11 Şubat 2016 Perşembe

Chef Akademi'de Cook İle Yılbaşı Yemekleri Etkinliği

Merhabalar,
İnstagramla birlikte hayatımıza #tbt diye bir kavram girdi. Peki bu #tbt ( throw back thursday ) denilen şey nedir? Her perşembe instagramda geçmişe ait bir fotoğraf paylaşmak denebilir. Bugün perşembe ve ben #tbt hakkımı blogta kullanmaya karar verdim :))
Geçtiğimiz aralık ayının son haftası sevgili Ayşegül'ün davetiyle çok eğlenceli bir etkinliğe katılmıştım. Oldukça keyifli bir ortamda, Chef Akademi'de Cook ile Yılbaşı Yemekleri pişirdik.

Buralı Olmayanlar Lokali-Chef Akademi



Konumuz yılbaşı olunca ana yemeğimizin ana malzemesi de hindi oldu. Şefimiz Ali Açıkgül yaklaşık 4 saat süren eğitim boyunca bizlere her aşamada yardımcı oldu.
Menümüz salata, iç pilav, hindi sarma ve armut tatlısından oluşuyordu. Ekip arkadaşım sevgili Ebru ile hemen kolları sıvadık ve ilk yemeğimiz olan Sebzeli Hindi Sarmayı yapmaya başladık. Oldukça rahatlatıcı bir hazırlık süreciydi bu çünkü hindi etini inceltemek için eti döverken hepimiz epey stres attık. Hindimizin sarma işlemi bitince Cook pişirme poşetine sarıp suda haşlamak üzere pişene kadar vedalaştık.

Buralı Olmayanlar Lokali-Chef Akademi

Ana yemeğimiz pişerken bizler tabii ki boş durmadık. Kış salatımızı yapmaya başladık. Tüm malzemeleri jülyen denilen kibrit çöpü şeklinde doğradık. Yoğurt, biraz mayonez ve sarımsakla hazırladığımız sosumuzu da karıştırdık. Biraz nar ve file bademle süsledik ve salatamız artık hazırdı. Kereviz, ekşi elma ve narın muhteşem birlikteliğini anlatmaya kelimeler yetmez lakin :)

Buralı Olmayanlar Lokali-Chef Akademi

Bizi fazla bekletmemek adına Ali şef iç pilavi ve tatlı için armutları hazırlamıştı. Bizlere sadece sunuma hazırlamak kaldı.

Buralı Olmayanlar Lokali-Chef Akademi

Hindimiz pişince servisimizi de hazırlayıp afiyetle yedik. Arada dans ederek tatlıya da yer açmayı ihmal etmedik.

Buralı Olmayanlar Lokali-Chef Akademi

Böğürtlen, tane karabiber ve çeşitli baharatlarla pişen armutları yine böğürtlen sosla servis yaptık ve bu lezzet hiç bitmesin diyerek yavaş yavaş yedik.

Bol bol güldüğümüz, eğlendiğimiz ama birşeyler de öğrendiğimiz bu keyifli günün sponsoru Cook bizlere yılbaşı hediyeleri hazırlamış.

Buralı Olmayanlar Lokali-Chef Akademi

Bu keyifli etkinliğe beni davet ettiği için sevgili Ayşegül'e, güzel fotoğrafları için Zeynep 'e, sponsorumuz Cook'a ve bize sabırla öğrettikleri herşey için Ali Şef'e çok teşekkür ederim.

Keyifli etkinlikler görüşmek üzere...



8 yorum:

  1. şu #tbt nin anlamını bir öğrense herkes :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zor ama yine de biz umut etmekten vazgeçmeyelim :)))

      Sil
  2. bu tbt işine çok katılamıyorum ben ama bu hafta bir tbt m olacak :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de unutmazsam katılıyorum, sizin tbt'nizi de beğendim az önce :))

      Sil
  3. hımmmm..bize de yaparsın artık :))))

    YanıtlaSil
  4. mesele #tbt yi motto haline getirebilmek mi sence?
    yiyebilir misin peki #throwbackthursday i?
    "bugün pazartesi diye #tbt de mi yapmiyak" dese biri...
    İnceden süzülmez mi yaşlar gözünden?
    Ahh Gül, duygulardan duygulara savurdun beni bu yazınla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da #tbt belki de salı gününe dönmekti. Belki de sadece perşembe günü çekilen fotolarımızı paylaşmak içindi. Biz en baştan yanlış biliyorduk belki de. Belki de bunların hiç biri yoktu. Hayaldi her şey belki de. Belki de #tbt neydi, #tbt emekti belki de...
      Mottom neydi peki peki benim. ben kimdim, bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye...
      Belki de beynim yanmıştı ya da telim atmıştı belki de....

      Sil