7 Mart 2016 Pazartesi

Neden Blogger Oldum - Mim

Merhabalar,
Sevgili Kelebek Etkisi beni yine mimlemiş :)) Özlemişim mimleri, iki seferdir mim gelmesi hoşuma gitti açıkçası.


Hepimizin bir blog açma hikayemiz var. Ve çoğumuzun hikayesi de blog okuru olarak başlıyor. Bloglar ilk olarak YazarKafe 'de dikkatimi çekmeye başlamıştı. Her sabah işe gittiğimde bilgisayarımı açıp sabah kahvemi içerken Hürriyet Gazetesini okuyarak güne başlardım. Şu an siteleri nasıl bilmiyorum ama o yıllarda sitenin en altında YazarKafe'nin o günkü içerikleri olurdu. İşte benim blog okuma hikayemde böyle başladı. Yaklaşık 2 yıl blogları takip etmeden YazarKafe üzerinden okudum.

Derken gün geldi ben işten ayrıldım ve kocaman bir boşluk içinde buldum kendimi. Bu boşluk döneminde de sabah rutinim olan kahve ve blog okuma değişmeden devam ederken neden ben de blog açmayayım sorusu kafamda yer etmeye başladı.

Blogta ne yazsam diye düşünürken bir taraftan da blog ismi düşünüyordum. Bir arkadaşımla buluştuğum bir gün yıllardır ayaklı blogger gibi dolaştığımı farkettim. Çünkü arkadaşım o gün yine bana bir sürü şey sormaya başlamıştı kozmetikle ilgili. Cilt bakımı ve kozmetikle ilgilenmeye başladığım ilk yıllardan beri çevremde herkes bana fikir danışır. Cildim çok kuru şu kremi kullandım ama değiştiricem ne alayım, şu far sence nasıl güzel dersen alacağım, güneş lekesi için maske tarifin var mı gibi sorular ve daha fazlası bana sürekli soruluyor zaten. Ben de buradan yola çıkarak aldığım ve kullandığım ürünleri yazarım diyerek başladım bu işe. 

Blog içeriğine karar verdim ama bir de isim bulma sorunu vardı. Blog açtığımdan beri bana en fazla sorulan soru blog ve instagram ismimle ilgili oldu. Blogumu ilk açtığımda kısa isim olarak blog ismimden yola çıkarak Buralı Olmayan ismini seçmiştim. Blog için instagram hesabımı da yine bu isimle aldım. O yüzden de bana en çok Buralı Olmayan nereli sorusu soruluyor. Bu yazıda bu duruma da açıklık getireyim :))

Olumsuz ya da saçma durumlarla karşılaştığımda ' kesinlikle buralı değilim ben, bu zamana ait değilim' derdim. Arkadaşlarla da esprisini yapardık benim gibi hissedenler kulübü kursam diye :)) Buralı Olmayanlar Lokali de bu şekilde ortaya çıktı. 24 Mart 2013 de ilk yazımı yazmaya başladım ve bugüne büyüyerek geldim.

Geçen yıl blogumun bana kazandırdığı dostlarımdan olan Ece 'nin beni sürekli dürtmesiyle alan adımı da aldım. Ece'cim blogumu da tasarlayarak çok içime sinen bir hale getirdi. Blog tasarımı düşünüyorsanız mutlaka Ece ile bağlantıya geçmelisiniz.

Blogumu ilk açtığım günden bugüne çok şey değişti, gelişti olumlu anlamda benim için. Ve en güzeli yeni dostlarım oldu. Şu an instagram ve snapchat yüzünden blog okunurluğu düşse de blog her zaman önceliğim. Umuyorum bloglar bir gün yine eski parlak günlerine dönecek.

Bu güzel mim için Kelebek Etkisi'ne çok teşekkür ederim. Ben de bu mimi yapmak isteyen herkese ve Bücürük ve Ben 'e gönderiyorum.

Görüşmek üzere...

4 yorum:

  1. iyiki de açmışsın blogunu <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi ki açmışım, yoksa seni nasıl tanıyacaktım <3

      Sil
  2. 24 martta bloğunun dördündücü yaşını kutlayacağız o zaman:)))ne güzel. Kozmetik konusunda bu kadar bilgili olunca, en doğrusunu yapmışsın, tecrübelerini kendine saklamayıp, paylaşmak güzel bir şey. Ben de çok faydalanıyorum sendeki bilgilerden. İsminin hikayesini de merak ederdim hep:)öğrenmiş oldum. :) Beni de mimlemişsin teşekkürler, en kısa zamanda yaparım. :) Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çılgın bir parti mi versek ki Bücürüğüm :)) Güzel yorumun için çok teşekkürler Müjde ablacım, çok öpüyorum seni :))

      Sil