28 Haziran 2016 Salı

Zsole Güneş Koruyucu Krem - GKF 50+

Merhabalar,
Gelemeyen yaz yapmışlar derken havalar bir ısındı, pir ısındı. Şimdi de biz nankör insanevlatları sıcak çok sıcak diye söylenmeye başladık. Hatta güneş kremleri de benim gibi karma cildiniz varsa bu sıcaklarda ağır gelmeye başlamıştır. Bende durum böyle çünkü. Bu sıcaklarda karma ve yağlı ciltlerin çok seveceğini düşündüğüm bir güneş kremi Zsole Güneş Koruyucu Krem bugün ki blog konumuz.


Buralı Olmayanlar Lokali-Limonian-Zsole-Güneş Kremi



Güney Kore menşeili bir krem Zsole. İçeriğinde normal su yerine ferahlık veren Alaska Buzul Suyu kullanılmış. İlk sürdüğünüzde gerçekten de cilde ferahlık veriyor ve sanki cilt su içmiş gibi oluyor. O hissi başka nasıl tarif edeceğimi bilemedim.  Sert güneş ışınından koruyan 5 organik meyve ( blue berry, cranberry, goji berry, akai berry, indian goose berry ) karışımı yani hepsi birbirinden berry meyve özlerinin yanı sıra; Alp Dağlarında organik olarak yetiştirilen kelebek çalısı ve kekik çiçeği de ürünün ana maddeleriymiş. Gördüğünüz gibi bir kremle dünyayı yüzünüzde hissetmek çok mümkün :)) Ama ne yazık ki bize adeta dünya turu yaptıran bu kremin içeriğinin geri kalanı pek temiz değil.

Buralı Olmayanlar Lokali-Limonian-Zsole-Güneş Kremi

Bir tarafı sprey olan iki taraflı ilginç bir ambalaja sahip Zsole krem. Sprey tarafı bana sert geldiği için normal taraftan kullanmayı tercih ettim. Ürün 70 ml'lik olmasına rağmen çabuk bitecek gibi. Akışkan losyon kıvamlı bir ürün olduğu için bereketli olacağını düşünmüyorum. Ürünün en sevdiğim yanı cildimi yağlandırmaması oldu. Sürülür sürülmez cilt tarafından hemen emiliyor. İlk 5 dakika biraz yapış yapış hissi var ama sonra o his kayboluyor. Cilde güzel bir matlık veriyor ve makyaj altı olarak da oldukça güzel bir krem oldu. Cildim yeni yeni aşırı güneşe maruz kaldığı için lekelere etkisini çok fazla gözlemleyemedim. Bir ay gibi bir süredir kullanıyorum Zsole Güneş Koruyucuyu ve bu süre zarfında güneş lekelerim koyulaşmadı. Umarım kullanmaya devam ettikçe bu performasını kaybetmez.

Buralı Olmayanlar Lokali-Limonian-Zsole-Güneş Kremi


Zsole krem sivilce, alerji, dermatit gibi olumsuzluklar yaşatmadı bana. Bu benim için oldukça büyük bir artı. Sürdükten hemen sonra uçan hafif bir kokusu var, rahatsız etmiyor. 50 koruma faktörüne sahip. Bir güneş koruyucuda ilk defa karşılaştığım PA+++ korumasına da sahip Zsole. Bu PA nedir diye kutsal bilgi kaynağı Google amcaya sordum ve UV Koruma Süresi açıklamasına ulaştım.  Yani :
PA+      UVA'ya karşı 2 - 4 saat koruma
PA++    UVA'ya karşı 4 - 8 saat koruma
PA+++  UVA'ya karşı 8 saatin üstünde koruma sağlar anlamına geliyormuş.

Güneş koruyucu alırken Gkf ( Spf ), UVA/ UVB gibi değerleri incelerken PA'yı da atlamamalıyız sanırım.

Zsole Güneş Koruyucu Kremle ilgili daha fazla açıklama ve içerik bilgisi için Limonian 'ın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Görüşmek üzere...

*Ürün Limonian tarafından denemem için gönderilmiş olup yorumlar tamamen bana ait objektif yorumlarımdır.

10 yorum:

  1. Ben bu ürünü ilk Kelebek Etkisi'nin blogunda okumuş ve şişe tasarımını çok beğenmiştim. Fakat dediğin gibi içeriği başarısız. Hem koruması yüksek hem de temiz içerikli olsa tadından yenmezmiş. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzakdoğu kozmetikleri yapı, işlev vs anlamında çok başarılı ürünler ama ne yazık ki içerikleri çoğunlukla kötü oluyor. En büyük eksileri de içerikleri. Zamanla temiz içeriğe geçer inşallah onlarda.
      Öpüyorum seni ;)

      Sil
  2. PA ile ilgili böyle bilgiyi ilk defa duyuyoum , güzel paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu krem sayesinde öğrendim :)) Yorumunuz için teşekkür ederim :))

      Sil
  3. Gül canımm Sağlıkla,güzelliklerle dolu mutlu bayramlar diliyorum.Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice güzel bayramlara hep beraber sağlıkla erelim Sertaç, yorumun çok mutlu etti beni..

      Sil
  4. Çift taraflı olması süper içerik konusunda haklısın canım ama her şeye dikkat etsek kullanacak hiç bir şey bulunmuyor o zaman sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. İlk defa duydum markayı. Hoş ben zaten pek anlamıorum bu işlerden, biliyorsun. Sizlerle öğreniyorum. İyi ki varsınız :) İçerik çok önemli aslında yani bugün için gelecekten mahrum kaıyor insanoğlu kötü içeriklerle
    Hayırlı bayramlar
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de iyi ki varsın arkadaşım :))
      Bilmediğimiz konularda birbirimize destek olmalıyız :)) İçerik okumayı öğrenince insan biraz deliye bağlıyor ama işin içinde sağlık olunca dikkat etmek zorunda kalıyoruz ister istemez.

      Sil