21 Kasım 2017 Salı

Likit Keratin Saç Bakım Kürü

Keratin saçlarımızda, tırnak ve derimizde bulunan bir protein çeşididir. Saçlarımızın esnekliği keratin sayesindedir. Eksikliğinde de saçlarımız matlaşır, zor şekil alır, kırıklar ve koparak dökülmeler çoğalır. Son yıllarda kuaförlerde saç bakımında yoğun keratin kürleri uygulanmakta. Brezilya fönü gibi düzleştirme işlemlerinde de yine keratin içerikli ürünler kullanılmakta.
Keratin Bakım firması evde saçlarımıza pratik bir şekilde keratin bakımını yapabilmek için bir çok farklı set çıkartmış bizler için. Ben de sizlere bugün serum ve maskeden oluşan Likit Keratin Saç Bakım Küründen bahsedeceğim.




Serum ve maskede organik sertifikalı içerikler kullanılmış. Formaldehit olmak üzere  paraben, peg, silikon, sls ve sles gibi zararlı içerikler de kullanılmamış. Bu setin patenli bir doğal keratin yükleme seti olduğunu da belirtmeliyim.


Yanan, yıpranan,kuru, mat, çabuk kopan kısacası zayıflamış saçlara doğal keratin yüklemesi yaparak zarar görmüş saçı onarıp sağlıklı bir hale getirmeyi hedefleyen bir serum Likit Keratin Serumu. Özelllikle boyadan ve fön, düzleştirici gibi sürekli ısıl işleme maruz kalan saçlar bu serumu çok sevecektir. Karamelli gibi ilginç bir kokusu var bu serumun. Kokusu rahatsız etmiyor ve saçta kalıcı değil. Saçın yıpranmış bölgelerine uygulayıp bir gece saçta bekleterek kullanılıyor bu serum. Ertesi gün sadece durulayarak saçtan arındırmak yeterli. Kalıcı etkiye sahip serum deniz ve havuz suyunda bile etkisini uzun süre kaybetmiyor.



Keratin Bakım Maskesi hem serumdan sonra hem de tek başına kullanılan yoğun bakım maskesi. Maske de serum gibi zarar görmüş saçları toparlamada oldukça etkili. Serumdan sonra kullanıldığında serumun etkisini arttırırken tek başına kullanıldığında da saça yoğun nem bakımı yapıyor. Serumu saçtan duruladıktan sonra maskeyi saç diplerine gelmeyecek şekilde tüm saça uygulayıp 10 dakika bekletip durulamak yeterli. Seruma göre kokusu çok daha güzel bu maskenin ama maalesef bu koku da çok kalıcı değil.


Bu seti ben yaklaşık üç aydır kullanıyorum. Saçlarımla ilgili en büyük sıkıntım cildimde olduğu gibi kuruluk. Kuruluk ve matlık biz kıvırcıkların genel sorunu. Kıvırcık saçlar en kuru saç tipi dersem yanlış olmaz. Kuru saç da haliyle çabuk yıpranıyor ve uçlar kolaylıkla kırılıyor. Keratin Bakım Setini saçıma nem vermesini umut ederek kullanmaya başladım. İlk kullanmaya başladığımda haftada bir uygulama yapıyordum. Şimdi iki haftada bir kere uygulamaya devam ediyorum. Serumu ve maskeyi kullandığımdan beri buklelerim daha düzgün, saçlarım da daha parlak ve hacimli görünmeye başladı.  İlk kullanmaya başladığımda aslında birazcık da tedirgindim keratinin düzleştirme etkisinden dolayı. Ama ben böyle bir etkiyle karşılaşmadım. Sanıyorum seti uyguladığım dönemlerde saçlarıma fön ve düzleştirici kullanmamam etkili olmuş olabilir. Genel olarak ev ortamında saçlarıma keratin bakım yapabilme kolaylığını sevdim. 


Tüm Likit Keratin ürünleri ve fiyatları için firmanın internet adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.














5 yorum:

  1. cok güzel bir setmiş iyi günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
  2. Ya bu keratin bakımlarını ben de çok merak ediyorum ama fiyatları çok yüksek geliyor. Senin kullandığın sete de bakayım bir :) Sevgiler Gül'cüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlarına baktım da fazla pahalılarmış.. Buluştuğumuz da sana alternatif bir maske getireyim unutmazsam..

      Sil
  3. Tuzsuz Şampuan  Çok iyi bir yazı kuaförlere uygun malzemeler bu site üzerinde mevcut yeni çıkan markalar bilindik ürünler uygun fiyata satılmakta

    YanıtlaSil