16 Şubat 2017 Perşembe

Durance İle Koku Sohbeti

Merhabalar,
Tüm canlılar için koklamak önemli bir duyu. Hayvanlar koklayarak avına ulaşıyor, salgıladığı kokuyla eş çağırıyor ve tehlikelerden kaçıyor. Bebekler annelerini kokularından tanıyorlar. Algıladığımız bir koku bize çok farklı duygular yaşatabiliyor.
Koku duyumuz 24 haftalık ceninden aktif olmaya başlıyormuş ve doğduğumuzda 100 - 120 farklı kokuyu tanıyormuşuz. Öyle ki, içine doğduğumuz kültür bile bizim için hangi kokunun iyi hangi kokunun kötü olduğunu belirleyen çok önemli bir faktörmüş.
Geçen yıl Durance tarafından düzenlenen Vedat Ozan ile Koku ve Parfum Üzerine Bilmek İstedikleriniz Sohbetinde bunlar gibi oldukça ilginç şeyler öğrenmiştik kokuya dair.
Geçen hafta da sevgili Burcu 'nun davetiyle koku sohbetlerine bu sefer Durance Armada Mağazasında devam ettik.




Durance firmasının tohumları, 1986 yılında Fransa'nın Provence bölgesinde sade zenginliği seven karı-koca çiftçi bir ailenin bölgeye özgü kumaşlardan hazırladıkları lavanta torbalarıyla atılmış. Çiftçi çiftimizin yıllar içinde kazandıkları deneyimler sonucunda 1999 yılında ürettikleri ilk kozmetik serisi Fransa ve yurtdışında büyük ilgi görmüş ve böylece marka daha da gelişmeye başlamış.
Durance ürettiği % 95 doğal içerikli ürünleriyle doğanın da dengesini bozmadan sağlıklı ve kaliteli ürünler sunmayı hedefleyen bir firma. 
Hiçbir ürününde paraben, phenxyethanol,sls ve propyleneglycol bulunmuyor. Hayvanlar üzerinde de test yapmayan Durance bu konularda da hep böyle devam edeceklerine dair biz müşterilerine söz veriyor.


Durance yüksek kalite öz yağlarını geleneksel yöntemlerle damıtarak üretiyor. Parfüm ve yağlar başta olmak üzere tüm ürünlerinde sertifikalı organik hammaddeler kullanılıyor.


Sevgili Özlem Hanım ve ekibi bizlere aromaterapi ve mekan kokularını anlattılar bizlere bu keyifli buluşmada. Durance aromaterapi ve esansiyel yağlar konusunda oldukça geniş ürün skalasına sahip. Son zamanlarda çoğalan mekan kokularında da yine bol ama birçok firmaya göre daha sağlıklı çeşit bulmak mümkün. Benim gibi alerjik bünyelerin bile rahatlıkla kullancağı ortam kokuları mevcut markada. Koku mağazalarına girip kısa bir süre sonra tıkanıp nefes alamayan ben, Durance mağazalarında tıkanmadan mis kokuların keyfini çıkartabiliyorum. Hiçbir şekilde insan sağlığına zarar vermeyen ürünlere sahip markanın Hıfzıssıhha'dan da her ürünü için raporu mevcut. 



Aromaterapi yağlarından en çok bilinenler lavanta ve sandal ağacı yağları. Her ikisininde rahatlatma ve sakinleştirme özelliği var. Ya da yine bilinen yağlardan antiseptik özelliğe sahip çay ağacı yağı son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz bir diğer yağ. Aromaterapi ve esansiyel yağlar aynı zamanda ilaç yapımında da kullanılan yağlar.
Her şeyde olduğu gibi yağları da kontrollü kullanmak önemli. Her yağın kullanımı farklı olduğu için mutlaka uzmanından bilgi alarak uygulanmalı. Bir çok yağı da direkt cilde uygulama irritasyona neden olacağı için seyreltip kullanmak çok daha doğru olacaktır.
Özlem hanımın yağlarla ilgili bizimle paylaştığı en ilginç tüyo greyfurt yağının araba tutmasında iyi geldiği bilgisiydi. narenciye çeşitlerinin yağları (portakal, limon, greyfurt ) bölgesel zayıflamada da masaj yağı olarak oldukça işe yarayan yağlar. Bu da benden minik bir tüyo olsun...


