30 Ekim 2015 Cuma

Güzellik Minerali Silis İle Cildinizi Kırışıklıklardan Koruyun


Sağlık ve güzellik için vazgeçilmez olacak kadar önem taşıyan silise cildinizin 20 yaşından sonra daha çok ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz? ZAO’nun içeriğindeki yoğun bambu özlerinde bulunan ‘cilt dostu güzellik minerali silis’ ile doğal bir ışıltı katacak olan makyajınız yüzünüzde yaşlanma kaynaklı kırışıklıklara karşı da kalkan olacak.



Cilt güzelliği ve sağlığı denildiğinde akla gelen faydalı minerallerin başında namı diğer ‘güzellik minerali’ silis geliyor. Oksijenden sonra yeryüzünde en fazla yer alan element olan silis,aynı zamanda insan vücudunun gelişimi için gerekli 25 element arasında en çok bulunan üçüncü element...
Mineral ve vitaminlerin vücut tarafından etkili şekilde emilmesine ve sindirilmesine destek olan silisin cilt sağlığı üzerindeki faydaları ise oldukça etkileyici. Kollajen ve elastin liflerini güçlendirerek dokuların elastikiyetini sağlayan cilt dostu bu mineral,  bu özelliğiyle cildi sıkılaştırıp, yaşlanmadan kaynaklı kırışıklıkları önleyen bir etkiye sahip.
Peki sağlık ve güzellik için vazgeçilmez olacak kadar önem taşıyan silise cildinizin 20 yaşından sonra daha çok ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz? Yada silis eksikliğinde en çok dikkat çeken değişimlerin erken kırışıklık ve ciltte sarkıklık şeklinde kendini gösterdiğini?

Cildi dışarıdan silis ile beslemek gerek.
İnsan vücudunda yaklaşık 7 gram silis bulunuyor. Bu miktar, demir içeren diğer minerallere göre oldukça yüksek. Vücudun bağ dokusunu oluşturan kollajen ve elastinin ise 20 yaşından sonra sentezlenmeyen silise ihtiyacı oldukça fazla.  Bu ihtiyacı karşılamak de ancak cildi dışarıdan silis ile beslemek ile mümkün.

Silis bambuda, bambu ZAO’da
Cildin canlı ve sağlıklı görünümü için silise olan gerekliliği dikkate alarak içeriğini hazırlayan ZAO Organik, ürünlerinin özünü, silisyumun en fazla bulunduğu bitki olan bambudan oluşturdu. Bambu sapının diğer bitki bölümlerinden çok daha yüksek silisyum konsantrasyonuna sahip olması, en önemli etken maddesi bambu olan ZAO Organik ürünlerini birer silis zengini doğal makyaj ürünleri haline getiriyor.

ZAO Organik Makyaj;Ürünlerinde silis’i üç farklı formda kullanıyor.
Organik tarımın sağladığı doğal zenginliği ürünlerine yansıtan Fransız makyaj markası ZAO, derinin onarımına yardımcı olmak üzere organik silis ihtiva ediyor. Toz halinde silis, sıvı formda silis, yağ formunda silis olmak üzere bambu bitkisinin üç farklı bölümden elde edilen silis içeren ZAO Organik  ürünleri, böylelikle Türkiye’de organik makyaj ürünleri içinde tek olma özelliğine sahip bulunuyor.


Silisyumun Sağlığa Yararları

Cilt Görünümünü Korur: Silisyum cildin sarkık hale gelmesini önler ve kollajen yapıya verdiği destek ile cildin doğal ışıltısını geri verir.

İyileşme Sürecine Yardımcı Olur: Silisyum, ayrıca kırıklarda iyileşme oranını artırmada yardımcı olur.

Mukozayı Onarır: Silisyum, susuz kalmış bir vücutta ve solunum sisteminde mukozayı onarır.

Saç Dökülmesini Önler: Saç dökülmesi veya saç incelmesi özellikle silisyum başta olmak üzere besinlerden yoksun bir diyet alımının sonucudur. Silisyum, kalın ve sağlıklı saç büyümesini destekler. Ayrıca saçın ışıltısını ve parlaklığını arttırır.

Tırnak Kırılganlığını Önler: Silisyum tırnak sağ lığı bakımında kayda değer bir rol oynar. Parmaklarınızın çekici ve güçlü kalması için silisyum, tırnaklarınızın kalitesini arttırmaya ve birçok tırnak iltihabına karşı korunmaya yardımcı olur.
Kemikleri Güçlendirir: Silisyum iskelet sağlığının korunması için gereklidir. Kemik dokusunda kalsiyum gibi farklı minerallerin çökelmesini yükseltir.

Kemik Biçimsizliğini Önler: Eklemlerin ve kemiklerin büyümesi, bakımı için silisyumun kalsiyumu desteklemede çok önemli bir rol oynadığı saptanmıştır. Kemiklerin protein bileşeni olan kolajen miktarını artırarak, kemiklerde esnekliğe neden olur. Ayrıca çıkık ve kırık kemik iyileşme hızını arttırır.

Damar Sertliğini Önler: Atardamarlarda sert plak oluşumu, damar sertliğine neden olur. Skar dokusu ve oksitlenmiş kolesterol kan dolaşımını engelleyerek kan akışı tıkanıklığına yol açar.



**Basın Bülteni

2 yorum:

  1. Valla ilk kez haberim oldu, çok teşekkürler. Nereden bulup çıkartıyorsun bunları?:))
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte öğreniyoruz aslında. Sadece öğrendiğimi kendime saklamayıp paylaşıyorum :))

      Sil