5 Haziran 2017 Pazartesi

AysKitchen Workshop Cafe - Balayı Kurabiyesi Etkinliği

Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta Gurme Akademi davetiyle Ays Kitchen Cafe 'de Balayı Kurabiyesi yaptık. Ays Kitchen Cafe Ankara Birlik mahallesinde sadece bir cafe olarak değil Ankara'nın en iyi workshop atölyesi ve mutfağı olmak üzere yola çıkmış.




Workshoplar ve yemek kursları için düzenlemiş profesyonel bir mutfağı da var Ays Kitchen Cafenin. Eğer mutfakla ilgiliyseniz internet sayfalarından ve sosyal medya üzerinden cafenin workshop duyurularına ulaşabilirsiniz.


Bu keyifli mutfakta biz de keyifli bir ekiple lezzetli mi lezzetli Balayı Kurabiyesi pişirdik.Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçeyim ben en iyisi :)


Az malzemeli ve oldukça basit bir kurabiyeymiş Balayı Kurabiyesi. Tüm malzemeyi güzel bir hamur haline getirip, ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız kurabiyeleri toz şekere bulayıp 160 derece fırında 10 dakika pişirmek yeterli. Hamurunuz eğer cıvık olursa biraz daha nişasta ya da fındık tozu ekleyebilirsiniz.
Fındık tozu yerine badem tozuyla da güzel olacağını düşünüyorum. Kullanacağınız çikolata bitter, sütlü ya da beyaz çikolata olabilir. Bu tercih tamamen sizin damak tadınıza kalmış. 



Bu kurabiyeyle ilgili minik bir de püf noktası vereyim. Çikolata elimizin sıcaklığıyla çok kolay eriyebileceği için hamuru toparlamak biraz zor olabilir. Kurabiyeye başlamadan önce ellerinizi soğuk suyla yıkarsanız ve hamuru çok fazla yoğurmazsanın işiniz daha kolay olacaktır.


Mutfakta vakit geçirmeyi sevdiğim için bu etkinlik benim için daha da keyifli oldu. Daveti için sevgili Gurme Akademi'ye ev sahipliği için Ays Kitchen Cafe' ye ve harika fotoğraflar için de sevgili Zeynep 'e çok teşekkürler.

Yeni etkinliklerde görüşmek üzere...






6 yorum:

  1. Kurabiyeleri okudukça merak ettim! Bir gün de bana yap şekerim :D Öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğin kurabiye olsun şekerim, her çeşidinden yaparım :))

      Sil
  2. Merhaba! Blogunuzu yeni kesfettim :) deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi hemen değerlendiricem :) Bende bekliyorum muhakkak:) https://lavvienrose.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldiniz. Ziyaretinize en kısa zamanda geleceğim :)

      Sil
  3. ben evde denedim tekrar.. çikolatasız yaptım bu sefer..o da ayrı şahane oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kurabiyenin tarifi her şeye uyabilecek güzel bir tarifmiş. Öğrendiğimiz iyi mi oldu kötü mü bilemedim :))

      Sil