18 Mart 2016 Cuma

18 Mart 1915

Yedi düvelin 'Mucize' dediği Milli Ruh sayesinde kazanılmış Çanakkale Savaşından bu günlere nasıl geldik? Günlerdir bunu düşünüp duruyorum. Yoktan varedilmiş, bozkırın ortasında küçük bir şehirden yeni kurulan Cumhuriyet'in başkenti günlerdir kan ağlıyor. 6 ay içinde 3 kere yaralandı. İnsanlarına kıydılar. Her bahtı karanın görmek istediği yoktan varedilen ilk şehir Ankara'nın sokakları bomboş bir haftadır.
Sizler 101 yıl önce dönmeyi düşünmediniz, biz sizin tırnağınız bile olamayız. Bizim gibi basiretsiz, değer bilmeyen ve nankör bir nesil için öleceğinizi bilseydiniz yine savaşır mıydınız ?
Mustafa Kemal Atatürk yok sayılıyor. Yaptıkları yıkılıyor. Şehitlerimizin  kemikleri sızlıyor mudur ki biz bunlara sustukça...

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor;
Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor..
Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
Gökten ecdad inerek, öpse o pak alnı değer...

Ruhunuz şad olsun...

10 yorum:

  1. Milli ruhu kaybettiğimiz için belki de...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle kemikleri sızlıyordur, onların gösterdiği cesaret, yiğitlik, korkusuzluğun onda birini göstermiyoruz, sindik. Belki de sebep dış değil, İÇ düşmanlar karşısında oluşumuz. :(((Ankara'nın hali öyleymiş ben hiç inmedim Kızılay'a...Emin Çölaşan da senin dediğini yazmıştı..:( tebrikler 14 yılda memleketi ne hale getirdiler!!! Yeni Türkiye bu oluyor !! Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Müjde ablacım o kadar üzülüyorum ki. Umarım çok daha geç olmadan harekete geçeriz...

      Sil
  3. Ruhları şad olsun vatanı bize emanet ettiler korumak görevimiz

    YanıtlaSil
  4. :(( işte dediğin gibi nereden nereye şu ülkenin hali içler acısı şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. :(( bütün şehitlerimizin ve ankarada yaşamını yitiren sivil insanların ruhu şaad olsun :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu topraklar için ölen tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun...

      Sil
  5. Rabbim bir daha öyle kötü günler yaşatmasın zira bizi kurtaracak başka bir ATATÜRK yok maalesef:( Cumhuriyetin kıymetini bilmeyenler kendi pisliklerinde boğulsun umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu temennine tüm kalbimle katılıyorum Yasemin..

      Sil