1 Nisan 2016 Cuma

Bioderma Photoderm 50 Faktör Renkli Güneş Koruyucu

Merhabalar,
Ankara'da hava her ne kadar bir soğuk bir sıcak şeklinde olsa da, yavaş yavaş yüksek korumalı güneş koruyuculara geçiş yapma mevsimi geldi. Geçen haftalarda Kozmium 'dan yaza özel güzel bir kargo almıştım. Bioderma Photoderm  renkli güneş koruyucu ve güneş sonrası losyon çok şık bir kutuda geldi bana.

Buralı Olmayanlar Lokali-Bioderma-Photoderm



Bioderma güneş sonrası losyonu henüz açmadım. Ama renkli güneş koruyucuyu gelir gelmez denedim. Yazın renkli güneş kremi tercih etmesem de Bioderma'nın bu ürününü özellikle bahar dönemlerinde güzel olabileceğini düşünerek kullanmaya başladım.

Buralı Olmayanlar Lokali-Bioderma-Photoderm

Bioderma Photoderm renkli güneş koruyucu 50 faktör korumaya sahip ve bana gelen ürün light (açık) renginde. Ayrıca 40 faktör UVA koruması da var ürünün. Hafif bir yapısı var. Nemlendirmesi çok iyi değil. Ama yazın çok sıcaklarda cildiniz çok kuru değilse yeterli gelecektir.  Kışın kullanmak isterseniz mutlaka öncesinde cildi nemlendirmek gerekebilir. Ben yazın çok terlediğim için hafif yapısı benim cildim için uygun olacaktır.

Buralı Olmayanlar Lokali-Bioderma-Photoderm

40 ml'lik tüp ambalajının ağız kısmının ince ve dar olması ürünün bir anda akmasını engelliyor. Koku hassasiyeti olanları bile rahatsız etmeyecek hafif bir kokusu var.

Buralı Olmayanlar Lokali-Bioderma-Photoderm
Ürünün rengi light olmasına rağmen ne yazık ki benim tenimde koyu ve turuncu durdu. İlk kullandığımda fırçayla yüzüme uygulamıştım. Ama homojen bir şekilde cildime dağılmamıştı ve dalga dalga durmuştu. En iyi sonucu parmaklarımla sürdüğümde aldım. Cildimde homojen dağıldı ve dalga dalga durmadı. Kapatıcılığı çok fazla değil. Benim için tek eksisi renginin cildimle uyumsuzluğu oldu. Bu sebeple bir de açık renk fondötenlerle karıştırarak uygulamayı denedim. Rengi daha iyi oldu bu şekilde denediğimde. Ama bu şekilde başka bir ürünle karıştırarak kullandığında da koruma seviyesini azaltmış oluyoruz.

Buralı Olmayanlar Lokali-Bioderma-Photoderm

Hassas, karma ve yağlı ciltler için olan ürün cildi güneşin zararlarına karşı korurken aynı zamanda güneş kaynaklı erken yaşlanma belirtilerini de engellemeyi vaadediyor. İçeriğinde bulunan özel patentli Hücresel Bioprotection formülü cilt hücrelerini korurken, hücresel hasar riskini de azaltma özelliğine sahip. Ürün hem UVB hem UVA korumalarına sahip. Uzun süreli kullanamadığım için cildimde sivilce, hassasiyet vs gibi sorunlarda yaşamadım haliyle.
Yüksek koruması +  UVB ve UVA koruması ve hafif yapısıyla yaz için güzel bir ürün. Eğer renkli güneş koruyucuları kullanmayı da seviyorsanız Bioderma Photoderm şu an Kozmium 'dan %30 indirimle alabilirsiniz.
Ben de Bioderma Photoderm renkli güneş koruyucuyu yaz tatilinde bronz tenimde kullanmak üzere şimdilik kaldırdım. Belki o zaman rengi cildimde daha iyi durabilir :)

Görüşmek üzere...

*Ürün Kozmium tarafından denemem için gönderilmiş olup yorumlar tamamen bana ait objektif yorumlarımdır.


10 yorum:

  1. Evet rengi epey koyu durmuş; ama dediğin gibi bronz tende fark edilmeyebilir :) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bronzlaşabilirsem deneyeceğim, çünkü güneş alerjim var ve bronzlaşma ihtimalim çok düşük olabiliyor :)) Güzel yorumun için teşekkür ederim, çok öperim ;))

      Sil
  2. Ben yazın Roc ürünlerini kullanıyorum. Buna da bir şans verilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli ürünleri kullanmayı seviyorsan ve rengi de sana uygunsa güzel bir ürün. Bana rengi uymadı ne yazık ki

      Sil
  3. en açık rengi buysa bana da uymaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bronzlaşınca mı kullanılsın diye düşünüyor acaba Bioderma..

      Sil
  4. benim de tenim beyaz. alıcaktım, iyi ki de almamışım. çünkü yüzüme sürüyorum ben. inanılmaz abest durur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renksiz olanını tercih edebilirsin ama, çünkü güzel bir koruyucu..

      Sil
  5. bu kremi geçtiğimiz yaz çok almak istedim fakat açık rengi bende de sendeki gibi turuncu durur korkusuyla almadım. renk uyumsuzluğunu saymazsak başarılı bir ürün anladığım kadarıyla. keşke ya renksiz olsa ya ad adam gibi uyumlu renkler ile piyasaya sürseler :D elinie sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bioderma yenilemiş bu seriyi. Yeni seride renkler çok daha mantıklı olmuş. Artık gönül rahatlığıyla deneyebilirsin :)

      Sil