6 Ekim 2018 Cumartesi

Nivea Gül Suyu İçeren Makyaj Temizleme Serisi



Nivea sürekli yeni ürünler çıkartarak bizleri mutlu etmeye devam ediyor. Son dönemde ağırlıklı olarak da makyaj temizleme ürünleri çıkarttı. En son çıkarttığı seri gül suyu içeriyor. Misel su, süt&tonik yani tonik özellikli temizleme sütü ve yıkama jelinden oluşuyor bu yeni seri.




Çok şık bir sunumla ulaştı pr paketi. Tüm cilt tipleri için uygun olan serinin en önemli özelliği çoğumuzun kullanmayı sevdiği gül suyu içermesi. Ama öyle sevimsiz gül suyu kokmuyor serideki hiçbir ürün. Çiçeksi fresh bir kokuya sahipler ama koku hassasiyeti olanlar sevmeyebilir. Almayı düşünürseniz koklamadan almayın derim. Ürünlerde gül suyu oranının ne kadar olduğu yazmıyor. Ambalajları da epey inceledim ama göremedim. Gerçi içerik listesinde de orta sıralarda. Yani yoğun olarak kullanıldığını düşünmüyorum gül suyunun.


Gül suyu içeren Nivea MicellAIR serisinde en çok tonik özellikli temizleme sütü ilgimi çekti. Kıvamı klasik temizleme sütü gibi. Ben temizleme sütlerini pamuğa dökerek değil, yüzüme krem gibi sürerek uyguluyorum. Bu şekilde makyajı daha güzel çözüyor bu tarz losyon ve süt temizleyiciler. Islak mendil, tonikle ıslatılmış pamukla da ciltten temizliyorum. Bu yöntemi yıllar önce Roc uzmanlarından öğrenmiştim.
Nivea tonik özellikli temizleme sütü makyajı güzel çözdü. Islak mendille yüzümden silip, üstünden de tonik geçtiğimde makyaj kalıntısının çok az kaldığını gördüm. Sonrasında yüzümü yıkadığım için çok dert etmedim bu durumu. Ciltte yağlı bir his de bırakmadı. Yüz ve dudak için uygun bir ürün. Serini en sevdiğim ürünü bu tonik özellikli süt oldu diyebilirim.



Serinin denediğim ikinci ürünü çift fazlı misel suydu. Bu ürün de makyajı temizlerken aynı zamanda tonik etkisi sağlıyormuş. Yüz,göz ve dudak makyajı için kullanılabiliyor bu misel. Kalıntı bırakmadan makyajı temizleme vaadini gerçekleştiren bir ürün. Ama göz makyajı temizlemek işkence oldu benim için. Çünkü gözleri inanılmaz yakıyor. Daha önce kullandığım Nivea'nın diğer misel suları gözlerimi yakmamıştı.


Arkalı-önlü kullandığım 4 pamukla tüm makyajımı temizledi çift fazlı misel su. Yağlı his bırakmadan temizler denmesine rağmen ne yazık ki cildimde epey yağlı bir tabaka kaldı. Fotoğrafta parmaklarımda da bunu görebilirsiniz. Bu yağlı histen hoşlandığımı pek söyleyemeyeceğim.


Ve gelelim serinin bence en gereksiz ürünü olan yıkama jeline. Yıkama jellerinin performansını daha iyi anlayabilmek için ilk kullanımda  makyajımı sadece jelle yıkarım. Nivea gül suyu içerikli jelle de yaptım aynı şeyi. Suya dayanıklı makyajı bile çıkartacağını iddia eden bu jel ne yazık ki işlevini pek yerine getiremedi. Göz makyajını çıkartmak gibi bir iddiası yok bu jelin ama suya dayanıklı olmayan maskarayı bile biraz olsun çıkartmasını beklerdim. Panda gibi tüm göz makyajını her yere bulaştırdı. Gerçi sadece yüz ve dudak makyajı için diyor ama yıkama jelini göz değdirmeden yüzümü nasıl yıkayacağımı da bilemedim açıkçası. Ten makyajının bir kısmını temizleyebildi sadece. Yüzümü kuruladığım havluda kaldı fondötenimin kalan kısmı... Şimdiye kadar kullandığım hiç bir Nivea yıkama jel ya da kremlerinden böyle kötü sonuç almamıştım.

Nivea gül sulu seriden en iyi temizlik performansını süt&tonik, misel su, yıkama jeli şeklindeki kullanım sıralamasıyla aldım. Önce süt&tonikle makyajı çözüp, misel suyla sildim. Son adım olarak da jelle yıkadığımda cildim tamamen makyaj ve kirden arınmış oldu.

Bu seriyle kıyaslarsam Nivea'nın çok daha başarılı makyaj temizleme ürünleri var. Bu seri olmasa da olurmuş aslında. Yine de bu ürünlerinde seveni illaki olacaktır. Mesela yeğenim, benden daha çok beğendi ve şu an severek kullanıyor bu seriyi. Ama benim tercihim diğer Nivea ürünlerinden yana olacak...

Yeni ürün denemeyi seviyorum bunu alıp denerim diyorsanız indirim dönemlerinde bakabilirsiniz bu seriye...

8 yorum:

  1. Hafif yapısı var nivea'nın fena değildir bu çıkardıgıda guzel günlerde kullan canım :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nivea'nın kullandığım diğer ürünlerine göre çok başarılı değil ne yazık ki bu seri..

      Sil
  2. Yapay gül kokusunu sevmiyorum. Eğer üründeki gül suyu, yağı oranı güzelse denemekten zarar çıkmaz. Makyaja dayanıklı demesine rağmen çıkartmaması çok kötü olmuş ama ben bu vaadle hiç ürün almıyorum. Çünkü o kabayı misel su ile almadan başlayamıyorum temizleme işlemine :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül kokmuyor kesinlikle ürünler. İçeriğinde gül yağı yok, sadece gül suyu var onunda oranı yazmıyor. Vaadler göre ürün almayalı çok oldu ama bir ürün kalıntı bırakmadan suya dayanıklı makyajı bile temizliyorum diyorsa o iddiasını gerçekleştirmesini bekliyorum. Kaldı ki yüzümü yıkamadan temizliği asla tamamlamıyorum zaten :)))

      Sil
  3. Ben de üçünü bir arada kullanarak denedim. O zaman sıfır kalıntı. Makyaj temizlemeden çok cilt temizleme ürünleri olarak bakıldığında daha başarılı bence. Kullanmaya devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel sonuç üçlü kullanımla alınıyor. Dediğin doğru, cilt temizlemek için daha uygun ürünler. Yeğenim el koymasaydı kullanmaya devam edebilirdim ben de :)))

      Sil
  4. Sunumu çok beğendiğimi insta da yazmıştım. Gül kokusu kimyasal oluncu güzel olmuyor ama hafif doğal kokusunu severim. Ancak Nivea artık beni korkutuyor biliyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül kokmuyor ama bence Nivea'nın en gereksiz serisi bence bu.

      Sil