4 Nisan 2018 Çarşamba

Oriflame Novage Ultimate Lift Temizleme Sütü ve Tonik

Dünkü yazımda Ultimate Lift serisinin krem ve serumlarından bahsetmiştim. Bugün de temizleme sütü ve toniğe sıra geldi.



Oriflame cilt bakım setleri oluştururken temizleme sütü ve temizleme jeli seçenekleri olan 2 set yapmış. Ben bu seti alırken sadece süt temizleyici olan set vardı. Sanırım jel temizleyiciler yeni ya da benim gözümden kaçmış. 



Her ne kadar temizleme sütü dense de kremsi yapıya sahip bir ürün Ultimate Lift temizleme sütü. Ciltten makyajı ve kiri derinlemesine temizlerken besleyip pürüzsüz bir his iddiasında bir ürün. Hafif ama rahatsız etmeyen bir kokusu var. 200 ml'lik pompalı ambalajı kullanırken pratiklik sağlıyor.


Cildimdeki makyajın yoğunluğuna göre 1 ya da 2 pompa ürünü parmaklarımla tüm yüzüme krem sürer gibi uygulayıp, nemli bir pamuk ya da makyaj temizleme mendiliyle temizliyorum. Ciltten kiri, makyajı çözmesini sevdim. Ciltten iyice temizlendiğinde makyaj kalıntısı pek kalmıyor ama ben yine yüzümü yıkamadan rahat edemiyorum. Kremsi yapısından dolayı cildi kurutmuyor, yağlanmaya da sebep olmuyor. 

Temizleme sütlerini genellikle pamukla uygularız ama bu şekilde aslında yanlış uygulamış oluyoruz. Doğru uygulama şekli pamukla değil bir miktar ürünü elle yüze krem sürer gibi yayıp tonik ya da suyla nemledirdiğimiz pamuk ya da makyaj temizleme mendiliyle temizlemektir. Bu şekilde cilt yüzeyindeki kiri ve makyajı süt olan ürün üzerine alıp nemli pamukla ya da ıslak mendillerle silindiğinde daha iyi bir temizlik sağlanmış oluyor cilt için.


Cilt toniklerini nasıl bilirsiniz ? Ben su gibi oldukça sıvı kıvamlı bilirdim. Ta ki Palabs toniği kullanana kadar. Losyon tonik kavramıyla ilk Palabs'la tanışmıştım. Ultimate Lift serisinin toniği kullandığım ikinci losyon tonik oldu. 

Ultimate Lift tonik HydraPlus teknolojisiyle geliştirilmiş su bazlı jel bir tonik. Cildi tazeleyen, nemlendiren güzel bir ürün. Temizleme sütü gibi hafif, rahatsız etmeyen bir kokusu var.
Normalde pamukla uygularken en iyi sonucu bir miktar avucuma alıp hafifçe ısıtıp uygulayarak aldım. Biraz karışık bir anlatım oldu, farkındayım. 

Cildimi nemledrip yatıştırmasını çok sevdim. Korelilerin meşhur 7 tonik işlemi için de uygun bir tonik. 7 kat uygulamada cildin nemi oldukça iyi seviyelere gelir bence. 

Oriflame Novage Ultimate Lift serisiyle ilgili benim yorumlarım şimdilik bu kadar. Bu ürünleri eğer kullandıysanız sizin de yorumlarınız merak ediyorum..







13 yorum:

  1. losyon kıvamındaki tonikleri ben de seviyorum...:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildi kurutmuyor losyon tonikler, en baş sevme nedenim bu olabilir :)

      Sil
  2. Kremsi yapıdaki yüz temizleyicilerine nedense alışamadım. Kullanırken sanki kremi yıkıyormuş hissine kapılıyorum 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kremi ben önce ıslak mendille temizleyip yüzümü sonra yıkıyorum. Hiç kir kalıntısı kalmıyor bu şekilde..

      Sil
  3. Losyon tonik hiç kullanmadım şimdiye kadar. Bir tonikten beklediğim sıkılaştırma hissi ve senin bahsettiğin tazeleme durumu. Belki cilt temizlemede son adım tonik ama inan temizleme hünerinden çok o tazelenme hissi önemli :D
    Bu arada 7 kat tonik denemesini ben yaptım farklı iki tonikle. Ama öyle abartıldığı gibi bir sonuç alamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de yatışıp sakinleşmiş bir cilt hissi önemli, fazla hassas ve alerjik olunca :))) 7 kat toniği de üşendiğimden denememiştim :)))

      Sil
  4. Temizleme sütü güzelmiş. Ben losyon/tonik seviyorum. İlk Loreal Mucizevi Yağ serisinde tanışmıştım, o da güzeldi. Ardından Palabs çok iyi geldi. Bu seriyi de deneyebilirim.
































    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bir sonraki toniğim Loreal olacak :))

      Sil
  5. özellikle toniği çok merak ettim ... sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. oriflame'in kozmetik ürünlerini severek kullanıyorum,cilt bakım serilerini de merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt bakım ürünlerini de sevebilirsin bence :)

      Sil
  7. Temizleme urunlerinde sevmedigim tek sey temizleme sutu.. hatta sanirim nefret ediyorum🙈🙈

    YanıtlaSil