18 Haziran 2018 Pazartesi

Oriflame Giordani Gold Silk Likit Fondöten

Geçen yıldan beri aklımda olan bir fondötendi Oriflame Giordani Gold Silk Likit Fondöten. Alsam mı almasam mı derken ocak kataloğunda indirimli olunca aldım gitti. Aldığımdan beri de sıcak, soğuk her tür hava koşulunda deneme şansım oldu bu fondöteni. Artık uzun uzun yorumlayabilirim.



Oriflame Giordani Gold Silk Likit Fondöteni ipek kumaşın akışkan zarif yapısından esinlenerek yaratmış. Yapısı gerçekten de oldukça akışkan bu fondötenin. Ciltteki kusurları kapatıp, ışıltı veren fondöten 12 faktör güneş korumasına sahip.

30 ml'lik cam şişesi şık bir tasarıma sahip. Damlalığının da cam olması benim için artı bir detay oldu. 5 rengi olan fondötenin bendeki rengi Porcelain rengi. 



Yapısı çok akışkan olduğu için kullanmadan önce iyice çalkalamak gerekiyor. 2-3 damla ürün tüm yüze yetiyor. Kapatıcılığı ortanın biraz üstünde. Uygular uygulamaz pudralaşıyor. Yağlı ve karma ciltlerin seveceği bir ürün ama nemsiz ve kuru ciltlere pek uygun değil. Ciltte kadifemsi bir his bırakıyor.

Giordani Gold Silk Fondöteni elimle, fırçayla ve nemli süngerle uyguladım. En iyi sonucu nemli süngerle uyguladığımda aldım. Ancak uyguladıktan sonra pudralaşan yapısıyla nemsiz cildim ne yazık ki anlaşamadı. Yanaklarımda, burun ve dudak kenarlarında pul pul görüntüye neden oldu. Cildimi iyi nemlendiremediğimi düşünüp fondötenin altına epey yoğun nemlendirici uyguladım. Bir süre kuru görüntü olmadı ama gün sonunda çizgilere doldu ve tüm kusurları gösterdi. Loreal Mucizevi yağ ile beraber kullandım daha iyi sonuç alma umuduyla. Mucizevi yağı ilk olarak baz gibi fondötenin altına uyguladım. Biraz daha iyi bir sonuç elde ettim. Ama en iyi sonucu mucizevi yağı hem baz olarak kullanıp hem de fondötene karıştırarak kullandığım zaman aldım. Bu şekilde kullandığımda cildim başta çok yağlı gibi oluyor ama bir süre sonra o his geçiyor. Nemli, homojen bir cilt görüntüsü kalıyor geriye. Mucizevi yağ fondötenin yapısını ve kapatıcılığını da bozmadı.




İnce, akışkan ve hafif yapıdaki bu fondöten benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Son fotoğrafta bileğimde bile pul pul olduğunu görebilirsiniz. Ama yağlı ve yağlıya dönük karma ciltler bu fondöteni çok sevebilir. Fondöten üstüne pudra uygulamayı seviyorsanız pudralaşan yapısından dolayı bu fondöten size de uygun olabilir.

Bu fondöteni kullandıysanız sizin yorumlarınızı da merak ediyorum. Benimle paylaşırsanız sevinirim...


12 yorum:

  1. Bu ürün benimde katalogta görüp denesem mi acaba dediklerimden. Yaz aylarında cildim yağlıya dönük karma oluyor; yeni aldıklarımdan fırsat gelmeyeceği için bir sonraki dönemde denemek için yazıyorum bir yere =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın olsaydık sana ayırırdım denemen için. Katalog ürünlerinin dezavantajı her ürünün testerına ulaşamamak sanırım.

      Sil
  2. evet yapısından belli tam bir yağlı cilt fondöteniymiş.. altına şöyle yağlı bir baz sürerek kullanabilirsin benim de bu serinin ışıltılı bazında gözüm var ama indirimde yakalayamadım hiç ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loreal'in mucizevi yağı ile çözdüm sorunu neyse ki..

      Sil
  3. Böyle damlalıklı bir fondöten denemek istiyorum. 🙋🏼 Tühh keşke öyle pul pul olmasaydı 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yapısının inceliğine heveslenip almıştım, keşke daha nem veren bir ürün olsaymış..

      Sil
  4. This seem like an amazing product!
    I love this brand!!
    Kisses

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes Elena, this foundation is very well if you have oily skin..

      Sil
  5. Yüzüm normal ve yağliya yakın sizce yine pul pul olur mu uygun bir fiyata buldum alayım mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karma ve yağlı ciltlere uygun bir ürün, pul pul durmaz.

      Sil
  6. Çok güzel bir fondaten severek kullanıyorum yüzde oksitlenmiyor en önemlisi de bu bnce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapısı gerçekten çok güzeldi, keşke kuru cildime uygun olsaydı. Çok başarılı bir ürün.

      Sil