5 Aralık 2016 Pazartesi

Vichy Liftactiv Retinol Ha Göz Kremi

Merhabalar,
Yaşlanma belirtilerinin en çok kendini belli ettiği bölge göz çevresidir. Göz çevresi derisi daha ince  ve yüzün en hassas bölgesidir. Bakımını da yaşa, sorunun niteliğine göre seçilen ürünlerle yapmak gerekir.
Göz çevresi kremlerinde son bir kaç yıldır yaşlanma ve kırışık karşıtı ürünleri daha fazla kullanmaya başladım. Vichy Liftactiv Retinol Ha Göz Kremi içeriğinde bulunan Retinol ve Hyaluronik Asitle ve de ilginç ambalajıyla favorim olmaya aday bir ürün olmak üzere.




Vichy tam anlamıyla cilt bakımına başladığımda kullandığım ilk marka. Bu sebeple benim için yeri özel olan markalardan biridir. Yıllar boyunca cildime uygun bir çok ürününü kullandım. Retinol Ha serisi de içeriğindeki Retinol ve Hyaluronik Asitle yörüngeme girdi bile. Bu her iki madde cildimiz için çok önemli içerikler.
Retinol 1930'lu yıllardan beri cilt problemlerinde kullanılan bir madde. Ciltteki akne ve siyah noktaları azaltma etkisi başta olmak üzere ince kırışıkları gidermek ve daha derin kırışıkları hafifletmeye yarayan önemli bir madde Retinol. Ayrıca yaşla birlikte yavaşlayan hücre yenilenmesini de hızlandırma özelliğine sahip bir madde. Bu sebeple de özellikle yaşlanma karşıtı ürünlerde sıkça adını duyuyoruz Retinolün.
Hyaluronic Aside gelince; Hyaluronik Asit vücudumuzda bulunan proteinlerden biri. Eklemlerimiz içinde bulunan ve kayganlığını sağlayan işte bu protein. Cildimizde kolojen yapının esnekliğini de bu protein sağlıyor. Ayrıca vücudumuzdaki lifler , tendonlar gibi bağlayıcı dokularda ; gözü çevreleyen sıvıda ve kemiklerimizde bolca bulunuyor. Cildin nem tutma kapasitesini arttırdığı gibi zaman içerisinde kırışıklıkları da açma özelliği var.
Son dönemde cilt estetiğinde dolgu maddesi olarak da bu asid kullanılıyor. Yaşlanma karşıtı bir çok krem ve serum içeriğinde de yine bu asid var.


Vichy Liftactiv Retinol Ha göz kreminde bu iki özel madde olunca etkisini daha da merak ettim. 15 gündür kullandığım kremle ilgili ilk izlenimlerimi sabırsızlık yapıp sizlerle de paylaşmak istedim. Sabırsızlık diyorum çünkü kullandığımız herhangi bir cilt bakım ürününün cildimizdeki etkisini anlayabilmek için aşağı yukarı 21 gün gibi süreye ihtiyacımız var. Hatta bazen bitmeye yakın tam etkisini anladığımız ürünler de olmuyor değil.
Vichy Liftactiv göz kremini ilk hafta sabah - akşam tek başına uyguladım. Verdiği nem mevsimden dolayı benim için çok yeterli olmasa da sabahları göz çevremdeki aydınlık hoşuma gitti. 2. hafta göz altı serumuyla birlikte yine sabah - akşam kullandım. Serumla birlikte nem verme etkisini daha çok sevdim. 
Göz çevremde nemsizlik dışında çok fazla sorunum yok. Vichy Liftactiv göz kreminin morluklar ve kırışıklar üzerindeki etkisini bu yüzden pek sağlıklı yorumlayamayacağım. Ama kullandığım bu kısa süre boyunca göz çevremi daha gergin hissettim. Verdiği bu gerginlik hissi ve içeriğindeki Retinol ve Hyaluronik Asiti düşününce göz çevresinde kırışıklık sorunu yaşayan ciltlerde etkisinin başarılı olacağını düşünüyorum. 


15 ml'lik pompalı ambalaja sahip ürünün oldukça ilginç bir masaj başlığı var. Kaşık formlu bu başlıkla açıklamalarındaki gibi masaj yaparak uyguladım ürünü. Göz altı, kaz ayağı ve kaş kemiğine yuvarlak hareketlerle başlığı fazla bastırmadan masaj yaptım. Masaj başlığı gerçekten kremi uygulamada çok başarılı. Hatta aynı başlıkla mimik çizgilerime de masaj yapıyorum.
Kullandığım süre boyunca ürünle ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.


