23 Ocak 2017 Pazartesi

Farmasi Exotic Peel Off Mask ( Kayısılı)

Merhabalar,
Cilt bakımında peelinglerin yeri oldukça önemli. Peeling, üst derinin soyulması ile derinin yenilenmesi için en etkili yöntemlerden bir tanesi. Peelingin amacı cildin dış faktörlerden dolayı hasar görmüş ölü tabaka tabir ettiğimiz kısmı temizleyerek alttan sağlıklı, parlak ve pürüzsüz cildin ortaya çıkmasını sağlamak.
Birçok peeling türü de mevcut. Tanecikli, yüz kesesi tabir edilen Gommage  ve Peel-of yani soyulan maskelerle evde pratik bakımımızı yapabiliyoruz. Klinik ortamlarda da kimyasal peelingler gibi çok daha ayrıntılı peelingleri yaptırmak mümkün.
Benim evde kullanmayı sevdiğim peelingler gommage ve peel-off peelingler. Peel - of peelinglerde de cildi acıtmadan hassas şeklide soyulanları bulmaya çalışıyorum. Sevgili Didem sayesinde keşfettiğim Farmasi Exotic Peel Off Mask'dan bahsedeceğim bugün size.





Soyulan maskelerin en olumsuz yanı çıkartırken sanki deriyi de soyup çıkartıyorcasına acıtması diyebilirim. Şimdiye kadar canımı yakmayan iki peel-of maske kullandım. Biri Yves Rocher diğeri Oriflame markalarına ait maskelerdi ama ne yazık ki ikisi de şu an satışta değil. Sevgili Didem'in bana gönderdiği paket içinden bu soyulan maske çıkınca canımı yakar mı ki korkusuyla uzunca bir süre kullanmadan çekmece köşelerinde beklettim bu güzelim maskeyi.
İşin doğrusu bu maskeyi ilk kullandığımda biraz korktum ama oldukça kolay soyuldu. Canımı acıtması minumum düzeydeydi. Etkisi de umduğum gibiydi.
Soyulan maskeleri sık olmamak koşuluyla kullanmayı seviyorum. Cildin ölü tabakasını temizlediğini düşünmekle beraber siyah noktalarda çok da etkili olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama bu maskeden sonra cildin pürüzsüz dokusu bir harika. Soyulan maskelerden hemen sonra kullanılan serumların cilt tarafından daha iyi emildiğini ve etkisinin biraz da olsun arttığını düşünüyorum ama bu his tamamen psikolojik de olabilir :)



Eğer çok çok hassas cildiniz yoksa Farmasi soyulan maskeyi siz de severseniz. Ama akne, kılcal damar, rosacea, dermatit gibi sorunlarınız varsa bu tarz maskeler bu rahatsızlıkları tetikleyebilir. Bu yüzden illa kullanmak istiyorum derseniz doktorunuza mutlaka danışmalısınız. 
Dermatit ataklarımın hafif olduğu dönemlerde cildimdeki pullanmadan kurtulmak için bu maskeyi kullanıyorum. Henüz olumsuz bir etkisini görmedim. Çok hafif kızarıklık dışında herhangi bir olumsuzluk da yaşamadım kullandığım süre boyunca.


Soyulan maskeler cildin sebum dengesini düzene sokan maskeler. Yağlanma sorunu yaşayanların seveceği maskeler. Kötü yanlarından biri yağlanmayı içeriğindeki alkolle yapıyor olması. Bu sebeple çok sık kullanmamaya çalışıyorum bu maskeyi.
Farmasi Peel-off maskelerin 3 çeşidi var. Kayısılı, enerji veren böğürtlenli ve rahatlatıcı limonlu. 170 ml'lik bereketli de bir maske. Sırasıyla tüm çeşitlerini deneyebilirim. Tabi bendeki dev maske biterse :)

Farmasi ürünleriyle ilk tanışmam ipek proteinli göz kremiyle olmuştu. Markanın kullandığım çoğu ürününden de memnun kaldım. Sizin de merak ettiğiniz Farmasi ürünleri varsa sevgili Didem size seve seve yardımcı olacaktır.

Görüşmek üzere...

15 yorum:

  1. Maskeyi okurken en sonunda "ipek proteinli göz kremini" görüp odağımın tamamen kayması??? Yalnız souyabilen meskelerden sonra bence de serumun etkisi artıyordur; neticede seruma kanal açıyoruz, değil mmi? :) Öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildin üst yüzeyini soyduğu için serumlardan önce kullanmalı arada bir :) Şimdi ipek proteinli kreme yaptığın yoruma gidiyorum ve seni çok öpüyorum :)))

      Sil
  2. Farmasiyi severim ama soyulan maskeler hiç bana göre değil çok canımı yakıyor dediğin gibi güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soyulurken canımı birçoğuna göre daha az yaktı, bir şans verebilirsiniz bence..Sevgiler..

      Sil
  3. Kokusu da hoş olmalı...Soyulan maskeleri merak etmişimdir.Ama akneden kaybediyorum galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun akne varsa öneremem, ama yağ denegelemek için işinize yarayabilir :)

      Sil
  4. Farmasi ürünlerini çok merak ediyorum, hala markayla tanışmamış olmam bence bir dramdır😊 Soyulabilen maskelerle hassas cildim anlaşamasa da, serumların etkisini mutlaka arttırıyorlardır😊 Güle güle kullan, öpüyorum❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke her cilt için uygun olsaydı bu soyulan maskeler, çünkü ciltte bıraktığı his çok güzel. Kataloglarını inceleyerek belki birkaç ürününü almaya karar verebilirsin :)
      Ben de çok öpüyorum..

      Sil
  5. soyulabilen maskeler çok hoşuma gidiyor bu maskeye şans vermekte fayda var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soyarken çok fazla acıtmadığı için de şans verilmesi gereken bir maske :))

      Sil
  6. soyulabilen ve aynı zamanda acıtmayan maskeler favorilerimden. Farmasi online sitesinin çok problemli olması nedeniyle sipariş vermeyi bırakmıştım ama yine bakacağım galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maske diğerleri kadar can yakmıyor, ben çok rahat kullanabildim Nilgün. Bir şans verebilirsin bence :))

      Sil
  7. Güle güle kullan Gül'cüm. Soyulan maskeleri ben de seviyorum ama acıtmaması şartıyla :) Cildimin tamamen temizlendiğini hissettiriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farmesi maske çok can yakmıyor, bir şans verebilirsin bence Gökçe :)) Öpüyorum seni..

      Sil
  8. Suan yuzumde farmasi limonlu soyulabilir maske var. Can acittigini dusunmuyorum. Haftada 2 defa yapiyorum peeling ve maske yüzümü kendine getiriyor. Daha evvel dermaroller dermapen prp yaptırmış biri olarak Farmasinin bakim urunleri benim gozumde bunlarla ayni duzeyde.

    YanıtlaSil