17 Şubat 2016 Çarşamba

Cyrene Aha-Bha Daily Exfoliating Cotton Pads

Merhabalar,
Cyrene ürünlerini bloglarda okudukça merak ediyordum. Elimde de oldukça fazla ürün olunca bir türlü bu markadan ürün almaya sıra gelmemişti. Kasım ayının son haftasına denk gelen Black Friday indiriminde Cyrene sürpriz bir kutu çıkartınca ve kutunun fiyatı da uygun olunca fırsatı hemen değerlendirip bir sürpriz kutu da ben kapıverdim :)

Buralı Olmayanlar Lokali-Cyrene



Cyrene bu sürpriz kutuyu gerçekten sürpriz ürünlerle doldurmuştu. Çünkü ürünler teslimattan 1 hafta önce üretilmiş yepyeni ürünlerdi. Bu ürünlerden biri de bu Aha ve Bha'lı soyucu pedlerdi.
Günlük olarak hassas bir şekilde cildimizi soyma işlemi yani mikro peeling yapmaya yarıyor bu pedler. 30 tane Aha / Bha yani belli oranlarda kimyasal peeling asitleri emdirilmiş disk pamuklarla yapıyoruz bu hassas soyma işlemini. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinin de kullanabilmesi ürünün ne kadar güvenli olduğunu gösteriyor.
Her gece, makyaj vs gibi günlük kirlerden arındırıp temizlediğimiz cildimizi 1 tane pedle nazik bir şekilde siliyoruz. Tüm yüz, boyun, dekolte bölgesi hatta göz kapağı hariç göz çevresine de uygulanıyor bu pedler. Yalnız göze fazla yaklaştırmadan uygulamak lazım çünkü fena yakıyor.
Ben temiz cildime bu pedleri uyguladıktan 5 dk sonra serum ve gece bakım kremimi uyguluyorum. Gündüz de mutlaka güneş koruyucu kullanmak gerekiyor. Çünkü cildimize hassas bir şekilde bile olsa soyma işlemi yaptığımız için, cildimiz lekelenmeye açık bir hale geliyor. Ayrıca aspirine alerjiniz varsa bu ürün ne yazık ki size uygun değil. Çünkü içeriğinde salisilik asit bulunuyor.

Buralı Olmayanlar Lokali-Cyrene


Cyrene soyucu pedler cilt yüzeyindeki ölü deriyi ve gözeneklerin içini hassas bir şekilde temizleyerek daha aydınlık, taze ve genç bir cilt ve küçülmüş gözenekler vaadediyor. Bha (salisilik asit ) cildin sebum (yağ) kontrolünü sağlayarak gözeneklerin açılmasına ve küçülmesine yardımcı oluyor. Aha (glikolik asit ) ise cildin nem dengesini koruyarak elastikiyetini arttırıp aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. İçeriğindeki aloe vera, papatya ve yeşil çay cildi yatıştırıyor.
Peki bu pedler benim cildimde nasıl etki etti ? Öncelikle herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmadılar. Kullandığım süre boyunca cildimden ölü derinin atıldığını ve cildimin daha pürüzsüz olduğunu hissettim. Ama gözeneklerimde herhangi bir küçülme olmadı. İlk kullanmaya başladığım hafta göz altlarımdaki minik yağ butonlarını yok etti ama o minik butonlar pedleri kullanmaya devam etmeme rağmen geri geldiler. Cildimi yıkayarak temizlememe rağmen pedler cildimi sildikten sonra gri oluyordu. Cildimi derinlemesine temizlemesini sevdim. Uygulamadan sonra cildimi oldukça ferahlamış ve nemli hissediyordum. Ama lekelerimde ve ince kırışıklıklarımda da bir etkisini gözlemleyemedim.
Bu tarz ürünlerden 1 ayda etki beklemek belki de doğru değil. Birkaç ay düzenli kullanımda etkisi çok daha iyi olabilir. Ama ne yazık ki bunu bilemeyeceğim çünkü yeniden almayı düşünmüyorum.

Buralı Olmayanlar Lokali-Cyrene

İçeriği de bu şekilde. Bu ürünün en büyük dezavantajı fiyatı. Biraz pahalı bir ürün. Fiyatı daha uygun olsaydı birkaç ay daha kullanmaya devam edip, etkilerini daha iyi deneyimlemek isterdim. Sürpriz kutuyla gelmesine sevindim. Çünkü Aha / Bha içerikli ürünleri oldukça merak ediyorum.
Cyrene hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir marka. Ürünlerinde de doğal içerikler kullanmaya özen gösteriyorlar. Bu pedler markanın ilk kullandığım ürünü oldu. Denemek istediğim birkaç ürün daha var. Zaman içerinde onları da deneme şansım olur belki.

Görüşmek üzere...


20 yorum:

  1. Güzel ürün dediğin gibi fiyatı daha ekonomik olsa daha iyi olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatı uygun olsaydı daha uzun süre deneme şansımız olurdu :)

      Sil
  2. Aşırı hassas ve ince cildim yüzünden exfoliating ürünler konusunda çok dikkatli olmam gerekiyor.%2AHA ürününü çok severek kullandım. Cildimi yormadan aydınlatıp ferahlattı.Henüz bitiremediğim bir sürü ürün var elimde, sıra ne zaman gelecek bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu pedler de hassas ciltler için uygun ama pedleri yerine %2 Aha ürünü bence daha mantıklı bir seçim olabilir. Çok gerekli bir ürün olduğunu düşünmüyorum bu pedlerin :))

      Sil
  3. gözenekleri küçültmemesi kötü olmuş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözeneklerin küçülme ihtimali artık çok çok az , bari biraz sıkılaşsaydılar :)

      Sil
  4. Hayvanlar üzerinde deney de yapmıyormuş en çok ona sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayvancıklar zarar görmüyor Bücürüğüm :))

      Sil
  5. black friday kutusunda bu mu vardı ben kaçırdım onu ya tüh tüh bunu da istiyordum denemeyi halbuki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürpriz kutudan çıkması güzel oldu kesinlikle. Ne yazık ki Cyrene artık sürpriz kutu çıkartmayacakmış...

      Sil
  6. Bende çok severek kullandım fakat fiyatı gerçekten sürekli kullanım için pahalı.

    YanıtlaSil
  7. SD atağa geçmedi anladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşini oldukça hassas yapan bir ürün. SD başta olmak üzere herhangi bir olumsuzluk yaşatmadı sağolsun :))

      Sil
  8. %2 ahalı tonikten sonra bu ürünle de tanışmak beni mutlu etti. Cyrene kutularını seviyorum, devam etmeyecek diye bir duyum almış olsam da umarım devam eder ve yeni ürünleri acayip uygun fiyatlara deneme şansına erişiriz =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutular devam etmeyecekmiş eğer dediğin gibi fikir değiştirmezlerse. % 2 Aha'lı tonik bence bu üründen daha mantıklı bir ürün. Ama yine de denemek isteyebilirsin :))

      Sil
  9. Çok farklı bir ürün,diğer markalarda yok sanırım..Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer markalarda ben de görmedim. Kullandım be bitirdim bile :))

      Sil
  10. İlginç bir ürüne benziyor keşke gene kutu çıkarsalar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutular eğlenceli oluyordu, belki fikir değiştirirler :))

      Sil