21 Haziran 2016 Salı

Oriflame Ecollogen Yaşlanma Karşıtı Gece- Gündüz Kremleri

Merhabalar,
Cilt bakım ürünlerinin içeriğinde 'Peptid'  görünce o ürünü deneme isteği benim için kaçınılmaz oluyor. İçeriğinde 'Pro-collogen Peptide' bulunan Oriflame Ecollegen serisini de uzun zamandır denemek istiyordum. Serinin göz kremini kullanmış ve oldukça sevmiştim. Gece ve gündüz kremlerini de sonunda kullandım ve bitirdim. Artık uzun uzun yorumlayabilirim.




Oriflame Ecollegen serisinde bitki hücre matrixinden elde ettiği 'bitki kolojeni' adını verdiği bitki kök hücre peptidlerini kullanmış. Bitkinin canlılık ve yenilenme kaynağının cildin kolojen üretimini arttırıp yaşlanmasını yavaşlatma ve kırışıkları önleme gibi bir etkisi olduğunu söylüyor Oriflame bu serisi için. İçeriğinde bulunan bitki kök hücre özlerinden elde edilen 'pro-collogen peptide' ciltteki kolojen üretimini aktive ederek cildin daha genç, pürüzsüz, esnek ve sıkı olmasına yardımcı oluyormuş.
Bu kadar iddialı ürünlerle ben uzaya bile gidebilirim diye düşünmüştüm Oriflame'in sitesinde bu açıklamaları okuduğumda :))
Bu kadar iddialı açıklamalar ürünlerle ilgili beklentiyi ne yazık ki çok fazla yükseltiyor ve bazen hayal kırıklığı yaşamaya da neden olabiliyor yükselen beklentiler.



Ve gelelim benim yorumlarıma. Kremlerin iddialarına rağmen beklentimi minimum düzeyde tutmaya çalışarak kullandım. Oldukça hafif yapılı kremlerdi. Cilt tarafından hemen emilmesini ve ilk anda verdiği hissi sevdiğimi söyleyebilirim. Zaman içerisinde cildimdeki etkileri de iddia ettikleri kadar olmasa da fena da değildi. Cilt tonumu eşitledi ve daha aydınlık görünmesini sağladı öncelikle. Cildimde çok fazla derin kırışıklık yok. O yüzden derin kırışıklıklar üzerindeki etkisini gözlemleyemedim. Ama ince kırışıklıkları zaman içerisinde görünmez hale getirdi. Gündüz kreminde 15 faktör güneş koruması bulunuyor. Gündüz kreminde tek sevmediğim özellik, kremi sürdükten birkaç dakika sonra sanki kremi yemişim gibi ağzımın içinde acılık oluşmasıydı. Daha önce kullandığım hiçbir kremde böyle birşey başıma gelmemişti.



Serinin gece kremini gündüz kremine nazaran daha çok beğendim. Sabah daha taze ve aydınlık bir ciltle uyanmak gerçekten keyifliydi. Yapısı ve cilt tarafında hemen emilmesi gündüz kremiyle hemen hemen aynıydı. Ayrıca gündüz kreminin ağzımda bıraktığı acılık gece kreminde olmadı.




Kremlerin içeriğinde paraben türevlerinin hiç biri bulunmuyor. Ama silikon ve parfüm bulunuyor. Bu kremlerle uzaya gidemedim ama genel anlamda sevdiğim ürünler oldu. Ortanın üzerinde kremler diyebilirim etkileri için. Her iki kremin cildime verdiği nemi yeterli buldum. Cildiniz kuruysa eğer, Ankara'nın kurak kışında bu kremler pek yeterli olmayacaktır ama. Bahar döneminde kuru ciltlerin de seveceğini düşünüyorum. Kremleri kullandığım süre boyunca sivilce, iritasyon ve dermatite neden olmadılar. Güneş lekelerim ve gözeneklerim üzerinde herhangi bir etki gözlemlemedim. Zaten leke açma gibi bir iddiası da yoktu ürünlerin ama yine de açıklamasında yazan iddialı sözlerden dolayı ister istemez umutlandım :))
Yeni ürünler denemeyi seviyorsanız ve Ecollogen serisini merak ettiyseniz eğer indirim dönemlerini takip etmenizi öneririm. Yeni katalog henüz çıkmadı indirimleri nasıl göreceğim diyenlere www.orikatalog.com sayfasını ziyaret etmelerini öneririm. Ben şimdi yeni katalogta neler varmış bir bakayım. Almayı düşündüğüm birkaç ürün var, umarım yeni katalogta indirimdedir  :)))

Görüşmek üzere...

10 yorum:

  1. İçeriğindeki peptid hangi maddenin altında acaba, onu merak ettim ben :) Shea Butter da ilk sıralarda, o hoşuma gitti. Ben asıl göz kremini merak ettim. Teşekkürler bahsettiğin için, öpüyorum çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peptidi farklı bir isimle mi yazmışlar pek anlayamadım ama bitkisel özlerin çoğu son sıralarda ne yazık ki. Uzaya gitmek hayal oldu yani ;)))
      Ben de çok öpüyorum ;)

      Sil
  2. Güle güle kullanın teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  3. Bunu hep alacağım ama katalogda indirime denk gelmiyorum benim kırışıklıkları ancak botox çözer zor artık kremlerle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay indirimde galiba ama set olarak. Son kataloga bir bak istersen :))

      Sil
  4. Ince cizgileri azaltmis bir de günes korumasi var , ne güzel sonuclar almissiniz, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  5. güneş koruması ve ince çizgiler de etki benimde dikkatimi çekti.. indirim dönemini takip etmeliyim galiba ... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar her bakım ürününde görmek istediğimiz özellikler :))

      Sil