10 Mart 2017 Cuma

Anneannemin Tenceresi - Asuman Kerkez

Bazı yemekler vardır kim pişirirse pişirsin, nerede yerseniz yiyin hep aynı tadı ararsınız ama bulamazsınız. Çünkü o yemekleri en güzel büyükanneniz yapar ve onun gibi yapan da asla bulunmaz.
Hepimizin sevdiği böyle yemekler yok mudur ? Mesela benim babaannemin yaptığı patlıcan yemeğinin ya da lahana turşusunun lezzeti hep damağımda olacak. Anneannemin ilginç yemeklerinden bahsettiğimde şaşıran yüzler bana hep keyif verecek. Ama ne yazık ki ne anneannemin ne de babaannemin tariflerini kaydetmek hiç aklıma gelmedi ve bazı tarifler büyükannelerimle birlikte kayboldu gitti.

www.instagram.com/lariendijital


Geçtiğimiz haftasonu sevgili Asuman'ın yemek atölyesinde oldukça lezzetli bir lansmana davetliydik. Asuman ilham perim diye bahsettiği anneannesi Nafia Kutlu hanımefendinin lezzetlerinden aldığı ilhamla Antakya ve Adıyaman yöresinin unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini  "Anneannemin Tenceresi " isimli kitabında toplamış. 

www.instagram.com/lariendijital

Kitabının tanıtımı için bir araya geldiğimiz lansmanda Asuman bizlere birbirinden lezzetli ikramlar hazırlamıştı. Hem sohbet hem leziz ikramlar olunca keyfimiz daha da katlandı.
Kitapta yer alan tarifleri oldukça sade ve anlaşılır bir dille yazmış sevgili Asuman. Çok zor ve uğraştırıcı görünen tarifler bile Asuman'ın anlatımıyla kolaylıkla yapılabilir dedirtiyor. 

www.instagram.com/lariendijital


Ev sahibimiz hamarat olunca biz konuklarına muhteşem bir lezzet şöleni de yaşatmayı ihmal etmedi. Sevgili Asuman Antakya yöresine ait Peynirli Helvayı bizlere tüm aşamalarını anlatarak yaptı ve sıcak sıcak ikram etti. Helvanın lezzeti tarif edebileceğim tek bir kelime var: Muhteşem...

www.instagram.com/lariendijital

Anneannemin Tenceresi kitabında Peynirli Helva gibi birbirinden lezzetli 300'den fazla tarife yer vermiş Asuman. Sömelek Köfte, Yeşilhisar Usulü Ciğer Kavurma, Sulu Yağlı, Tevlehev, Ekşili Pirpirim Aşı kitapta yer alan lezzetlerden birkaçı.

www.instagram.com/lariendijital

Bol kahkahalı sohbetler sayesinde belki yediğimiz bol kalorili lezzetlerin bir kısmını da yakabilmişizdir :)) 


Bol kahkahalı sohbetlerin ve muhteşem lezzetlerin eşlik ettiği bu keyifli günün anısına Asuman ismimize özel imzaladığı kitabından hediye etti hepimize. 
Mutfakta vakit geçirmeyi seven ve yöresel yemeklere meraklı herkesin kütüphanesinde mutlaka bulunması gereken bir kitap olmuş Anneannemin Tenceresi
Tadı damağımızda kalan bu keyifli gün için Asuman'a çok teşekkürler. Çıktığı bu lezzet yolculuğunda yolu ve şansı açık olsun sevgili arkadaşımın...


10 yorum:

  1. çok çok harikaydı birlikte olmak
    asumanın lezzetli elinden çıkan helvayı yemek
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetliydi herşey , sizinle beraber olmak da ayrıca keyifliydi :))

      Sil
  2. Ne keyifli bir gündü.. ben tarifleri denemek için sabırsızlanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peyniri bulur bulmaz helvayı denemeyi düşünüyorum ben de :))

      Sil
  3. Ne güzel bir etkinlik olmuş :) Yemeklere dayanamayan ben görsellerde iç geçirdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh o yemekler çok fenaydı gerçekten de :))))

      Sil
  4. Of yalnız ağzımın suyu aktı resmen! Asuman ne güzel yapmış, ellerine sağlık! Öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak çok fenaydı çook. Asuman bize iyilik mi yaptı kötülük mü bilemiyorum ama peyniri bulduğum an ben size bir iyilik düşünüyorum :)))

      Sil
  5. Yemekler helva muhteşem görünüyor 😋😋😋

    YanıtlaSil