşatmadı bana. 72 saat nem vaadi olmasına rağmen cildime verdiği nem benim için pek yeterli olmadı. Mevsim geçişlerinde benim için daha uygun gibi bu krem. Kullanmaya başladıktan 2 hafta kadar sonra dermatit atağı yaşayacak gibi oldum. Cildimde kızarıklık ve kaşıntı başlamak üzereyken kullanmayı bırakmadım ve dermatitdeki etkisini görebilmek için devam ettim. Kızarıklıklarımı 2-3 gün içinde geçirdi ve dermatitin ilerlemesine engel oldu.



Serum da krem gibi hafif yapılı. Yapısı süt şeklinde. Cilt tarafından hemen emiliyor ve krem gibi ciltte ağırlık yapmıyor. Nem vermesi kreme kıyasla çok daha iyi. Serumu sadece akşamları kremden önce uyguluyorum. Havanın çok soğuk ve kuru olduğu günlerde iki kez kullanıyorum. Dermatit atağının başlangıcında da kremle beraber günde iki kere kullandım. O hassasiyetimde de cildimde ağırlık yapmadı. Tek bir pompası tüm yüzüm ve boynuma yetiyor. Krem gibi serumda oldukça bereketli. Genel olarak her iki üründe cildime iyi geldi. Kullanmaya başladıktan 3 hafta kadar sonra sabahları bir iki sivilce sürprizleri oldu. O süreçte belki ağır gelmiştir diye düşünüp hem kremi hem serumu günde bir kere kullanmaya başladım. Neyse ki sivilcelerin devamı gelmedi. Şu an yine kremi günde iki kere serumu da sadece akşamları kullanıyorum.




Probiyotikleri cilt bakım hatta makyaj ürünlerinde kullanan çok firma var. Ama Atelier Rebul hem pre hem de probiyotikleri beraber kullanan ülkemizde tek, dünyada da birkaç markadan biri.
Pharmacy Serisi tüm cilt tipleri için uygun  bir seri. Sadece yağlı ciltler için serumun iki günde bir uygulanması öneriliyor. Özellikle hassas ciltlerin seveceği ürünler. Sade siyah cam ambalajlar çok şık ve zarif. Ambalajın siyah olma sebebi ürünleri ışıktan korumak. Serum 30 ml'lik pompalı cam şişede, krem 40 ml'lik cam kavanozda satışta. Şehrinizde Atelier Rebul yoksa online alışverişle bu ürünlere ve diğer Atelier Rebul ürünlerine sahip olabilirsiniz.

9 yorum:

  1. This is old Turkish mark Elena. That's products so interesting because Atelier Rebul he used pre and probiotic in this cream and serum.

    YanıtlaSil
  2. pharmacy hakkında ben de bir yazı yazacğaım :)

    YanıtlaSil
  3. canım güzle günlerde kullan ,detaylı anlatım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Instagram da da çook detaylı anlatmıştın oradan aklımda. Alınacaklar listesine girdi bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam senlik bu seri Gökçe, hemen denemelisin :)

      Sil
  5. Ben ilk kez bu kadar detaylı bir açıklamasını okudum .Pre ve probiyotik konusunu sadece yiyecekler ile alakalı olduğunu sanıyordum. Cilt bakımı için oldukça faydalı ürünler olduğu belli ,merak ediyorum fiyatlarını inceleyeyim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pre ve probiyotikleri kozmetiklerde daha da çok duyacağız sanırım Yasemin..

      Sil