15 Ocak 2016 Cuma

Sunay Akın - Geyikli Park

Merhabalar,
Sunay Akın'ı hem dinlemeyi hem de okumayı çok severim. Dinleme şansımız her an olamasa da istediğimiz zaman okuma şansımız var neyseki. Son okuduğum Sunay Akın kitabı Geyikli Park oldu. Gerçi yaz başı okumuştum ama yazmayı geciktirince böyle oldu :))

Buralı Olmayanlar Lokali-Sunay Akın-Geyikli Park



Sunay Akın'ın kitabını "aydınlanmanın sayfalarıdır, 264 sayfanın her biri..." şeklinde tanımlamış. Her Sunay Akın kitabında açılan her kapı yeni kapılar açar ya, Geyikli Park'ta da Çanakkale Savaşın'dan Gezi Parkı'na; Chicago'dan Tokyo'ya  bir sürü kapıdan geçtim, bir sürü farklı zamana gittim.
 Herkesin; özellikle Çanakkale Savaşının anlatıldığı bölümleri; mutlaka okuması gereken yakın tarihimizi ilginç anektodlarla anlatan bir kitap Geyikli Park.
Savaşlarda en fazla etkilenenler çocuklardır. Çanakkale Savaşına bir de çocuk gözüyle bakmış Sunay Akın.
" Bazen mehtaplı gecelerde  rahat yatağımızda uyurken meşum bir uğultu veya kulakları parçalayan bir tarakkayla uyanırdık. Tayyareler gelmiş ve bomba atmaya başlamıştır. O zaman biz çıplak vücutlarımıza giyebildiğimiz şeylerle şehrin dışındaki bahçelere kaçar, asker battaniyelerine sarınarak kardeşimle bekler dururduk. "
Bu paragraf Sabahattin Ali'nin 8 yaşındayken yazdığı günlüğünden bir alıntı.
Tokyo Camii, Ertuğrul Fırkateyni, Gezi Parkı, Kurtuluş Savaşı, öldükten sonra anatomi dersleri için bedenini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine bağışlayan Cavit Cav'ın hikayesi ve daha bir çok ilginç konu Geyikli Park'ta okuyucuyu bekliyor.

Görüşmek üzere...


4 yorum:

  1. deneyimli anne sayesinde buldum blogunuzu...
    bana da beklerim.
    sevgiler
    www.eceninhayati.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Kelebek Etkisi blogundan geldim buraya,
    Çok beğendim blogunuzu bana da beklerim.
    Sevgiler.
    https://caganerkan.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Blogunuza geliyorum hemen :))

      Sil