Mekan kokularında iddialı olan Durance oldukça fazla çeşide de sahip. Çubuklu oda kokularından, sprey formlu olanlara kadar bir çok seçenek mevcut. Ayrıca mumları da tüm diğer ürünleri gibi sağlığa zararlı içeriklerden uzak ürünle. Ahşap fitilli mumlar ve % 100 koton fitilli mumlar yanarken sağlığınıza zarar vermeden yaşam alanınızı keyfili bir ortama çeviriyor. 


Durance markasının en yeni ve en ilginç ürünü de bu Sihirli Lambaydı. Sihirli Lamba 1 m2'lik alandaki kötü kokuları 1-2 dakika gibi kısa bir sürede yokedebilme özelliğine sahip. Hemen hemen bütün mekan kokuları, kötü kokuları baskılar. Ama adı gibi sihirli olan bu lamba kokuyu ortadan kaldırmaya yönelik ilginç ve şık bir sunuma da sahip bir ürün. Evde parfümden hoşlanmayan, çocuklu ya da kedi-köpek beslenen evler içinde parfümsüz çeşitleri de mevcut. 



Durance cilt bakım ürünleri de oldukça iddialı ürünler. Normalden kuruya dönük ciltler için Oulivo zeytin özlü seri uygunken , hassas ciltler içinde Antik Güller serisi uygun. Hepimizin ilgisini çeken bir diğer ilginç üründe Lavanta sirkesi oldu. Sivilceler için, saç derisinde yağlı kepek için ve cildin sebum dengesini düzenlemek için lavanta sirkesi mucize gibi bir ürün. Kokusu da klasik sirkeler gibi değil. Birazcık keskin bir lavanta kokusunda sahip.


Durance markasının temizlik ürünlerini de ilk defa bu buluşmada öğrendim ve oldukça ilgimi çekti. Temiz içerikli temizlik maddesi arayanların mutlaka bakması gereken ürünler bence. Bu ürünler sabun bazlı ürünler ve tüm temizlik malzemeleri  % 100 bitkisel içerikli Marsilya sabunu kullanılmış.


Sabun demişken Özlem hanımın kendi yaptığı sabunlara da değinmeden geçmeyeyim. Özlem hanım önce hobi olarak başladığı doğal sabun yapımını biraz daha profesyonelleştirerek Love Nature ismiyle satışa sunmuş. Bu doğal sabunlar da mis gibi kokuyordu. 


2 saat için toplandığımız ama mağazayı kapatıp çıktığımız keyifli bir buluşma oldu. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız bu buluşma için sevgili Burcu'ya, keyifli sohbeti, verdiği bilgiler ve zarif hediyeleri için Özlem hanım ve ekibine tekrar teşekkürler.

Yeni etkinliklerde görüşmek üzere...

14 yorum:

  1. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Durance nin bu kadar çeşidi olduğunu bilmiyordum. İzmir'de de vardı ama kapandı sanırım :/ fiyatları biraz tuzluydu yanılmıyorsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siri mağazadaki çeşitlere deli olduk biz, dediğin gibi fiyatlar hala tuzlu ama indirimleri takip etmek lazım :) Online alışveriş de mevcut aklında olsun..

      Sil
  3. Ahşap fitilli mumlar ve sihirli lambada aklım kaldı :) Nişantaşı'na gittiğimde bir bakacağım :) Ellerine sağlık canımcım, öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de oldukça romantikti ve kokular asla rahatsız etmiyordu.. Ben de çok öpüyorum :)

      Sil
  4. Aaa, Özlem Hanım'ın sabunlarını satışa sunduğunu bilmiyordum! Erken ayrılmak zorunda kalınca o kısmı kaçırmışım :) Yazın harika olmuş bu arada Gül! Ellerine sağlık canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine gidelim bence mağazaya, herşeyi koklayalım inceleyelim :) Yazımı beğenmen beni mutlu etti, çok öpüyorum seni :)

      Sil
  5. Çok keyifli bir gündü,mis kokular eşliğinde vakit nasıl geçti anlamadım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resmen dükkanı kapatıp çıktık ya, ne komiğiz :)))

      Sil
  6. İstanbul'da Bakırköy İdo terminalinde bu marka stand açmış,bir iki tanesini denedim,kokuları gerçekten çok güzel.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leda Durance kokularının insan sağlığına zararlı olmaması da büyük bir artı. Ulaşabilceğim bir mağaza yoksa eğer online satışları da var :)
      Öpüyorum seni..

      Sil