22 Nisan 2016 Cuma

Pasta Da Süslerim Blog Da Yazarım :)

Merhabalar,
Bu aralar etkinlik ve buluşmalarla oldukça yoğun geçiyor benim için. İki hafta önce de sevgili Ayşegül'ün davetiyle Ankara Dikmen'de bulunan Gordon Pastanesi'nde Pasta Atölyesine katıldım. Ve inanılmaz keyif aldım bu etkinlikten. Şeker hamurlarıyla pastalar süsledik. Süslediğim pastaya hala inanmıyorum  ama neyse :))

Buralı Olmayanlar Lokali
Fotoğraf: @basakbasaranphotography




Gordon Pastanesi personeli o kadar ilgililerdi ki bizlerle, ortalığı savaş alanına çevirmemize rağmen güler yüzlerini bizlerden eksik etmediler.
Vaktimiz kısıtlı olduğu için işin uzmanı pasta ustaları bizlerin süsleyeceği pastaları önceden hazırlamışlardı. Bizlere sadece şeker hamuruyla süslemesi kalmıştı. Yani işin en eğlenceli ama bizler için en zor kısmı.

Buralı Olmayanlar Lokali
Fotoğraf: @basakbasaranphotography

Herkes kalpler, çiçekler, kelebeklerle rengarenk pastalar yaparken ben, Başak, Hilal ve Burcu Minnie Fareli pasta yaptık. Oldukça zorlandık, herkesin pastası bitmişken bizler sona kaldık ama sonuç umduğumuzdan güzel oldu.

Buralı Olmayanlar Lokali
Fotoğraf: @basakbasaranphotography

Dışardan bizleri seyredenler de çok eğlenmiştir. Çünkü kreşte oyun hamuruyla oynayan çocuklardan pek farklı değildik :))
Minnie Fareyi yaparken bizlere yardım eden hocamız şekilleri nasıl yapacağımızı ayrıntılı anlatmasaydı ve göstermeseydi bu işi bu kadar kısa zamanda yapamazdık. Günün en çok güldüğümüz anı da sevgili Hilal'in benzetmeleriydi. Hocamız figürü nasıl yapacağımızı anlatırken Hilal " yani Beauty Blender sünger gibi yapacağız" demesi bizler için hem çok eğlenceli hem de figürü yapabilmek için kolay bir ipucu oldu.

Buralı Olmayanlar Lokali

Ve benim pastamın bitmiş hali de böyleydi. Aslında dik oturan bir Minnie Fare yapmıştım ama sanırım gün boyu çok yorulmuş ki Banu Alkan edasıyla pastanın üstüne uzanmış buldum kutuyu açtığımda :))
İlk defa şeker hamuruyla pasta süsledim ve bu etkinlikte çok eğlendim. Şeker hamuru her ne kadar sağlıklı olmasa da belki sizler de çocuklarınızla evde şeker hamurundan çiçekler, kalplerle pastalar, kurabiyeler süsleyerek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Başka etkinliklerde görüşmek üzere...

18 yorum:

  1. İlk şeker hamuru çalışması, ilk figür denemesi, gayet başarılı bence. Eline sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, çok teşekkürler ;)

      Sil
  2. Aahahahaha bence daha Minnie, daha havalı poz olmuş seninki! Ayrıca pembe pastanı kıskanmadım değil :))) Ellerimize sağlık ya, ne çok eğlenmiştik di mi? :) Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz Minnie yapanlar grubu harikaydık o gün. Hepimizin pastaları ilk olmasına rağmen süper olmuştu.Yine böyle bir etkinlikte buluşsak, çok eğleniyoruz çok keyifli oluyor ;))
      Ben de çok öpüyorum ;))

      Sil
  3. çok leziz görünüyor ellerine sağlık benim hamarat blooger yazarı arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  4. ne kadar harika olmuş öyle yeme de vitrine koy felan öyle olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim ama vitrine koyulamadan yendi bitti :))

      Sil
  5. nefis olmuş Başak'ın pastasına da bayılmıştım :-))

    YanıtlaSil
  6. Yerim senin pastalarını benim becerikli arkadaşım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha yapabilir miyim bilmiyorum ama senin beğenmene ayrıca çok mutlu oldum ;))

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Ahh ne acılar çekti zavallı Minnie. Bacağı koptu, topuğu kırıldı. Huzur içinde uyusun :-D

      Sil
    2. Ahh ne acılar çekti zavallı Minnie. Bacağı koptu, topuğu kırıldı. Huzur içinde uyusun :-D

      Sil
  8. Hala inanamıyorum, çok güzel görünüyor! Bir kabaklı börek desen inanırım da, buna inanamıyoreaamm! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanamıyoreeaaammm. Hatta ilk gördüğümde ne manaağğ da dedim ama Minnie boş boş bakmıştı bana. Şey dermişim, hadi byee :))))
      Sana söz baharlar gelecek, sana söz kabaklar börek olacak :))

      Sil