16 Kasım 2016 Çarşamba

Yves Rocher Saç Dökülmesine Karşı Serum

Merhabalar,
Saç dökülmeleri zaman zaman hepimizin kabusu olabiliyor. Özellikle mevsim dönümlerinde saç dökülmesi oldukça artabiliyor. Yoğun dökülme yaşadığım bir dönemde Yves Rocher'in Saç Dökülmesi Karşıtı Serumunu denedim.





" Bitkisel içeriğindeki Organik Beyaz Acı Bakla barındırdığı zengin proteinlerle saç diplerinizdeki kan dolaşımını hızlandırarak beslenmelerini arttırırken, Çentiyan Kökü Özü saç diplerinizin nefes almasını engelleyen ve saç dökülmelerini hızlandıran sebum salgısını kontrol altına almanıza yardımcı olur. "

Yves Rocher'in açıklamalarını da okuyunca oldukça iddialı bir ürün olduğunu düşünerek kullanmaya başladım.


Dört şişeden oluşan bir aylık bir kür bu serum. Minik ilaç ampullerine benzeyen şişelerin tepesini dikkatlice kırıp sprey ucunu takınca kullanıma hazır hale geliyor. Temiz saç derisine gün aşırı masaj yaparak uygulanmasını öneriyor Yves Rocher. Şişelerin üzerinde tek seferde ne kadar kullanmak gerektiği çizgilerle belirtilmiş. Yani 1. çizgiden  2. çizgiye bir doz, 2. çizgiden 3. çizgiye kadar bir doz gibi. Uyguladıktan sonra durulamaya gerek yok, aksine saç derisinde kalması gerekiyor. 2-3 ay arayla kürü tekrar yapabiliyoruz. 

Tüm talimatlara uyarak bir ay boyunca kullandım bu serumu. Saçlarımı kullanım boyunca dolgunlaştırıp sanki şekillendirici sürmüş gibi hafif sertleştirdi. Bu etkisini sevdim. Ama benim yoğun dökülmemi umduğum kadar azaltmadı. Dökülmeyi mucizevi bir şekilde kesmesini beklemiyordum ama daha etkili bir performans umuyordum. Yeni saç oluşumunu da destekleyen bir ürün bu serum ama ben bu etkisini de saçlarımda gözlemleyemedim. Serum şampuanıyla beraber kullanılınca etkisinin çok daha fazla olduğunu söylemişti mağazadaki personel. Ben öncelikle tek başına kullanmayı tercih ettim. Belki de umduğum sonucu alamamamda bu da etkili olmuştur.
Saç derimde alerjiye ve irritasyona sebep olmaması ve dökülmeyi tetiklememesini olumlu yönü sayabilirim. Dökülme karşıtı ürün nasıl dökülmeyi tetikliyor diye düşünebilirsiniz. Kullandığımız her ürünün az ya da çok yan etkisi olabilir; içeriğindeki bir madde alerji yapıp bize iyi gelmeyebilir. 


Bu serumdan çözüm bulanlar çok fazla. Ben de kürü bir kaç sefer daha denemeyi düşünüyorum. Bu sefer şampuanıyla birlikte kullanmayı düşünüyorum hatta.  Bakalım sonuç daha iyi olacak mı ? 

Görüşmek üzere...

11 yorum:

  1. Merhaba,

    Bioxin şampuan ve serumu düzenli olarak kullandığımda (Eylül ve Mayıs aylarında özellikle) ciddi dökülme nedeniyle açılan saç derimin tamamen kapandığını söyleyebilirim. Bioxin saç dökülmemi neredeyse tamamen durdurdu. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kadriye hanım. Bioxin önerinizi deneyeceğim mutlaka. Öneriniz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. İÇindeki alkolu sevmedim ben; neden var acaba, merak ettim... onun dışında kullanımını kolaylaştıracak her şeyi yapmış olmaları takdire şayan. Umarım bir sonraki sefer daha iyi sonuç alırsın, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım, içeriğinde alkolü görünce belki bitkisel kökenli alkoldür diye sayfalarına da baktım ama herhangi bir açıklama göremedim. Çalışanların da bu konuda bilgili olduklarını düşünmüyorum. Yves Rocher içeriklerini de düşünerek alkolün masum olmama ihtimali yüksek sanki :)
      Öpüyorum seni...

      Sil
  3. geçen yıllarda bi sürü para döküp aldığımız saç dökülmesini önleyen ürünler tam bir fiyasko oldu eşimin saçlarına bi faydası olmadı
    o nedenle bu ürünlere pek de inanasım gelmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir umut diye alıp deniyoruz Maviannecim bu ürünleri. Bu aralar kendi yaptığım bitkisel formülleri uyguluyorum, işe yararsa paylaşırım sizinle de :)

      Sil
  4. Ben senelerdir dökülme ataklarımda Phytocyane şampuan ve ampulleri beraber kullanıyorum ve gerçekten işe yarıyorlar. Bendeki serinin şampuanı saçı seruma hazırlama görevi üstleniyor, acaba bu da öyle olabilir mi diye düşündüm. Şampuanla denediğindeki yorumunu da bekleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Phytocyane ürünlerini denemeyi hep isteyip hep erteliyorum. Önerini dikkate alıp bu üründen başlayayım denemeye :) Teşekkürler öneri için...

      Sil
  5. Yves Rocher'den ne kullandıysam anlık olarak işe yarıyor. Böyle bir serumun daha fazla etki göstermesini beklerdim. Ben sana bi maske önereceğim bu aralar bana çok iyi geldi, yarın foto atarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt bakım ürünleri için seninle aynı fikirdeyim Gökçe. Sevdiğim ve bence işe yarayan tek ürünleri ayak peelingleri. Fotoyu bekliyorum ve seni öpüyorum :)

      Sil
  6. Bu tür ürünlerin içeriğinde alkol bulunur; Çünki içeriğindeki etken maddeler ancak alkol'le tam olarak çözülür. Alkol cildi inceltir ve uzun vadede kel kalma garantilidir.
    İlk kullanımda güzel etkiler çıksada 1-2/ ay kullanımdan sonra saçları dökecekitr ve saç derisi aşırı derece yıprandığı için, sivilce, yara, kaşıntı gibi rahatsızlar kaçınılmazdır.

    YanıtlaSil