3 Nisan 2018 Salı

Oriflame Novage Ultimate Lift Cilt Bakım Serisi

Oriflame bir kaç yıl önce alt markalar oluşturmaya başladı. Mesela makyajda The One ve Giordani; cilt bakım ürünlerinde de Optimals ve Novage serileri gibi. Bu serileri de geliştirmeye devam ediyor Oriflame. Bu serilerden 2 aya yakın bir süredir kullandığım 35 yaş üstü ciltler için uygun olan Novage Ultimate Lift Serisinden bahsedeceğim sizlere.



Ultimate serisi cildin bağ dokusu hücrelerini onararak kaybettiği elastikiyeti yeniden kazandırıp cilt sıkılığını toparlamayı vaadeden bir seri. Tüm bu iddialarını da 12 hafta gibi bir sürede yapabileceğini söyleyen iddialı bir seri ayrıca. Diğer kullandığım  Oriflame ürünlerinde göre içeriği çok olmasa da biraz daha temiz bu serinin. Paraben ve türevleri bulunmuyor içeriğinde. 


Daha önce Ecollegen serisini kullanıp memnun kalınca bir üst seviyedeki bu seti de denemek istemiştim ama kullanma sırası daha yeni gelebildi. 
Geçen yıl set olarak aldığım bu seri gece ve gündüz kremi, sıkılaştırıcı serum, temizleme sütü yada jel temizleyici, losyon ve göz kreminden oluşuyor. Yaklaşık 2 aydır kullanıyor ve artık yorumlayabilirim diye düşünüyorum.


Cildi toparlayıp, sıkılaştırma vaadinde olan bu gündüz kremi 15 faktör güneş korumasına da sahip. Yaz için bu faktör yeterli gelmese de kış için fena sayılmaz. Hafif yapılı, cilt tarafından çabuk emilen ağırlık yapmayan bir krem. Bu sene çok soğuk bir kış yaşamasak da Ankara'nın meşhur kuru soğuğundan yine de payımızı aldık. Bu seriyi cildimin en nemsiz olduğu kuru soğuklarda kullanmaya başladım. Açıkçası neminin yeterli geleceğini düşünmüyordum ama beni olumlu yönde şaşırttı. Makyaj altında da kullandığımda bir sorun yaşamadım. Bazı fondötenlerin cilde daha iyi oturmasını bile sağladı diyebilirim. 


Gece boyu cildi yenileyen, toparlayan; reklam metni gibi olacak ama zamanla cilt ovalini toparlayıp sıkılaştırma vaadinde bir gece kremi Ultimate Lift. Gündüz kremine göre biraz daha yoğun bir kıvama sahip ama cilt tarafından yine çabuk emilen bir krem. Sabahları daha diri bir ciltle güne başlamama neden olduğu için ayrıca sevdim bu kremi. Verdiği nem de gayet yeterli geldi. Gece ve gündüz kremlerini kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra cildimdeki değişimi görmeye başladım. Daha pürüzsüz, sağlıklı, gözenekleri daha az belirgin bir cilt sağladı bu kremler. Yüzüme sürekli dokunmak istiyorum :))


Ultimate Lift Serum şimdiye kadar kullandığım jel ve akışkan kıvamlı serumlardan biraz farklı yapıya sahip. Losyondan bir tık koyu kıvamlı kremsi bir serum bu. Bir pompası tüm yüz ve boyuna yetiyor ama öncesinde cildimi termal suyla nemlendiriyorum. Seriyi ilk kullanmaya başladığımda serumu günde iki kere uyguluyordum. Bir ay kadar sonra sadece geceleri uygulamaya başladım. Serum tek başına bile oldukça iyi nem verme özelliğine sahip. Cilde uygular uygulamaz emiliyor ve kadife gibi bir doku bırakıyor. Tabi bu kadife dokuda içeriğindeki silikonların etkisi de yadsınamaz.. Serini en pahalı parçası ayrıca bu serum. Tek başına almak isteseniz fiyatı 155 lira. Bu sebeple serideki ürünleri tek tek almak yerine set olarak almak çok daha mantıklı.


Ve gelelim Ultimate Lift serisinin bana göre en başarısız ürününe. Ne yazık ki bu göz kremi nem verme konusunda çok yetersiz. Hafif yapılı bir krem. Sürer sürmez cilt tarafında emiliyor ve göz çevresini ilk anda nemlendirmiş gibi hissettiriyor ama 10-15 dakika sonra hiç krem sürmemiş gibi oluyor göz çevrem. Oriflame Ecollegen serisinin göz kremini ne kadar sevdiysem bu göz kremini de o kadar sevemedim. Nemlendirmesi bu derece yetersiz olan bir kremden de kırışıklara etki etmesini beklemek yersiz olur.

Kullandığım süre boyunca serinin hiç bir ürünü cildimde hassasiyete ve olumsuzluğa neden olmadı. Cildimde derin kırışıklık ve sarkma olmadığı için o etkilerini pek gözlemleyemedim ama genel olarak cildimde olumlu etkileri oldu diyebilirim.

Oriflame Ultimate Lift serisi için her cilt tipine uygun dese de kuru ve nemsiz ciltler daha çok sevecektir. Bu seri set olarak zaman zaman indirime giriyor. Denemek isteyenler indirim dönemlerinde alabilirler. Mesela mart kataloğunda toplam 6 ürünü 300 TL gibi bir rakamla satışa sunmuş Oriflame. Serumun fiyatının tek başına 155 tl olduğunu düşününce set için gayet uygun bir fiyat olmuş 300 TL. 

Son zamanların popüler markası Oriflame ürünleriyle ilgili yorumlarınızı da benimle paylaşırsanız sevinirim. 



13 yorum:

  1. oriflame cilt bakım ürünlerini seviyorum ben.. bu seriyi gördüm de benim aklım başka bir serumda kalmıştı kışa doğru alacağım onu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serumu beğendim ben, nemsiz ve kuru ciltler de sever bence :)

      Sil
  2. kesinlikle bende denemeliyim dedirten bir ürün seri ... malum bende senin gibi kuru ciltten mustaribim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz kremi haricinde başarılı bir seri, bir şans verebilirsin :)

      Sil
  3. Oo fiyat açısından uyguna geliyormuş. Bugün bir göz kremini 120-150₺ arası alıyorken toplamı 300₺ baya hesaplı. Güle güle kullan kuzum 🤗💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set olarak fiyat mantıklı ama keşke tek tek fiyatları da uygun olsaymış :)

      Sil
  4. baya kaliteli ürünlere benziyor güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  5. Oriflame’in cilt bakım ürünlerini merak ediyorum,çok güzel bir yazı olmuş😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır farklı serilerini deneyip, memnun kaldığım ürünler :))

      Sil
  6. Set fiyatı gayet uygunmuş; ama, göz çevresi kremi hayal kırıklığı olmuş cidden... belki Ecollagen serisindeki kremle yer değiştirip tüm ihtiyaçlarına çözüm bulabilirsin :) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da bunlar bitince yeniden Ecollegen serisine dönerim :)

      Sil
  7. Ne guzel olmus fotograflar..ambalajlar da harika.. ben icerige cok onem veriyorum cilt bakiminda.. elimden geldigince dikkat ediyorum. Goz kreminin nem vermemesi cok kotu olmus. Benimde ilk aradigim sey nem.. eline saglik😘😘

    YanıtlaSil