30 Mart 2017 Perşembe

Nascita Fırça Temizleme Jeli Ve Fırça Temizleme Aparatı

Fırçalar makyaj yaparken en büyük yardımcılarımız oldu. Yıllarca elimle makyaj yaparken şimdi fırçalarım olmadan asla diyen biri oldum. Gerçi bu duruma hala şaşırdığım doğrudur :)
Fırçaların temizliği de hijyen açısından oldukça önemli bir konu. Hijyen için hepimizin farklı yöntemleri var. Kimimiz beyaz kalıp sabunla yıkarken, kimimiz anti-bakteriyel sabunları tercih ediyor. Hatta bir ara şampuana biraz sıvı yağ damlatıp bu formülle yıkamak moda olmuştu. Çok da iyi bir yöntemdi ama benim pratik bulduğum bir yöntem olmadı hiç.
Firmalar da bu iş için özel ürünler üreterek işimizi daha da kolaylaştırmaya başladı.
Bu firmalardan biri de Nascita. Fırçaların hijyeni ve temizliği  için güzel ürünler çıkartmış. Benim de son zamanlarda severek kullandığım Nascita Fırça Temizleme Jeli ve Fırça Temizleme Aparatından bahsedeceğim bugün sizlere..




Ben fırçalarımı beyaz sabunla ve silikon yüz temizleme pedleriyle yıkayan gruptandım; ta ki Nascita fırça temizleme jeliyle tanışana kadar. Bu jel ve aparat aralık ayında gerçekleştirdiğimiz Nascita ziyaretinde gelen hediyelerdendi. Geldiği günden beri de fırçalarımı bu jel ve aparatla yıkıyorum.


Nascita Fırça Temizleme Jeli makyaj malzemelerindeki yağı ilk seferde çözerek fırçaların çok çabuk temizlenmesini sağlıyor. Sabun kullandığım zaman fırçaları bir iki kere sabunlamam gerekirken bu jelle tek seferde fırçaları temizlemek özellikle çok fırça yıkadığım günlerde oldukça zaman kazandırıyor. Yine de fondöten ve pudra fırçalarını iki kere yıkamaya devam ediyorum. İkinci seferde de hiç kir akmıyor ama bir türlü vazgeçemedim bundan :)
Çiçek kokulu bu jelle yıkadığım fırçalarımı havlu üstünde kurutuyorum.Yumuşacık, mis kokulu temiz fırçalarım yeniden makyaj malzemelerimle kirlenmek için hazır oluyorlar :)


Fırça yıkarken işimizi kolaylaştıran bir diğer aparat da silikod pedler. Bir çok markanın çıkarttığı, Çinli alışveriş sitelerinden kapış kapış alıp haftalarca gelmesini beklediğimiz bu aparattan Nascita da üretmiş. İyi de yapmış :) 
Parmağa takılıp kullanılan bu aparattan önce silikon yüz yıkama pedi kullanıyordum fırçalarımı yıkarken. Bu aparat biraz daha sert olduğu için fırçaların kirini temizlemede çok daha başarılı. Nascita fırça temizleme jelinden bir miktar bu aparata döküp fırçaları yuvarlak hareketlerle yıkıyorum. Ama büyük fırçalarda bu aparatı kullanmayı pek sevmedim. 

Her iki ürün de zamandan tasarruf ettirdi bana. Makyaj fırçalarınızı temizlemek için alternatif ürünler arıyorsanız Nascita'nın bu ürünlerine bakabilirsiniz. Online olarak da alabileceğiniz ürünlerden yıkama jeli 21,90 lira gibi bir fiyata sahipken, yıkama aparatı 18,60 liralık fiyatıyla bana biraz pahalı geldi.

Benim fırça yıkama rutinim bu şekilde, Sizler neler kullanıyorsunuz, benimle paylaşırsanız sevinirim..

Görüşmek üzere...

14 yorum:

  1. Ben de bu ikiliyi severek kullanıyorum; ama, itiraf edeyim, İpek Sabun'dan aldığım fırça temizleme sıvısından sonra başka bir şeye elim gitmiyor artık :) Güle güle kullan Gül'cüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpek Sabun'un hem deodorantı hem de fırça temizleme sıvısı sen söylediğinden beri aklımda Başak. Bir ara ortak sipariş versek mi ki :)
      Öpüyorum seni..

      Sil
  2. ben bebek şampuanı ile yıkıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek şampunanını hiç denemedim Bademim ama beyaz sabun da güzel temizliyor aklında olsun :)

      Sil
  3. eskiden nasıl elimizle makyaj yapardık hatırlamak bile istemiyorum.. bu temizleyiciyi denemedim aparatı kullanıyordum ama şimdi direk beyaz sabun ile yıkıyorum fırçaları çok memnunum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizle ya da minik aparatlarla yine de şahane makyajşar yapıyormuşuz bence :) Bu jeli seveceğinizi düşünüyorum, ama beyaz sabun da gayet güzel temizliyor..

      Sil
  4. Ben senelerdir Sigma'nın aparatını kullanıyorum Gül'cüm, ilk zamanlar yaygın bulunmuyorlardı ama şimdi uygun fiyatlı ve kolay erişilebilir aparatlar olması şahane. Real Techniques'in fırça temizleyicisini de zamandan çok tasarruf sağlamıştı. Nascita'yı da deneyeceğim :) Güle güle kullan, öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigma'yı niye atlamışım ki ben, iyi ki hatırlattın Blana. Bakayım bir ara. Ben hep beyaz sabun kullandım, RT'nin temizleyicisini denemeli :)
      Ben de çok öpüyorum ...

      Sil
  5. This brushes look nice :) I follow you. Have a nice day ;)

    YanıtlaSil
  6. En çok sabunla temizlediğim halini seviyorum ama zamandan kazandırıyor dediğin için ilk fırsatta deneyeceğim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şampuandan önce ben de sabunu severek kullanıyordum Gökçe. Bitince yine sabuna dönebilirim :))

      Sil
  7. şampuanı severek kullanıyorum ben de. Fırçalarımı kolayca ve çabuk temizliyor olması büyük artı. Temizleme aparatını Aliexpress ten çok ucuza almıştım, dediğin gibi buradaki fiyat biraz yüksek geldi. Öptüm çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizleme aparatının alternatifi de çok, daha ucuz yapılabilirmiş.. Şampuan da umduğumdan güzel çıktı :)
      Ben de öpüyorum..

      Sil