3 Temmuz 2017 Pazartesi

Yves Rocher 6 Etki 1 Arada Kusursuzlaştırıcı BB Krem

Merhabalar,
Yaz gelmedi, gelemedi derken bir anda çöl sıcaklarıyla pişmeye başladık. Havanın ısınmasıyla cilde ağır gelmeye başlayan fondötenleri de kışa saklayıp, daha hafif renklendiricilere geçtik. BB'ler CC'ler çekmecelerden çıktı. Gerçi bu sıcaklarda makyaj yapmak bile fazla gelebiliyor bazen.
Marttan beri kullanıp, artık bitirmek üzere olduğum; özellikle de mevsim geçişlerinde yaşadığım cilt kuruluğunda severek kullandığım Yves Rocher 6 Etki 1 Arada Kusursuzlaştırıcı BB Kremden bahsedeceğim bugün size.



20 güneş koruma faktörüne sahip Yves Rocher BB kremin tek seferde 6 etki gibi bir vaadi bulunuyor. 24 saat boyunca cildi nemlendirmek, ten rengini bütünlemek, yorgunluk izlerini ve kusurlarını gizlemek, cildi pürüzsüzleştirmek ve ışıltı vermek, uva - uvb ışınlarına ve dış etkilere karşı korumak bu 6 vaadi.
Tüm Yves Rocher ürünleri gibi bitkisel içeriğe sahip olan bu BB kremin en dikkat çekici içeriği Yeşil Pirinç Özü sanırım.
Yeşil Pirinç Özü cilde ışıltı verirken, cilt hücrelerinin dengeli oksijen alımına olarak, cildin daha çok enerji üretmesini sağlayan bir içerikmiş. 


Gelelim Yves Rocher 6 Etki 1 Arada Kusursuzlaştırıcı BB Kremin  benim için vaadlerini gerçekleştirip gerçekleştirmediğine. Öncelikle bu BB kremin cildimi yağlandırmadan nemlendirmesini çok sevdiğimi söylemeliyim. Mevsim geçişlerinde her zamankinden daha çok kuruyan cildimin gerginliğini alıp gün boyu nemlendirmesi oldukça başarılıydı. Ten rengimi bütünlemesi ve uyguladığım zaman cildimin sağlıklı görünmesi de benim için artı özelliğiydi. Ama cilde ışıltı vermesi ve pürüzsüzleştirmesini pek anlayamadım açıkçası. Yaz dönemi için 20 faktör koruması çok yeterli olmasa da bahar dönemi için bence yeterliydi.
Cildimde sivilceye ve iritasyona neden olmaması da benim için diğer artılarıydı. 





Yves Rocher BB kremin eksilerine gelecek olursak bence en önemli eksisi tek rengi olması. Sadece medium rengi bulunan bu BB krem çok açık tenlere ne yazık ki koyu gelecektir. Medium rengi benim tenimle uyumlu bir ton olduğu için sorun olmadı. 
Bazı BB kremler cilt rengine koyu gibi olsa da cilt rengiyle bütünleşme konusunda sorunsuz olabiliyorlar. Yves Rocher BB kremin çok açık tenlerle bütünleşip bütünleşmediğini anlamak için mutlaka mağazada denemelerini öneririm.
Yves Rocher BB kremi fırça, sünger ve elimle olmak üzere 3 farklı yöntemle uyguladım. Her 3 şekilde de kolay uygulanmasına rağmen en iyi sonucu elimle aldım.
Bu BB kremde sevmediğim tek şey uyguladıktan 2-3 saat sonra cildimden silgi gibi soyulmaya başlaması oldu. Fırça ve süngerle uyguladığımda daha çok soyulup yanak bölgemde yol yol toparlanmalar oluyordu. Elimle uyguladığımdaysa bu soyulma ve yol yol olma durumu biraz daha az oldu. 
Verdiği nem yeterli gelmediği için soyulmalar olduğunu düşünüp altına nemlendirici sürüp denediğimde de yine aynı sorunla karşılaştım. 
Bu olumsuzluğuna rağmen inatla kullanmaya devam ettim ya, kendime kocaman bir alkış gelsin :)


Yves Rocher BB kremin ciltten soyulma sebebinin içeriğindeki bir Retinol ( A vitamini ) çeşidi olan Retinyl Palmitate'den dolayı olduğunu düşünüyorum. Anti-age içeriklerden olan Retinol, hücre yenilenmesini ve cildin kolojen üretimini sağlarken, peeling etkisine sahip bir madde. Yves Rocher BB kremin içerik listesinin sonlarında olan Retinyl Palmitate'in cildimde bu derece soyucu etki yapması bence oldukça ilginç..

Yves Rocher 6 Etki 1 Arada Kusursuzlaştırıcı BB Kremle ilgili benim yorumlarım böyleydi. Cildimden soyulmasaydı tekrar tekrar alacağım bir krem olabilirdi ama ne yazık ki yollarımız bu tüpten sonra tekrar bir araya gelmeyecek :)





4 yorum:

  1. O soyulma bende de oluyor Gül'cüm. Daha fazla kullanıp bakacağım. Çok güzel anlatmışsın. Kocaman öpüyorumm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Retinolden dolayı oluyor o soyulma Gökçe. Soyulma ve parça parça durmasaydı sevmiştim kendisini :))
      Ben de öpüyorum şekerim..

      Sil
  2. Rengi benim için çok koyuymuş Gül'cüm, yoksa deneyebilirdim. Retinol güneş ışığında etkisini yitiriyor diye biliyorum, içeriğine neden koymuşlar acaba? Keşke o soyulma sorunu olmasaymış. Ellerine sağlık, öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi senin kar beyazı tenine epey koyu Blana'm. Ben de içeriğinde retinol olan ürünlerin güneşte kullanılmamalı diye biliyorum. Sonuçta A vitamini türevi.
      Çok öpüyorum ben de seni..

      Sil