25 Nisan 2018 Çarşamba

Oriflame Fırça Alışverişim



Oriflame her katalogda beni şaşırtmaya devam ediyor. Son çıkarttığı Precision ismiyle çıkarttığı fırça serisi oldukça başarılı bir seri olmuş. Bambu saplarıyla da gayet şık bu fırçalar. Fırçaların kılları naylon. Bu konuda hassasiyeti olanlar da gönül rahatlığıyla alabilir bu seriyi.




Precision serisini ilk olarak ocak kataloğunda görmüştüm ve son zamanların fenomeni olan meşhur kontür fırçasını almıştım. Giordani serisinin çift taraflı eyeliner fırçası tam da istediğim incelikte olunca ocak ayında aldığım ikinci fırça oldu. Fırçaları kullandıkça yedeklemem gerektiğine karar verip mart ayında kontür ve eyeliner fırçasından birer tane daha alırken karıştırma fırçasına da kayıtsız kalamadım..





İlk olarak meşhur kontür fırçasından başlayayım anlatmaya. Precision F06 Kontür Fırçası çok yönlü bir fırça. Adı kontür fırçası ama bronzer, aydınlatıcı hatta allık uygulamak için kullanılabilecek şahane ötesi bir fırça. Kılları orta yoğunlukta. Hafif yassı forma sahip. Kıllar yukarı doğru ovalleşiyor. Bu da fırçaya alınan ürünün kontrollü uygulanmasını sağlıyor. Ben bu fırçayı aydınlatıcı uygulamak için almıştım. Pigmentli, pigmentsiz her tür aydınlatıcı da oldukça iyi sonuç aldım. Yoğun pigmentli ürünlerde fırçanın ucuna çok az ürün alıp, yassı tarafıyla hafifçe uygulamak yeterli oluyor.
Bronzer uygularken fırçayı yuvarlak hareketlerle kullandığımda en iyi sonucu aldım. Tek bir fırçam olsun hem allık, hem bronzer, hem aydınlatıcı için kullanayım derseniz bu fırça tam da bunun için oldukça ideal.


Yumuşacık kıllarıyla ister tüm göz kapağına far uygulamak, isterseniz sadece farları karıştırmak için kullanabileceğiniz güzel bir fırçaya geldi sıra; Precision E01 Far Karıştırma Fırçası. Bu fırçanın kılları da orta yoğunlukta. Farı uygularken ya da karıştırma işleminde gayet güzel iş çıkartıyor. Ovalleşen formuyla ürünleri kontrollü uygulama kolaylığı sağlıyor. Sanırım bu fırçayı da yedekleyeceğim :)


Göz kalemi dahil her tür eyelineri açılı fırçalarla sürüyorum. İstediğim incelikte açılı fırça bulmak da biraz zor. Oriflame kataloglarında tüm fırçaları ölçüleriyle bulmak mümkün. Bu sayede fırçanın boyutu aşağı yukarı biliniyor ve hayal kırıklığı yaşanmıyor bu sayede. Giordani Gold İkili Eyeliner Fırçasının açılı ucunun ölçüleri benim en çok kullandığım fırçamla aynı olunca hemen sipariş vermiştim. Fırçayı yakında görünce de hemen ikincisini sipariş verdim. Bu incelikteki açılı fırçalarla eyelineri kalın ya da ince uygulamak çok kolay. 


Fırçanın diğer ucu ise ince uzun yapıda. Özellikle likit ürünlerde pratik olacağını düşünüyorum. Açılı uca göre daha kalın eyeliner uygulamak için de kullanılabilir bu taraf. Elim açılı fırçalara alışık olunca henüz bu tarafı denemedim. Eyelineri kalın sevmediğim için de pek elim gitmedi bu tarafa işin doğrusu. Eyelinerin boyutunu ayarlayamayacakmışım gibi geliyor bu fırçayla. Ama fırçası bozulmuş likit eyelinerlarımda kullanmayı düşünüyorum. Kullandıktan sonra bu yazıyı da güncellerim unutmazsam..

Oriflame Precision Fırçalarından henüz almadıysanız bence çok şey kaçırıyorsunuz. Mayıs ayının kataloğunda bu fırçalar yine indirimde olacakmış. Ben tüm seriyi tamamlamayı düşünüyorum, siz de fırçalar yine indirimdeyken bir bakın derim..



14 yorum:

  1. kontür ve karıştırma fırçalarını çok severek kullanıyorum. bu arada kontür diyor ama ben aydınlatıcı uyguluyorum o fırça ile mükemmel bir sonuç veriyor :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontür fırçasını ben de aydınlatıcı için almıştım, sonuç dediğiniz gibi mükemmel :)

      Sil
  2. canim iyi gunlerde kullan bende mayis katologuna bakip birjac firca alayim o zaman 😘

    YanıtlaSil
  3. Fırça her daim lazım olduğundan bu alışverişler hiç bitmeezzz 🙈🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmesin de zaten. Keyifli oluyor bu alışverişler :)

      Sil
  4. Kontür fırçasını ben de yedekledim, o harika bir ürün olmuş gerçekten! Karıştırma fırçası da aklımdaydı, şimdi bir de açılı fırça aklıma girdi :) Bu arada, ben de o ince taraf ile eyeliner çekmeye alışığım :) Güle güle kullan hepsini, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontür fırçasını iyi ki almışız, hiç elimden düşmüyor. Açılı fırça da haziranda indirimde Başak'çım, kaçırma bence :))

      Sil
  5. Oriflame'dan hiç fırça denemedim ama bu denemeyeceğim anlamına gelmiyor tabi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal daha önceki fırçaları güzel değildi ama bu Precision ve Giordani fırçalar bir harika..

      Sil
  6. Bu fırçalar benimde aklımda valla =)

    YanıtlaSil
  7. Firca gordugumde bende dayanamiyorum malesef.. gule gule kullan😘😘

    YanıtlaSil