9 Haziran 2016 Perşembe

Doa Kozmetik Saç Bakım Yağı

Merhabalar,
Saç bakımında yağ kullanmayı çok seviyorum. Bazen kendi yağ karışımlarımı yapıyorum, bazen de hazır karışımları alıyorum. Geçen yıl bir Doa Kozmetik indiriminden almıştım bu bakım yağını da. Elimdeki ürün fazlalığından ancak sıra geldi ve sonunda kullandım, bitirdim. Artık yorumlayabilirim.




Doa Saç Bakım Yağını bir aydan fazla kullandım. Saç dibime uyguladığım yağı gece boyunca saçımda beklettim. Yıkadğımda da yumaşacık yapıyordu saçlarımı. Kıvırcık saçların en büyük sorunu kuruluğa pek iyi geldiğini söyleyemeyeceğim. Ama dökülmeye etkisi benim için oldukça yeterliydi. Kullandığım süre boyunca saç dökülmesi  karşıtı başka bir ürün ve ilaç kullanmadım. Doa Kozmetik sayfasında okuduğum yorumlardan bazıları yeni saç oluşumunu da desteklediğini ve saçlarını gürleştirdiğini yazmışlar. Kuaförüme göre yeni saçlar çıkıyor bana göre ise saçlarımın gürleşmesinde pek etkisi olmadı gibi. Yine de dökülmeyi engellemesi bile benim için yeterliydi. Bu bahar mevsim geçisini en az saç kaybıyla geçirmem bile bu bakım yağına övgüler yazmam için bir sebep :))


İçeriği tamamen doğal yağlardan oluşuyor. Hint yağı dökülmeyi engellerken saç oluşumun destekleyen bir yağ. Ayçiçek yağı iyi bir E vitamini kaynağı. Shea Butter yani Karite yağı saç dökülmesini engellerken saç derisindeki egzama gibi rahatsızlıklara da iyi gelen bir yağ. Defne yağı da saç derisine çok iyi gelen bir başka yağ.  Çam terebentin, susam, badem ve zeytinyağlarının saç için faydalarını da bilmeyenimiz yoktur sanırım.
Bu yağın içinde ilk defa gördüğüm Saw Palmetto Yeni Zellanda ve Avusturalya'da yetişen bir palmiye türüymüş. Erkek tipi saç dökülmesini baskılayıcı etkiye sahip bir bitkiymiş. Bu sayede yeni birşey öğrenmiş oldum.
Panax Gingeng Asya tıbbında kullanılan, hafızayı güçlendirmekten bağışıklık sistemini desteklemeye kadar birçok soruna çare olabilecek bir bitki. Saçlardaki etkisi de oldukça fazlaymış. Saç derisini tedavi ederek kepek oluşumunu önlemek, saça esneklik ve güç kazandırmak, dökülmeyi önlemek ve yeni saç oluşumun desteklemek gibi özetleyebilirz faydalarını.
Menthol saç derisini ferahlatırken, sandal ağacı yağı da hoş kokusuyla sizi mutlu edebilir.
Doa Saç Bakım Yağı almaya devam edeceğim bir Doa ürünü oldu. Düzenli kullanımda belki saçlarımda gürleşmeyi de görebilirim.
Saçlarınıza yağ ile bakım yapmayı seviyorsanız ve saç dökülmeniz herhangi bir fizyolojik soruna bağlı değilse bu yağa kesinlikle bir şans vermelisiniz.

Görüşmek üzere...

20 yorum:

  1. Bu yazı çok iyi oldu Gül! Her ne kadar hindistancevizi yağını tek başına seviyorsam da, mentollü ve bu kadar çok yağdan oluşan bir karışıma da hayır demem. Üstelik Doa'nın fiyatları da uygun. Saçı da yumuşatsaydı çok iyiydi ama artık kısmet :) Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer yağ bakımını seviyorsan denemelisin bu çok yönlü yağı. Benim saçlarım kıvırcık olduğu için kuruluğuna uzun vadeli çözüm bulamıyorum. Her duştan sonra hindistan cevizi yağını serum gibi uçlara uygulamak iyi geliyor kuruluğuna. Doa kozmetik olunca ben de nedensiz güveniyorum ;))
      Çok öpüyorum ;)

      Sil
  2. İlk kez duydum bu ürünü teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doa Kozmetik ürünlerini incelemenizi öneririm o zaman size :) Sevgiler...

      Sil
  3. Bu ürün ne zamandır benimde aklımdaydı ama bir türlü almamıştım. Sanırım artık alacağım tatlım. Saç bakımında yağ kullanmayı bende seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de artık sürekli almayı düşünüyorum ;)

      Sil
  4. İlk kez duydum ürünü , paylaşım için çok sağol aklımda bu ürün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doa Kozmetik ürünleri incelemenizi öneririm :)

      Sil
  5. doa kozmetik ürünlerini çok başarılı buluyorum hele C vitaminli serum ve güneş kreminden çok memnunum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de favorimlerim onlar. Ayrıca hyalüronik asit serum ve yağlarını da çok seviyorum :)

      Sil
  6. bana hitap eden bir ürün galiba , tavsiyede güvenilir bir bloggerden geldiyse şans vereceğiz ... mecburrr... sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Doa kozmetik güvenilir ve benim de sevdiğim bir marka.

    YanıtlaSil
  8. Selin(kızım) için ideal bişi olabilir bu
    Bakacağım
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlarla bakım yapmayı seviyorsanız deneyebilirsiniz :))

      Sil
  9. Ben aynı ürünü geçen sene almıştım.. Biraz kullanıp bıraktım.. Acaba bozulmuş mudur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de geçen yıl almıştım, bozulmamıştı. Herhangi bir olumsuzlukta yaşamadım kullanırken :)

      Sil
  10. Doa ürünlerini denemek hiç kısmet olmadı yeni saç oluşumuna yardımcıysa mutlaka denemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Doa Kozmetiği çok seviyorum, sana da tavsiye ederim :)

      Sil