22 Ekim 2015 Perşembe

Chef Akademi Cevizli Lezzetler Etkinliği

Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta katıldığım bir diğer etkinlik sevgili Ayşegül 'cüğümün davet ettiği oldukça lezzetli bir etkinlikti. Mekanımız Çayyolunda olunca Asena 'yla buluşup beraber gittik. Ve Ankara Çayyolu Chef Akademi 'de hem cevizin faydalarını öğrendik hem de cevizli lezzetler yaptık.

Buralı Olmayanlar Lokali-California Cevizi



Bizler fırından yeni çıkmış çikolatalı kekle çayımızı içerken İstanbul'dan gelen Promedia firma yetkilisi Feray bey California Cevizi hakkında ilginç bilgiler anlattı.

Buralı Olmayanlar Lokali-California Cevizi

Romalıların "Jüpiter'in Kraliyet Yemişi" diye adlandırdıkları cevizin kullanımı MÖ 7000 yılına kadar kadar gidiyor. Dünyadaki cevizin %70 'ini üreten California'da ilk ceviz ağaçları 1700'lü yıllarda dikilmeye başlamış. Dünyanın çeşitli yerlerinde ekilen cevizin renk dışında lezzet ve besleyicilik yönünden de farkları yokmuş. Bu bilgilendirici sunumdan sonra cevizli lezzetler yapmak için mutfağa çıktık.
Buralı Olmayanlar Lokali-California Cevizi

2 kişilik ekipler halinde tezgahların ve ocağın başında yerimizi aldık. Şanslıydım çünkü ekip arkadaşım şahane pastalar yapan sevgili Berna 'ydı.
İlk olarak elmalı tarçınlı ve tabii ki cevizli bir tatlı yaptık. Tatlımız dinlenirken ana yemeğimize geçtik. Ana yemeğimiz Cevizli Dana Sarmaydı. Soğanı kavurup ince ince doğranmış yeşil fasulyeleri ekleyip en son da cevizi eklediğimiz iç harcımızı ince dövülmüş dana kontrfilenin ortasına koyup yaprak sarar gibi sardık. Sardığımız etleri önce iki kat strech filmle sonra da alüminyum folyoyla sarıp kaynamış suda haşladık. Bu kadar pratik ama sunumuyla şahane bir ana yemek ortaya çıktı. Ben bile kendime inanamadım :))
Son olarak bol taze yeşillik, haşlanmış buğday ve cevizden oluşan salatamızı yaptık. 

Buralı Olmayanlar Lokali-California Cevizi

Yemeklerimizin ve tatlımızın servisini yaptıktan sonra terasta bizim için hazırlanmış masaya geçip hoş sohbet eşliğinde afiyetle yedik.

Buralı Olmayanlar Lokali-California Cevizi

Bu keyifli etkinlikte bizlere hem pratik mutfak bilgileri veren hem de tarifleri doğru uygulamamızı sağlayan Ali Şef 'e de çok teşekkürler.
Mutfakla uğraşmayı seven biri olarak bu tarz etkinliklerin devamı umarım olur çünkü çok keyifliydi.
Etkinlik hediyelerimiz de doğal olarak cevizle ilgiliydi :)) Eve gelince denemek için cevizlerden birini annem hemen saksıya ekti. Bakalım benim California Cevizim ne zaman ürün vermeye başlayacak :))

Görüşmek üzere...



7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. beğenmeniz beni mutlu etti :)

      Sil
  2. Dünyadaki cevizin % 70'inin Kaliforniya'da çıktığını bilmiyordum. İnsan her gün yeni bir şeyler öğreniyor ve bloglar bu yüzden harika kaynaklar. Cevizli keklere, pastalara bayılırım ne yazık ki, diş tedavim yüzünden uzun süredir yiyemiyorum ve uzun süre de yiyemeyeceğim:(((afiyet bal olsun:) kız canımı çektirdin şimdi haa:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diş tedavin bitsin söz sana cevizli tariflerden birini yapayım :))

      Sil
  3. Gül'cüm ne kadar güzel anlatmışsın... Daha güzel etkinliklerde birlikte olalım inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkinlik keyifli olunca yazması da bir o kadar keyifli oldu Ayşegül'cüm :)) Davetin için tekrar teşekkürler :)

      Sil
  4. Nasıl güzel görünüyorlar,canım istediği vallahi :))
    Blogunuza üye oldum. Bende makyaj ve bakım üzerine yazıyorum. Bloguma beklerim:)
    nurluguzellik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil