6 Nisan 2016 Çarşamba

Mutlu Günler Fırını

Merhabalar,
Haftasonu benim için oldukçu yoğun geçti. Önce bir etkinlik , arkasından 10-15 dakikalığına katıldığım bir açılış, arada kendi özel işim ve en son harika bir tadım etkinliğiyle günü bitirdim. Anlatmaya günün son etkinliğiyle başlasam nasıl olur acaba ?
Sevgili Ayşegül ve Oburcan'ın davetiyle Ankara Eryaman'da yeni açılan Mutlu Günler Fırın Cafe Bistro'da blogger arkadaşlarla buluştuk.

Buralı Olmayanlar Lokali-Mutlu Günler Fırını


Trafikten dolayı biraz geç gittiğim mekanda muhteşem bir masa beni bekliyormuş meğerse. Fotoğraf çekmeyi falan bir tarafa bırakıp kendimi karbonhidratın kollarına bıraktım :)) 

Buralı Olmayanlar Lokali-Mutlu Günler Fırını
@fotografperisi_perihanozbey

Lezzetli tadımlıklarla yavaş yavaş yemeğe başladık dersem de inanmayın. Bu kadar lezzetli yiyecekler yavaşlığı pek haketmiyordu çünkü :)

Buralı Olmayanlar Lokali-Mutlu Günler Fırını
@fotografperisi_perihanozbey

Bruschettalar, enfes tostlar, macaronlarla tam bir şölen akşamı oldu. Ama akşamın en güzel yanı ekşi mayalı ekmekleri tanıma zamanıydı.

Buralı Olmayanlar Lokali-Mutlu Günler Fırını
@fotografperisi_perihanozbey

Sevgili Mine hanım için işine aşık bir ekmek uzmanı desem yanlış söylemiş olmam. Ekşi mayayı, artizen ekmekleri ve yaptığı ekmekleri öyle güzel anlattı ki bizlere, o anda fırının mutfağına geçip ekmek yapasım geldi. Bu aralar evde ekmek yapmaya merak sardığım için verdiği bilgiler benim için çok değerliydi. Glisemik indeksi düşük, B vitamini yönünden zengin, sindirimi kolay ve diğer ekmeklere göre daha az kilo aldıran ekşi maya ekmeklerinin daha çok soframızda olması gerektiği konusunda hepimiz hemfikir olduk akşamın sonunda. Ve evde yaptığımız her ekmeğin aynı şekilde yapsak bile, ortam özelliğinden dolayı birbirinden farklı özelliklere sahip ekmekler olduğunu öğrendik.
Yeni mekanlar keşfetmek istiyorsanız eğer Ankara Eryaman'daki Mutlu Günler Fırını'nı mutlaka ziyaret etmelisiniz, pişman olmazsınız. Fiyatlar da oldukça makul. Mesela haftasonu serpme kahvaltı seçeneği havalar da güzelleşmeye başlamışken değerlendirilebilir..
Bu haftasonu benim için çok koşturmacalı geçse bile, oldukça da keyifliydi. Özellikle ekmek konusunda Mine hanımdan tüyolar almak paha biçilmezdi.

Görüşmek üzere...


10 yorum:

  1. Ay şekerim düştü Gül, onlar nasıl ekmekler öyle!!! Karbonhidrat beni de kollarına alsın :)))) Eryaman bana çook uzak olsa da, yine de aklımda bulunsun! Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklerdi, sufleydi ben senin şekerini düzenlerim şekerim :)) Çok öpüyorum ben de:))

      Sil
    2. İvit ya düzenle şekerimi, çoluğum çocuğum var, onlara da yazık :D :D :D

      Sil
    3. Çoluk çocuk hafta sonu bendesiniz, hazırlıklara başladım ;))

      Sil
  2. çok güzeldi! bende bugün yazımı yazacağım :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni tanımak ayrıca güzeldi. çok keyifli bir gün oldu benim için :))

      Sil
  3. Zaman ayırıp geldiğin ve de blogunda bu güzel yazıyı paylaştığın için çok teşekkür ederiz..
    Bir başka etkinlikte yeniden görüşebilmek dileği ile sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davetin için ben çok teşekkür ederim, görüşmek üzere :))

      Sil
  4. aldığın ekmek tüyolarını tatmak için sabırsızlanıyorummm...
    sevgiler.
    soslubadem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de denemek için sabırsızlanıyorum,hatta gel birlikte deneyelim ;))

      Sil