26 Eylül 2017 Salı

Bionnex Sensitiva Micellar Solüsyon Ve Yüz Yıkama Jeli

Yerli firmalarımızın ürünleri son zamanlarda oldukça ilgimi çekiyor. Özellikle de organik içerikler kullanan firmalar daha da ilgi çekici oluyor benim için. Bionnex Anadolu'da yetişen endemik bitkileri saç ve cilt sorunlarını çözmek için 2010 yılından beri araştırma ve üretim yapan bir firma. Kullandıkları içerikler hem endemik hem de organik olunca hem de Ayşenur Yazıcı övgüyle bahsedince elimdeki ürünleri daha da bir merakla kullandım.



Bionnex'ten ilk kullandığım ürünler Sensitiva serisinden miseler solüsyon ve yüz yıkama jeli oldu. Sensitiva serisi hassas ciltleri yatıştırmaya yönelik bir seri. İçeriğinde paraben, parfüm, koruyucu ve alkol gibi hassas ciltleri daha da hassaslaştıran maddelerin olmaması da serinin artılarından. Sensitiva serisini yüz ve göz kremi, misel solüsyon, yüz temizleme jeli olmak üzere 4 ürünü var.
Her iki ürünü de aynı anda kullandım. İki üründen de kullandığım süre boyunca memnun kaldım. 


İlk olarak misel solüsyondan başlayayım anlatmaya. Hem yüz hem göz için kullanılabilen bir ürün bu temizleme suyu. En zor çıkan maskaralardan Maybelline Lash Sensational'i bile hiç zorlanmadan çıkartan, bunu yaparken de gözlerimi hiç yakmayan bir temizleme suyu Bionnex Sensitiva. Cildi temizledikten ilk birkaç dakika yapış yapış bir his bırakıyor ama sonrasında geçiyor bu durum. Cildi nemlendirmesini de sevdim. Kullanım sonrası durulama gerektirmiyor ama ben "illa yüzümü yıkacağım yoksa rahat edemeyengillerden" olduğum için tüm makyajım temizlenmiş olsa bile yüzümü yıkadım. 


3-4 disk pamukla tüm ten makyajımı temizleyebilmesini sevdim bu ürünün. Daha ağır makyajlarda birkaç pamuk daha gerekebilir. 


Yüz temizleme sularını tonik olarak kullanmayı da seviyorum. Bionnex solüsyonu da tonik olarak kullandığımda cildimi nemlendirmesinden dolayı daha çok sevdim. Ürünün sevmediğim tek yanı portakal kokusu oldu. Kozmetik ürünlerde meyve kokusunu hele ki portakal kokusunu sevmem. Neyse ki kokusu çok çok hafif ve kalıcı değil. 


Gelelim yüz yıkama jeline. Yüz yıkama jellerinin performasını daha iyi anlamak için ilk kullandığımda makyajımı önceden temizlemeden kullanıyorum. Kimi jel göz makyajını temizlemede yetersiz olurken kimi jel de makyajı temizlerken cildi fena halde kurutabiliyor. Bionnex Sensitiva ön temizlik yapılmamış makyajı, göz makyajı da dahil gayet başarılı bir şekilde temizledi. Yüzümü yıkadıktan sonra temizleme suyuyla cildimi tekrar temizlediğimde pamukta hiç kalıntı yoktu. 


Bu temizleme jeli tamamen kokusuz diyemem. İlaç gibi bir garip kokuyor. Cildi kurutmadan temizlemesinin hatırına bu kokuyu da yok saymaya çalışıyor zor olsa da 🙈
Her iki ürünün de içeriğinde çöven otu ekstresi bulunuyor. Çöven otu eti pufların içindeki beyaz kısmın ve köpük helva yapımında kullanılan madde. ( Köpük helva kerebiç kurabiyesinin üstüne dökülen beyaz tatlı) Çöven otu aynı zamanda köpüren bir madde. Bazı yörelerde çöven otu kaynatılarak suyu temizlik amaçlı kullanılır. Temizleme jelinin köpürmesini sağlayan da işte bu çöven otuymuş. Bu bitki aynı zamanda cildin hassasiyetini de yatıştıran bir içerikmiş. 
Her iki ürün cildimde hassasiyet, sivilce vs yapmadı ve benim canım dermatitlerimi tetiklemedi. 

Kullandığım ilk ürünleriyle olumlu bir izlenim bırakan Bionnex ürünlerini siz de merak ettiyseniz yetkili eczanelerden ulaşabilirsiniz. 

İnsana. doğaya saygı gösteren böyle başarılı firmalarımız umarım daha da çoğalır. 

10 yorum:

  1. misel suyu kullanıyorum gerçi arada ama içinde çöven otu olduğunu bilmiyordum.. temizleme jeli daha ilgimi çekti şu anda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ürünü incelerken öğrendim çöven otunu. İlaç gibi kokması rahatsız etmezse jeli tavsiye ederim..

      Sil
  2. yerel bir ürün olması çok gurur verici memnun kalmana sevindim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yerel firmaların çoğalması sevindirici gerçekten de..

      Sil
  3. yerli olmalarını sevdim ,deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temiz içeriğinden dolayı da tavsiye ederim..

      Sil
  4. İçerikleri güzelmiş, üstelik cildimi de nemlendirdi deyince daha bir ilgimi çekti! Aklımda olsun Gül'cüm, güle güle kullan!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de sevebileceğin ürünler Başak.. Hem nemlendirmesi hem de göz yakmaması büyük artı :))
      Öpüyorum seni..

      Sil
  5. E baya baya güzelmiş bunlar, aklımda olsun. Bu arada yok kerebiç yok eti puf vallahi markayı tatlıya bağladın gözümde :))) Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çöven otunu görünce kerebiç istedi canım. Bu işkenceyi tek başıma yaşamak istemedim tabii kii deee :)))

      Sil