14 Ağustos 2017 Pazartesi

Amway G&H Protect Vücut Bakım Serisi

Geçtiğimiz aylarda sevgili Gülsen'in davetiyle katıldığım Amway etkinliğinde G&H Vücut Bakım ürünlerinin tüm serisi denememiz için hediye edilmişti.  G&H Vücut Bakım serilerinden ilk olarak tüm aile bireylerinin kullanabileceği bakteri koruması ve koku kontrolü sağlayan Protect serisinin ürünlerini kullandım. Yoğun sıcaklarda kullanmak için de en uygun seri bence Protect serisi oldu.




Protect serisi adı gibi etkin koku korunması ve cilt temizliği vaadeden bir seri. Deodorant, roll on, sıvı ve katı sabunlardan oluşan bir seri Protect. İçeriğinde bulunan yaban mersini özü, beyaz çay, c vitamini ve doğal minerallerle cildin korunmasına ve yenilenmesine yardımcı oluyor bu seri. Ve serinin en baştan çıkartıcı yanı da bence muhteşem kokusu.



Protect serisinin vaadi koku kontrolü ve bakteri koruması olunca hem deodorant hem de roll on'dan beklentim biraz yüksek oldu. Her iki ürünü de özellikle spor yaptığım günlerde kullandım.


Hem deodorantın hem de roll on'un etkinliğini anlamak için sıcak havada yapılan spordan daha iyi bir yöntem olmasa gerek. Normalde de aşırı terleyen bir fani olarak sporda bu terleme hali daha da beter olabiliyor bende. Bu sebeple spor yaparken bile tişört değiştirdiğim zamanlar oluyor. 
Her iki ürünü denerken biraz pis bir yöntem kullandım. 3 gün boyunca sporda aynı tişörtü giydim. Roll on kullandığım 3 gün boyunca hiç bir şekilde ter kokusu olmadı. Ama deodorant aynı etkiyi göstermedi. Spor sonunda ter kokusunu önlemedi ne yazık ki. 3. gün sonunda tişört fena durumdaydı 🙈


Roll on'un koruyuculuğunun daha iyi olmasındaki neden içeriğinde ne yazık ki alüminyum bulunması. Meme kanseriyle alüminyum ilişkisi ispatlanmışken içeriğe ve doğaya bu derece önem veren Amway'in neden roll on içeriğinde bu zararlı kimyasalı kullandığını da pek anlayamadım ama neyse..
Deodorant içerik olarak daha temiz olmasına rağmen benim alerjik astımımı tetikledi. Deodorantı sıktığım an nefesim tıkanıyor. Sanırım bunun sebebi de içeriğindeki itici gazın bütan gazı olması. Bu yüzden her iki ürünü de kullanmaya devam edemedim. 

Her iki ürün de leke yapmadı ve ciltte hassasiyete neden olmadı. Deodorant kol altına uygulandığında sanki hava sıkıyormuş gibi kupkuruydu. Bu özelliğini sevdim ama ne yazık ki tıkanan nefes yerine ıslak kol altını tercih ettim :))
Alüminyumla ilgili takıntınız yoksa ve astım-alerji gibi sorunlar yaşamıyorsanız her iki ürünü de deneyebilirsiniz.

deodoant içerik

roll on içerik

Protect serisinin hem sıvı hem de kalıp sabunları var. Birkaç yıldır sıvı sabunu içeriklerinden dolayı ve egzamamı tetiklediği için almayı bırakmıştım. Amway sıvı sabunu da biraz tereddütlü kullanmaya başladım.


Soğan, sarımsak, balık vs gibi elde kalan kötü kokuları nötrlemek gibi bir iddiası var bu sıvı sabunun ama ben bu iddiasını gerçekleştirdiğini pek söyleyemeyeceğim. Her sıvı sabunda olan durulanmıyor hissi bu sabunda var maalesef. Egzamamı tetiklememesi benim için artı özelliği oldu. 250 ml'lik bu sıvı sabun 450 defaya kadar kullanılabiliyormuş.Bizim evde 450 defa kullanıma dayanır mı bilemiyorum ama çok azı bile gayet güzel temizliyor.



Gelelim Protect serisinin en sevdiğim ürününe. Her iki sabunun da içeriğine girmeyeceğim çünkü maalesef pek temiz değiller. 
Ama bazı ürünler vardır ya hani her şeye rağmen sevilir; sabunlar da benim için böyle. Amway'in bu sabunu kullanmaya başladığım ilk günden beri favorim oldu. Özellikle kokusuna bayıldığımı söylemeliyim. 
Rahat durulanmasını, köpüğünü ve temizlik hissini sevdim. Cildi her sabun kadar kurutuyor. Duştan sonra nemlendirici kullanmak gerebilir eğer cildiniz çok kuruysa. 
Bu sabunun sevdiğim bir özelliği de biten sabun ziyan olup atılmasın diye iyice küçülen sabunun yapışacağı fotoğrafta görünen soap saver ( sabun koruyucu )  bölümü var. Sabunun en minik parçasına kadar kullanmak mümkün oluyor böylece. 

Protect ürünleri unisex ürünler. 3 yaş üstü çocuklar dahil tüm aile fertleri bu seriyi rahatlıklar kullanabilir. Ama yine de deodorant ve roll on çocuklara uygun olmayabilir..













3 yorum:

  1. Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş Gül'cüğüm. Ben de çok daha temiz içerikler beklemiştim; o anlamda aydınlatmış oldun. Sabunu güle güle kullan canım, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bazı markalar çok güzel temiz içerik algısı yaratıyor. Keşke daha dürüst olsalar, alacak olan her koşulda alacaktır zaten..
      Kocaman öpüyorum...

      Sil
  2. Teşekkürler çok faydalı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil