28 Kasım 2016 Pazartesi

Procsin AquaBio Cilt Temizleme Suyu Ve Yüz Temizleme Köpüğü

Merhabalar,
Son zamanlarda sıklıkla karşıma çıkan bir marka Procsin. Ürünlerini de birkaç hesapta gördükçe merak ediyordum. Geçen ay Nilgün'ün davetiyle katıldığımız Pino Cosmetics etkinliğinde bizlere hazırlanan hediyeler arasında Procsin'leri görünce oldukça mutlu oldum. Hatta etkinlik sonrası eve gelir gelmez denemeye başladım.




Procsin 2005 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren  PRS Laboratories firmasına ait bir marka. Firma Türkiye'de ilk ve tek yarı kimyasal yarı bitkisel formülasyonları kullanan müşteri odaklı bir laboratuar. Procsin markası altında organik içerikler, onarıcı ve tedavi edici bitki özleri ve yağları, termal sular, doğal demir oksitli kırmızı kil gibi maddeleri kullanarak ürünler geliştirirken aynı zamanda bu ham maddeleri de sağlayan bir laboratuarmış PRS. Ülkemizde böyle güzel firmaların olduğunu öğrendikçe seviniyorum.


Marka ve firmayla ilgili bu kısa bilgiden sonra ürünlere geçebilirim. İlk olarak  Procsin AquaBio Cilt Temizleme Suyuyla başlayayım anlatmaya. Alkol içermeyen, parfümsüz yumuşak kullanımlı bir misel su AquaBio. Her ne kadar açıklamalarında parfümsüz yazsa da beyaz sabunu andıran bir kokusu var. Cildimde kalıntı bırakmadan makyajımı temizlemesini sevdim. Ama bazı arkadaşlarım kullandıktan sonra ciltte yapış yapış bir his bıraktığını ve bu histen hoşlanmadıklarını söylediler. Ben yapış yapış bir his yaşamadım. Aksine cildimi nemlendirmesi de oldukça iyiydi.


3 disk pamukla yüz makyajımı temizleyebildim. Daha çok pamuk kullanacağımı düşünüyordum ama performansı beni şaşırttı. Göz makyajını da gayet güzel çıkarttı ama göze kaçması büyük bir felaket oldu. Ambalaj üzerinde gözle temasından kaçınınız gibi bir uyarı olmasına rağmen açıklamalarında göz makyajını da temizleyebileceğini okuduğumda bu olumsuz özelliğini anlamalıydım. İlk göz yanması tecrübesinden sonra da sadece yüzümü temizlemek için kullanmaya devam ettim ürünü.


Ve gelelim diğer Procsin ürününe.


Procsin Yüz Temizleme Köpüğünü de AquaBio Misel Suyla aynı zamanda kullanmaya başladım. Yüzümü yıkayarak temizlemeyi sevenlerdenim. misel su ya da yıkama gerektirmeyen krem temizleyiciyle makyajımı temizlesem de mutlaka yüzümü yıkama ürünleriyle yıkamazsam rahat edemiyorum. Procsin köpüğü de bu tarz bir ürün gibi düşünerek açıklamalarını da okumadan banyoda avucuma sıkıp yüzümü köpük köpük yıkamayı umuyordum ki, köpüğü yüzüme sürmemle yaşadığım şaşkınlık görülmeye değerdi. 
Procsin Yüz Temizleme Köpüğü oldukça ilginç bir ürünmüş meğerse. Köpük misel su denebilir bu ürüne. 


