13 Mart 2017 Pazartesi

Morfill Kendini Tanı Etkinliği

Yaşam yolculuğumuzda bizi en çok yoran kendimizi tanımak için yaptığımız yolculuk olabilir. Kendimizi ne kadar iyi tanıdığımızı düşünsek bile bilinçaltı denilen buz dağımızın görünmeyen devasa kısmı bizi şaşırtmak için bekliyor gibi. Ve ön yargılarımız ... Atomu parçalamak bile ön yargılarımızdan kurtulmaktan daha kolayken kendimize saçma sapan şeyleri yük etmeyi de çok iyi biliyoruz. Oysa ki kısacık bir zaman dilimi olan hayatımızı kendimizi tanıyarak, ön yargılarımızdan ve gereksiz hırslarımızdan arınmış bir şekilde yaşamak çok daha keyifli olmalı.



Geçtiğimiz pazar günü sevgili Nilgün 'ün davetiyle Morfill Koçluk ve Danışmanlık Merkezinde Kendimle Tanışıyorum etkinliğinde blogger arkadaşlarımla ilginç bir yolculuğa çıktık. 


Morfill kimmiş, neymiş derseniz kendilerini şu şekilde tanımlamışlar :

" Bireylerin farkındalıklarını arttırarak, kendilerini ve başkalarını yargılamadan hayata bakabilmelerini sağlıyoruz.
Bireylerin hedeflerini belirlemelerini sağlayarak, olmak istedikleri yere giden yolda yol arkadaşı oluyoruz.
Kurumların iç ilişkilerini doğru iletişim sağlayarak, farkındalılarını ve performanslarını arttırıyoruz.
Bilgilerimizi paylaşarak profesyonel koçlar yetiştiriyoruz.

Morfill Koçluk ve Danışmanlık Merkezi oldukça profesyonel bir ekipten oluşuyor.  Ekip kısaca kendilerini bizlere anlattıktan sonra merkezle ilgili bilgiler verdiler. Son zamanlarda oldukça sık duyduğumuz terimler olan Yaşam Koçluğu, NLP, Hipnoterapi  neymiş ne değilmiş biraz daha ayrıntılı öğrenmiş olduk. Morfill'de  ilişki, yaşam, öğrenci, yönetici vs koçluğu konularında destek alabilirsiniz. Bu konuda çalışmak gibi bir niyetiniz de varsa eğer bu merkezde sertifika programlarına ve eğitimlerine de katılarak siz de profesyonel bir koç olmak için doğru bir adım atabilirsiniz.



Kısa ama ayrıntılı bilgilendirmeden sonra hızlıca eğlenceli kendimizi tanıma oyunlarına başladık. Kendimle Tanışıyorum etkinliğinde eğlenceli oyunlar eşliğinde ilginç deneyimler yaşadığımız keyifli bir pazar geçirdik. Bu oyunlar sayesinde kendimizi tanımaya giden yolda bir kapı araladık. En azından kendi adıma bunu söyleyebilirim. Öncelikli değerlerimizi öğrendik ve insanları değerlerinden dolayı yargılamak yerine empati yaparak anlamaya çalışmanın önemini kavradık.


Merkez sadece yetişkinlere hizmet vermiyor. Çocuklarla da Oyun Terapisi ile eğer bir sorun varsa temelden çözerek sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için destek oluyorlar. 


Oyunun çocuk ruhundaki öneminden ilk olarak İbni Sina ve Gazali bahsetmiş. Avrupa ise Freud ile tanışmış çocuklar için oyunun önemiyle. Oyun Terapisinde en önemli şey çocukla terapist arasındaki güvenbağıymış. Çocuklar Oyun Terapi odasında oynadıkları oyunlarla farkında olmadan verdikleri mesaj ve sembollerle dertlerini anlatıyorlarmış. Çocuk oyun oynarken terapist hiç müdahale etmeden oyunu izleyip sonrasında bir yol haritası belirleyerek neler yapılması gerektiğini aileyle paylaşıyormuş. Ve bu sayede bir çok sorun kemikleşmeden çözülüp, çocukların ilerde ruhsal anlamda daha sağlıklı bireyler olmaları sağlanıyormuş.


Hepimizin az ya da çok sorunları var. Bu sorunlarımızı kendi başımıza çözmeye çalışıp daha da karmaşık hale getirmek yerine profesyonel destekler alınabilir. Böyle durumlarda da doğru kişilere ulaşmak çok önemli bir ayrıntı. Morfill bu anlamda güven veren bir merkez oldu bizler için.
Belki sizde Kendinizi Tanıma yolculuğuna çıkmak isterseniz. Bu yolculuğu geciktirmek ya da geciktirmemek sizin elinizde...

Yeni deneyimlerde görüşmek üzere...








11 yorum:

  1. Bilgilendirici yazı için teşekkürler 😊👍

    YanıtlaSil
  2. Çok guzel bir gündü Nilgün sagolsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle de uzun zaman sonra bir araya gelmek güzeldi Kubiş :))

      Sil
  3. Şahane yazmışsın canım, eline sağlık. Hepimiz için farklı ama çok eğlenceli bir gün oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel ve ilginç etkinliğe davetin için tekrar teşekkür ederim ...

      Sil
  4. Benim için hem çok keyifli hem de çok aydınlatıcı bir gün oldu. Yenilerinde görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinem etkinlik dışında da görüşmeliyiz bence :))

      Sil
    2. Bence de :) Amelia's Garden'a ne zaman gidiyoruz? ;))

      Sil
  5. Özellikle çocuklar ve oyun terapisi kısmı epey ilgimi çekti Gül'cüm. Morfill'i not ettim, kapısını çalayım bir ara :) Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun terapi odasında biz bile oynarız Başak :)) Sorun olduğunu düşünmesek bile en azından bir defa denemek için çocukları götürmeli düşünmdüm bu terapilere. Çocukları yetiştirirken belki bilmeden yanlış yaptığımız şeyleri de düzeltme şansımız olur.
      Ben de öpüyorum..

      Sil