1 Şubat 2017 Çarşamba

Farmasi Exotic Arındırıcı Yüz Peelingi

Merhabalar,
Geçen hafta peelinglerin cilt bakımındaki öneminden kısaca bahsetmiştim ve Farmasi soyulan maskenin etkilerini anlatmıştım sizlere.
Soyulan maske tercih etmeyenler için aynı serinin ayrıca tanecikli peelingi de bulunuyor. Farmasi Exotic Arındırıcı Yüz Peelingi de soyulan maske gibi kayısılı.



Krem yapılı yumuşacak ve cildi ölü deriden arındırırken nemlendiren bir peeling Farmasi Exotic Arındırıcı Peeling. İçeriğinde bulunan E vitamini, kayısı, hindistan cevizi ve mango özleriyle cildi beslemeyi de vaadeden bir ürün. Ancak ne yazık ki tanecikli bir peeling olması benim için olumsuz özelliği. Taneciklerinin sentetik mi yoksa kayısı çekirdeği kabuğundan mı yapıldığına dair bir bilgi yok sayfalarında ama sanırım kayısı çekirdeği kabuğu olma ihtimali yüksek. 


Oldukça sorunlu ( kılcal damar, dermatit, alerji..) bir cildim var. Bu sebeple tanecikli peeling kullanmıyorum. Tanecikli peelinglerin cildi çizme olasılığının yüksek olmasından dolayı sorunsuz ciltlerinde pek kullanmaması gereken bir ürün aslında tanecikli peelingler. 
Fotoğrafta çok yoğun görünmese de uygulamada kendini fazlaca hissettiren yoğunluktaydı tanecikler. Bu peelingi yüzümde sadece bir defa kullandım. Nemlendirmesi gerçekten çok güzeldi ama taneciklerin iriliği ve sertliğinden dolayı düzenli kullanmaya cesaret eemedim. Ama ellerimde, diz ve dirseklerimde kullanmaya devam ediyorum. Ellerimdeki etkisine bayıldığımı söyleyebilirim.


Mis gibi kayısı kokuyor bu peeling. Koku hassasiyeti olanlar sevmeyecektir ama ben kokusunu çok sevdim. Ayrıca koruma bantı olması da benim için önemli bir ayrıntı. Ambalajını ilk defa benim açtığım koruma bantlı ürünleri seviyorum. 


İçerik ne yazık ki çok iç açıcı değil. Kayısılı, böğürtlenli ve limonlu olmak üzere bu peelingin de soyulan maske gibi 3 çeşidi bulunuyor. 
Yves Rocher kayısılı peelingi sevenlerdenseniz bu ürünü de seveceğinizi düşünüyorum. Yves Rocher'e göre daha nemlendirici bir ürün.
Benim içinse el ve vücut peelingi olarak kullanacağım bir ürün oldu. 

Görüşmek üzere...


16 yorum:

  1. Güle güle kullan arkadaşım, ben yüzüm için kullanmıyorum çünkü yaşım gereği zaten çok kurudu:( korkuyorum açıkçası. Ama ayak için daima kullanıyorum peeling, ponza taşı ve ardından peeling kremi çok iyi sonuç veriyor ayakta. Benim de takıntım bu ne yapayım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde ablacım. Yüz için tanecikli peelingleri önermem ben de sana. Yüz kesesi tabir edilen yumuşak yapılı peelinleri deneyebilirsin bence. Ayaklar sanırım hepimizin takıntısı :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. Peelingin tanecikleri gerçekten yoğun ve sert görünüyor, yüzünde kullanmamakla iyi yapmışsın. Bu seriyi merak ediyordum. Faydalı paylaşımın için teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanecikli peelinlere her zaman uzak durmuşumdur. Ama anlatabilmek adına denemem de gerekiyordu değil mi :)) Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Mersin'e selamlar..

      Sil
  3. Sert tanecikli peelinglerle ben de anlaşamıyorum Gül'cüm😥 Yves Rocher'in o meşhur peelingini de hiç sevmemiştim(sanırım sevmeyen tek kişiyim)🙈 Peelingi kullanabileceğin bir alan bulmana sevindim yine de😊😊 Öpüyorum çok❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cildime zaten uygun değil Blana. Gerçi kimsenin kullanmaması lazım bu tanecikli peelinleri. YR peelingi de yıllar yıllar önce bir gaflet anında almıştım ve bildiğin nefret etmiştim. Vücut peelingi olarak kullanıp bitirmiştim :)))))
      Ben çok öperim..

      Sil
  4. yves rocher'i hiç sevmemiştim bu da benzeri ise hiç gerek yok bana o zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yves Rocher'i ben de hiç sevmemiştim, bunu da sevdiğim söylenemez :)))

      Sil
  5. Bence bu peelingin pürüzsüzleştirme özelliği mineral yağ ve silikondan kaynaklanıyor... tanecikli olmasını ben de sevmedim açıkçası. Ellere iyi gelmiştir ama, o açıdan düşünebilirim sonrasında. Öptüm!

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Tanecikli peeling seviyorsanız, denenebilir elbet :))
      Çok öptüm :)

      Sil
  7. Dermatit, kılcal damar, alerji, hassas üstelik yağlı cildim içim peeling insadece burun ve çenem için bazen de alnımda kullanıyorum. Yanağıma falan değerse sivilce yapar çünkü 😩

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siri'cim benim kader arkadaşım, bu peeling hiç bize göre değil. Gommage peelingler paklar bizi, aklında olsun. Minik Siri'yi ve seni çok öpüyorum...

      Sil
    2. BZi de seni öptük 😘😘

      Sil
  8. Tanecikli peelingleri çok seviyorum ama minik tanecikleri. Büyükler çiziyo dediğin gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun tanecikleri epey büyük ne yazık ki :(

      Sil