27 Aralık 2017 Çarşamba

Nivea Urban Skin Cilt Bakım Serisi

Nivea geçtiğimiz aylarda "şehre karşı koruma" sloganıyla yeni bir cilt bakım serisi çıkarttı. Urban Skin Cilt Bakım Serisi şehir hayatının olumsuz etkilerine karşı cildimizi korumayı vaadeden bir seri.



Urban Skin serisinin içeriğinde antioksidan özelliğe sahip yeşil çay özü ve cildin nem ihtiyacını karşılamak için de hyaluronik asit bulunuyor. En büyük vaadi de cilde 48 saate varan nem desteği sağlamak. Tüm cilt tiplerine uygun olan Urban Skin serisinde 3 ürün mevcut ; gündüz ve gece kremi, kil maskesi. 

BuralıOlmayanlarLokali-Nivea-UrbanSkinCiltBakımSerisi

Serinin ilk ürünü Urban Skin Defence Gündüz Kremi yorumuyla başlayalım. 20 faktör güneş koruması olan bu gündüz kremi klasik Nivea kremlerini andıran bir kokuya sahip. Antioksidan içerikleriyle cildi dış etkenlerden, çevresel kirlilikten ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan bu krem aynı zamanda cilde  48 saat nem takviyesi sağlıyor.

BuralıOlmayanlarLokali-Nivea-UrbanSkinCiltBakımSerisi

İsminden de anlaşılacağı gibi cildi dış etkenlere karşı savunmaya yarayan bir gündüz kremi Urban Skin Defence Gündüz Kremi. Cilt tarafından hemen emilen hafif bir yapısı var. Krem- jel arası bir kıvama sahip. Gel gelelim 48 saat nem vaadini benim son aylarda daha da nemsizleşen cildim için gerçekleştiremedi. 20 faktör güneş koruması kış mevsimi için yeterli olsa da yazın yeterli olmayacaktır. 

BuralıOlmayanlarLokali-Nivea-UrbanSkinCiltBakımSerisi

Gece boyu cilde gün boyu kaybettiği nemi geri kazandıran, antioksidan içeriklerle bakımını yaparken detox etkisiyle cildi canlandırıp tazelemeyi vaadeden bir krem Urban Skin Detox Gece Kremi. Gündüz kremindeki gibi 48 saat nem verme iddiası bu kremde de var.

BuralıOlmayanlarLokali-Nivea-UrbanSkinCiltBakımSerisi

Jel yapıda, cilt tarafından kolayca emilen hafif yapılı bir gece kremi Urban Skin Detox. Ama ne yazık ki bu krem de cildime yeterli nemi sağlayamadı. Yüzüme sürer sürmez cildim kremi emiyordu ve hiç krem sürmemişim gibi kuru, gergin oluyordu cildim. Eğer kıyaslarsam gündüz kreminin nem vermesi yetersiz olsa bile bu gece kremine göre daha iyiydi. 

BuralıOlmayanlarLokali-Nivea-UrbanSkinCiltBakımSerisi

Urban Skin serisinin son ürünü 1 dakikada cilde detox yapmayı vaadeden beyaz kil ve manolya özlü Urban Detox Maske. Bu maske de kremler gibi cildi çevresel etkilere karşı koruyarak, içeriğindeki beyaz kille cildi ölü deriden arındırıp, gözenek bakımını yapmayı iddia ediyor.

BuralıOlmayanlarLokali-Nivea-UrbanSkinCiltBakımSerisi

Maskenin içinde bulunan tanecikler çok fazlaydı ve cildimden arındırırken bu tanecikler beni oldukça rahatsız etti. Maskenin cildime durduğu 1 dakika boyunca  ne yazık ki cildimde çok fazla batma hissi oldu ve cildimi çok fena yaktı. Yüzümü yıkadığımda kızarıklık hissi yoktu. Aksine nemli ve temiz bir cilt görüntüsü olmasına rağmen yanma ve batma hissinin çok fazla rahatsız edici olması ve de taneciklerinin yoğunluğundan dolayı kullanmaya devam edemedim. Şimdiye kadar Nivea'nın hangi maskesini kullansam ne yazık ki memnun kalmamıştım. Bu maskede geleneği bozmadı maalesef..

BuralıOlmayanlarLokali-Nivea-UrbanSkinCiltBakımSerisi

Maske dışında gece ve gündüz kremi cildimde herhangi bir rahatsızlığa neden olmadı. Aslında yeterli nemi sağlasalar çok daha iyi olabilirdi aramız. Ama yaz dönemi için daha rahat kullanacağımı düşünüyorum bu kremleri. Yazın aşırı terlediğim için verdikleri ne yaz sıcağında yeterli olacaktır. Her iki kremde cildimde yağlanmaya neden olmadı. Cildiniz yağlı, yağlıya dönük karmaysa bu seriyi sevebilirsiniz. Ama kuru ve nemsizse soğuk kış günlerinde bence uzak durmalısınız.
İçeriklerini bir tarafa bırakırsam, Nivea ürünleriyle (maskeleri hariç) cildim hem anlaştı.Özellike Q10 serisini uzun yıllar severek kullanmıştım. Hatta göz çevrem Q10 serisinin sayesinde bugün sorunsuz diyebilirim. Ama Urban Skin serisi nem vaadini cildimde gerçekleştiremediği için benim için hayal kırıklığı oldu. Yazın kullanmak için depoya kaldırdım bile...



5 yorum:

  1. Aaaa seni de yakmış maske. Yağlı ciltli olup bu yanma hissini çok sevenler varmış yalnız, arkadaşımdan öğrendim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena yaktı hemde.. Ayrıca taneciklerinin çok olmasını da sevmedim. Yağlı ciltleri olanlara önerebiliriz demek ki..

      Sil
  2. ben maskeyi denedim sadece fena değil günlük olarak kullanıyorum memnunum şimdilik ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben taneciklerinin çokluğundan ve cildimi yakmasından pek hoşlanmadım.. Kremleri de sıcak mevsimlere sakladım ..

      Sil
  3. bende kullandım alnımı kızarttı .Hiç memnun kalmadım

    YanıtlaSil