Ne yazık ki dermokozmetik bir ürün olmasına rağmen Vichy içerik olarak çok temiz değil. Etkilerini düşününce bu içeriği göz ardı edebilirim dedim ben kendi adıma. Eğer siz de benim gibi düşünüyorsanız belki bu kreme bir şans vermek isteyebilirsiniz. Ben serinin diğer ürünlerini de denemeyi düşünüyorum hatta.
Ürünün satış fiyatı 102,60 lira ama indirimli almak isterseniz Dermokozmetika sitesinden 82,08 liraya alabilirsiniz.

Görüşmek üzere...

*Ürün Dermokozmetika tarafından denemem için gönderilmiş olup yorumlar tamamen bana ait objektif yorumlarımdır.

20 yorum:

  1. Ya ben çok merak ediyorum bu kremi; ama elimdeki bitsin de öyle bakayım. Güle güle kullan; çok öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz şimdilik iyi anlaştık. Başlığından dolayı seveceğini düşünüyorum bu kremi. Ben de çok öpüyorum seni Başak'cım :))

      Sil
  2. değişik bir başlığı varmış hakikaten aydınlık görüntü için de şans verilebilir bir ürün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlık gerçekten işe yarıyor, tavsiye edebilirim rahatlıkla..

      Sil
  3. kahve var dediler geldim:) Artık 30 a merdiven dayamışken bu tarz ürünler ilgi alanıma girmeye başladı.şans verebilirim diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30'a merdiven dayayanlar için biraz erken sanki bu krem :))

      Sil
  4. Ooo başlığı çok güzelmiş kesinlikle, uzun vadede iyi bir etki göstereceğini düşünüyorum ben bu kremin ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun vadede ben de umutluyum bu üründen sevgili j.d :)

      Sil
  5. Benim aklım serumunda aslında😍 Ama retinollü göz çevresi kremleri ve c vitaminli cilt bakım ürünlerine bu ara feci halde takıntılıyım😊 Yaşlanıyorum galiba🙈🙈 Şu ara elimdeki göz çevresi kreminden memnunum ama bittiğinde yeni seçimim kesin retinol içeren bir krem olacak😊 Güle güle kullan, sevgilerimle❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Blana içeriğindeki hyaluronik asiti ve retinolü okuduğumdan beri serum benim de aklımda :) Çok teşekkür ederim ve de kocaman öperim :)

      Sil
  6. Keşke içeriğine biraz daha özenselermiş, dediğin gib dermokozmetik bir marka ama çok masum değil içerik konusunda. Yarattığı etki güzelmiş, memnun kalmana sevindim Gülcüm. Maalesef benim cildim içinde silikon olan cilt bakımını hiç sevmiyor. Retinol ve hyaluronik asit güzelmiş oysa ki!
    Güle güle kullan,
    Öperim!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriklere keşke tüm firmalar daha çok dikkat etse Zeynep ama bu sanırım uzun vadede gerçekleşecek gibi değil. Ben de çok öperim seni :)

      Sil
  7. Tüm bu güzel bilgilerin sonuna indirimli site bilgisi en bi güzeli olmuş
    Emeğine sağlık :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozmetikte taksitte kalkınca indirimi daha çok bekler olduk değil mi :) Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Vichy ürünleri ile daha önce hiç sorun yaşamadım ama içerikler biraz daha iyi olsa çok daha güzel olurdu.İdealia serisinin göz kremini kullanmıştım,gayet kullanışlı ve yeterliydi benim için.Özellikle ambalajlarının kavanoz yerine tüp şeklinde olması da hem hijyen olarak hemde kullanım kolaylığı ile avantajlı.Uzun vade de daha iyi sonuçlar alırsın umarı canım.Güzel günlerde kullan,sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek bir serisi dışında ben de sorun yaşamadım Vichy ürünleriyle. İdealia senin yaşın için uygun bir seri. Kavanozları da hijyenik bulmasamda daha çok seviyorum ben :))
      Öpüyorum seni kocaman..

      Sil
  9. Vichy bu ara oldukça ilgimi çeken ürünler piyasaya sürdü, çok açıklayıcı olmuş. Ben de kullanabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim markalar atağa geçince ben de çok mutlu oluyorum Gökçe'cim. Ama bu durumdan cüzdanlar mutlu mu bilemiyorum :))
      Bu kremi senin de seveceğini düşünüyorum..

      Sil
  10. Ya benim gözkapağımda sarkmlar başladı çok üzülüyorum acaba bu göz kremi işe yararmı ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyebilirsin bence, masaj başlığı sarkmalara iyi gelebilir..

      Sil