22 Ocak 2018 Pazartesi

Elseve 3 Mucizevi Kil Saç Maskesi

Saç derim dahil tüm vücudumda dermatit (egzama) sorunum olduğunu Sağır Sultan bile duydu. Zaman zaman oldukça ağır geçen ataklar yaşıyorum. Bazen bitkisel formüllerle çözüm buluyorum bazen de ilaçlarla ve dermatit için olan dermokozmetik ürünlerle. Bu yazımda bitkisel formülleri uzun uzun anlatmıştım.
En son yaşadığım saç derimdeki seboraik drematit atağında merak edip denediğim ve olumlu sonucuyla beni hem şaşırtan hem de mutlu eden Elseve 3 Mucizevi Kil Saç Maskesini sizlerle buradan da paylaşmak istedim.





Son yılların yükselen trendi kil maskeleri saç derimize kadar ulaştı bu maskeyle. Elseve yağlı, çabuk sönen saçlar için kilin arındırıcı ve besleyici özelliğini bu maskeyler saçlarımıza taşımış. Normal ve yağlı saçlar için olan maskede 3 çeşit kil bulunuyor;  Kaolin (beyaz kil - fazla yağı emerek saçların yumuşak ve hafif olmasını sağlıyor.), Montmorillonte (mavi kil - saçlara nem vererek kuru ve mat görünümüne engel olurken yine saçların yumuşak ve hafif olmasını sağlıyor. ) ve Argilane (yeşil kil - saçları kirden ve yağdan arındırarak canlı ve parlak olmasını sağlıyor).
Maskenin en önemli özelliği diğer saç maskelerinden farklı olarak şampuan öncesi kullanılması. Bu şekilde uygulandığında saçları ve saç derisini derinlemesine temizleyerek ferahlamış, temiz ve uçuş uçuş saçlar vaadediyor. Çabuk yağlanmanın da önüne geçmiş oluyor.


Son yaşadığım seboreik dermatit atağında risk alarak denesem ne olur ki diyerek almıştım bu maskeyi. Risk diyorum çünkü kullanım sonrası sonuç olumsuz da olabilirdi ama bazı anlar vardır gözünüz bir şeyi görmez ya hani işte öyle bir ruh halindeyken elimde maske kasada buluverdim kendimi. Duş öncesi saç diplerime maskeyi uygulayıp 5 dakika beklettim. Kurutma ihtimalini düşünerek uçlara uygulamadım maskeyi. Yanma, batma vs gibi şeyler yaşamadım bu bekleme süresinde. 5 dakika içinde yüzümüze uyguladığımız kil maskeleri gibi kurudu ve saçları kaskatı oldu.
Duşta önce sadece suyla arıtıp şampuanı sonra uyguladım. Saçtan kolaylıkla arındı ve yıkama sonrası saç derimde iddia ettiği gibi ferahlık hissini çok net yaşadım. SD'den dolayı yaşadığım yağlı kepekten de eser kalmamıştı.

(Elseve 3 Mucizevi Kil Saç Maskesi aslında kozmetik bir ürün ve SD için tedavi etmek gibi bir iddiası yok. Siz de SD sorunu yaşıyorsanız öncelikle cilt doktoruna danışmalısınız. Benim uyguladığım kozmetik ya da bitkisel çözümlerin hepsi tıbbi tedavime ek olarak yaptığım doktorumun da onayladığı uygulamalar.)

Maske sık kullanım için uygun mu bilmiyorum çünkü ben 15-20 gün gibi aralıklarla kullanmaya devam ediyorum ne olur ne olmaz diyerek. SD atakları dışında çabuk yağlanma sorunu da yaşamıyorum. İçeriğindeki kil çeşitlerinden dolayı sık kullanımda normal saç derisini kurutabilir. Ama yağlanma sorunu yaşayanlar bu maskeyi çok sevecektir.

Siz bu maske için ne düşünüyorsunuz. Kullandıysanız yorumlarınızı benimle de paylaşırsanız sevinirim :)

16 yorum:

  1. ben saçlarım kuru olduğu için deneyemedim, ancak yağlı saçlardın muzdarip bir arkadaşıma hediye ettim. O da bu serinin çok etkili olduğunu söyledi..Güzel sonuç veren ürünleri severiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin saçlarını kurutabilirdi canım, iyi yapmışsın bence de kullanmamakla. Yağlı saçtan şikayet eden birkaç arkadaşıma önerdim, onlar da çok memnun kaldı.. Kullandığımız her ürün böyle güzel sonuç verse keşke ;)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Saçların yağlıysa kesinlikle taysiye ederim canım..

      Sil
  3. Aa cok ilgincmis saclarda sertleserek kurumasi. Direk ay nasil arinacak dedim kendime ama kolayca arindiysa super. Merak ettim aslinda😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğinde kil olduğu için sertleşti Esra, ama neyse ki kolay arındı :))

      Sil
  4. Çok merak ediyorum ama kolay arındıramazsam diyede çekimser kalmıştım. Galiba bir şans vermeliyim 😊

    YanıtlaSil
  5. Dermatitine iyi gelmesine çok sevindim Gül!! Ben de çok seviyorum bu maskeyi, gerçekten başarılı bir ürün olmuş. Bu arada, zaten sadece saç diplerine kullanılıyor diye biliyorum ve 5 dakikadan fazla bekletirsen arınması çok daha zor oluyor (tecrübe ile sabit).Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dermatite iyi gelmesine ben de çok sevindim Başak, çünkü her an bitkisel formülleri yapamıyorum.. Saç diplerine uyarın için teşekkürler onu atlamışım ben. Her maske gibi tüm saça uygulanır diye düşündüm bir an :)))) 5 dakikadan fazla bekletirdim daha iyi etki etsin diye; ben senin yorumun olmasaydı :)))
      Öpüyorum kocaman...

      Sil
  6. aa süpermiş o zaman SD bende de bu ara yeni başladı yaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SD ailemize hoşgeldin Merve :)) Umarım kısa sürede çözüm bulursun ve bir an önce kurtulursun bu illetten..

      Sil
  7. ben de deneyeyim bari güzel bilgilendirme başarılı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlarınız yağlıysa kesinlikle denemelisiniz :)

      Sil
  8. Ne zaman market sampuanlarini biraktim daha basit icerikli, sulfatsiz ya da tek cesit sulfat iceren sampuanlara gectim tum sacderisi ve sac ptoblemlerimden kurtuldum ama cok sac urunu kullananlar icin guzel urun 💌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapıyorsun canım..Ben de daha temiz içerikli ürünler kullanmaya çalışıyorum ama yine de atak yaşanacaksa pek kaçış olmuyor :)))

      Sil