13 Eylül 2017 Çarşamba

Pixi By Petra Quick Fix Powder

Yavaş yavaş makyaj sezonunu açtım kendi adıma. Makyaj yaparken kullanmayı sevdiğim ürünlerin başında pudralar geliyor. Yaz sıcaklarında da makyaj yapmam gerektiğinde de kurtarıcım oluyor pudralar. Tek başına pudra kullanacağım zaman tercihim sıkıştırılmış formdaki pudralar oluyor. Makyaj sabitlemek için de loose powder yani toz pudraları tercih ediyorum.
Toz ve sıkıştırılmış pudraların farkından bahsedecek olursam ; loose yani toz pudralar makyajın doğal bitişli olmasını ve sabitlemesini sağlarken sıkıştırılmış pudralar cildin fazla yağını emerek daha pürüzsüz görünmesine de yardımcı olur. Her iki formdaki pudranın renklileri cilt tonunu da düzenlemek için tek başına kullanılabilir ama sıkıştırılmış pudralar daha yoğun renk verme özelliğine sahiptir.




Geçtiğimiz ay Pixi Beauty 'den gelen paketten bu minik ama çok işe yarayan sabitleme pudrası çıkınca hiç pudram yokmuş gibi sevindim.
Pixi Quick Fix Powder oldukça hafif yapılı, uygulandığında blur etkisiyle ciltte kadife bitiş sağlayan ve makyajı gün boyu sabitlemeyi vaadeden renksiz bir ürün. İçeriğinde paraben ve parfüm bulunmuyor.



Toz pudraların ambalajları genelde tuzluk gibi delikli olur ve uygulamak için de içinden ayrı bir aplikatör çıkar. Pixi sabit sünger aplikatörlü bu ambalajıyla uygulama kolaylığı sağlamış. Ama ben kabuki fırçalarla uygulamayı tercih ediyorum, fırçayla daha hafif ama daha düzgün bir görüntü sağladığımı düşünüyorum.
Son zamanların moda makyaj trendi olan makyajı pişirme yöntemi için de Pixi pudra oldukça iyi iş görecektir.



Kapağındaki aynasıyla ve minik ambalajıyla her ne kadar çantaya at çık pratikliğinde bir ürün olsa da ben yine de dökülme ihtimaline karşı evde uygulamayı tercih ediyorum. kalıcılığını henüz uzun süreli deneme şansım olmadı ama 3-4 saat kadar cildimde kaldını söyleyecebilirim. Ama benim cildim çok terlediğim için parlamaya da yatkın bir cilt olduğundan mat etkisi daha kısa sürdü.



Pixi hayvanlar üzerinde test yapmayan doğaya saygılı bir marka. İndirim dönemlerini takip ederek online alışveriş yapabilirsiniz. Türkiye'ye de gönderimi olan sitede belli bir alışveriş miktarına da ücretsiz kargo seçeneği mevcut. 










8 yorum:

  1. Güle güle kullan Gül.
    Loose pudraları ben de seviyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce uygulamak için seviyorum ben de loose pudraları. Daha güzelleri senin olsun Blana, çok öpüyorum..

      Sil
  2. Gül'üm ben kuru ciltliyim ama pudraya bayılıyorum. Çok güzel anlatmışsın, emeğine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de nemsiz cildime rağmen bayılıyorum Gökçeeee :))

      Sil
  3. Loreal grup hayvanlar üzerinde test yapıyo malesef 😞😞😞😞😒😒😞😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok firma yapıyor bu testleri maalesef...

      Sil
  4. Test yapmayan Marka yazdığınız için memnun oldum

    YanıtlaSil