Makyajı temizleme mantığı misel sularla aynı. Pamuğa sıkıp cildimde makyaj kalmayana kadar işlemi tekrarladım. AquaBio'da olduğu gibi yine 3 disk pamukla cildim temizlendi.Göz makyajını da oldukça iyi temizledi ve AquaBio'dan farklı olarak gözlerimi yakmadı. Cildimi misel su da olduğu gibi temizlerken kurutmadı.  Bu köpüğün de kokusu beyaz sabun gibi. Bu kokuyu çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim.
Procsin Yüz Temizleme köpüğüyle makyajı temizledikten sonra misel sulardan farklı olarak yüzümüzü durulamamız gerekiyor. Özellikle T bölgesi yağlanmasını önlemeye yönelik bir ürün.
Ürünün bir diğer ilginç yönü UVA ve UVB güneş koruyucu filtreler içermesi. İlk defa güneş koruyucu filtreye sahip bir temizleyiciyle karşılaştım.


Procsin köpüğün içeriği AquaBio kadar temiz değil ne yazık ki. Procsin Yüz Temizleme Köpüğü cilt temizliğinde AquaBio'yla benzer olunca dolaba geri kaldırdım. AquaBio misel suyu 3 hafta kadar kullandıktan sonra köpüğü tekrar kullanmaya başladım. ( şuraya hizmet aşkıyla yanan bir bilogır! çizelim 😉)

Her iki ürün de cildimde alerji, iritasyon, sivilce gibi olumsuzluklar yaşatmadılar. Dermatitlerimi de tetiklememeleri benim için olumlu özellikleri.

Procsin markasını tanımak için iyi bir başlangıç oldu sayılabilir bu cilt temizleme ürünleri. Her iki ürünü de genel anlamda sevdim diyebilirim.

Siz de Procsin ürünlerini merak ettiyseniz Pino Cosmetics sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Görüşmek üzere...

15 yorum:

  1. Ay ben bu köpüğü bildiğin normal yüz temizleme köpüğü sanmıştım, üstünü de okudum halbuki :)))) Neyse, elimdeki temizleme köpüğü bitince, bir taşla iki kuş amaçlı kullanırım artık :) Bu arada, misel su olanın cildi nemlendirmesini ben de çok sevdim! Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin mantığı aynı çalışıyor demek ki 😊 Misel su gerçekten başarılı, gerçi köpük de öyle ama keşke içerik daha temiz olsaymış..
      Ben de çok öperim ...

      Sil
  2. köpük çok ilgimi çekti UVA ve UVB içermesi de oldukça güzelmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köpük gerçekten ilginç bir ürünmü. Hem misel su hem köpük oldukça başarılı ürünler ..

      Sil
  3. gözle temasında yanma oluşması maalesef eksi bir yanı benim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz için kullanmamak lazım. Gözümü yaktıktan sonra sadece yüzüme kullanıyorum ben de ..

      Sil
  4. daha denemedim ben,hemen başlayayım kullanmaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğini düşünüyorum, oldukça başarılılar çünkü..

      Sil
  5. Ben de köpüğü yüz yıkamak için sanıyordum, şu an aydınlandım. Yüz temizleme köpüğü niyetine alıp eve gelmem çok mümkündü. Gerçekten ilginç bir ürünmüş. Ancak içeriklere bakınca, ben de misel suyu denemeyi tercih edeceğim sanırım. Ellerine sağlık, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yüzümü köpük köpük yıkama niyetiyle alıp banyoya gittim ama sonuç sürpriz oldu :))) İçerikten dolayı tercih tabi ki misel su oldu benim içinde. Çok öpüyorum..

      Sil
  6. Ben de temizleme jeli olarak aldığım bir ürünün misel su gibi çıkmasından şok olmuştum :) Misel suyun göz yakması şaşırtıcı geldi bana da ama içeriği sebebiyle denenebilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece benim değil kullanan tüm arkadaşların şikayeti bu yönde olunca içeriğindeki bir maddeden dolayı olması çok mantıklı :))

      Sil
  7. Köpük hakikaten şaşırtmacalıymış :)) ama misel su nemlendirme de veriyor madem onu denemeliyim. Teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misel suyu göze sürmediğin sürece seversin :)) Köpük de fena değil hem de sürprizli :))

      Sil