14 Eylül 2015 Pazartesi

Ankara'lı Bloggerlar AOÇ Doğata Buluşması

Merhabalar,
Ankara'da kokoreç deyince akla ilk Atatürk Orman Çiftliği gelir. Geçtiğimiz günlerde Markör Ajans'ın davetiyle güzel bir tadım için Ankara'lı bloggerlar olarak AOÇ Doğata Restaurant'ta buluştuk.
Ankara'lı olup da bir kere bile Atatürk Orman Çiftliğin'de kokoreç ya da köfte-ekmek yemeyenimiz yoktur. Şehir dışından gelen misafirler de hem gezmeye hem de bu enfes sokak lezzetlerini yemeye yine AOÇ'ye götürülür.

Buralı Olmayanlar Lokali-Doğata


Sokak lezzetleri arasında kokoreçin yeri bambaşkadır. Hakkında şarkı yapılan başka bir sokak lezzeti daha var mı bilmiyorum ama özellikle doğru yerde yenilince her tür övgüyü hakeden bir lezzet kokoreç. 
Kömür ateşinde pişen yumuşacık kokoreçle başladık Doğata'nın ekmek arası lezzetlerinin tadına bakmaya. Kuzu bağırsağından yapılan kokoreç kuru olmasın diye mumbar üzerine sarılarak yapılıyormuş. Kokoreç yemem diyenler mutlaka Doğata'ya uğramalı. Kokoreçle ilgili tüm fikirlerinin olumlu yönde değişeceğine eminim.

Buralı Olmayanlar Lokali-Doğata

Kıymasız Ankara döneri sadece süt dana etiyle yapılıyormuş Doğata Restaurantta. Ateşte çok fazla bekleyip kanserojen etki yaratmaması için de günde 3 kere döner takılıyormuş ateşe. 

Buralı Olmayanlar Lokali-Doğata

Ve meşhur çiftlik köftesi. Yine muhteşem bir lezzet. Kokoreç ya da döner tercih etmeyenler için alternatif olabilecek bir yemek çiftlik köftesi. 
Doğata Restaurant doğaya saygılı bir işletme ayrıca. Kalan döner, kokoreç ve köfteler ertesi gün müşteriye sunulmak yerine sokak hayvanlarına verilmekte. 

Buralı Olmayanlar Lokali-Doğata

Bir lokma bile yiyemem artık derken bu güzellik geliverdi masaya. Özel peyniri Hatay'dan gelen künefe sipariş verdiğinizde hemen yapılıp sıcak sıcak servis ediliyor. Şerbeti iç bayıcı değil. Belki bir Hatay künefesi olmasa da Ankara'da yenebilecek ve künefe özlemini giderebileceğiniz iyi bir tercih diyebilirim Doğata'da yapılan künefeye.

Buralı Olmayanlar Lokali-Doğata

Bu kadar yemeğin üstüne semaver çayı ve Türk kahvesiyle güzel bir kapanış yaptık tadıma.

Buralı Olmayanlar Lokali-Doğata

Doğata'da özellikle AOÇ ürünleri kullanılıyor. AOÇ yoğurdu, sütü, tereyağı vs gibi. Hafta içi sabah 07:00 - 03:00, hafta sonu 07:00 - 04:00 arası hizmet veren işletme yemyeşil bahçesiyle Ankara'nın göbeğinde nefes alabileceğiniz güzel bir mekan. 
ISO 22000 hijyen belgesine sahip mutfağı tüm müşterilere açık. Eğer isterseniz ürünlerin hazırladığı mutfağı da gezebilirsiniz. 
Yeşillikler için de kahvaltı yapmak isterseniz kişi başı fiyatı 16 TL ve 21 TL arası değişen  kahvaltı tabağı ya da yine kişi başı 32 TL'ye serpme kahvaltı yapabilirsiniz. Limonatalarını da günlük yapıp müşterilerine ikram ediyorlar.

Buralı Olmayanlar Lokali-Doğata


Atatürk Orman Çiftliği ürünlerinin başbayisi olan işletmenin marketi de gece hafta içi 03:00', hafta sonu 04:00'e kadar biz müşterilerine hizmet vermekte. Gece yarısı çocuğunuza günlük süt alabileceğiniz nadir mekanlardan Doğata.
Yöresel ve organik ürünler de bulabileceğiniz marketlerinden Türkiye'nin her yerinden online alışveriş yapmak da mümkün.
Daha ayrıntılı bilgi için firmanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



" Evimize sokmadığımız ürünü misafirlerimizle asla paylaşmıyoruz " diyen Doğata Restaurant'ın samimi ev sahipliğinde güzel vakit geçirip lezzetli yemeklerinin tadına bakmak isterseniz en kısa zamanda Atatürk Orman Çiftliğine yolunuzu düşürmelisiniz.

Görüşmek üzere...










6 yorum:

  1. Afiyetler olsunresimlerden ne kadar leziz oldukları belli azcık canım cekmis olabilir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidelim bir gün beraber. Sen kokoreç ısmarla ben döner. Künefeyi de alman usulü yaparız :)))))

      Sil
  2. Harika bir buluşmaydı.. Sen de çok güzel anlatmışsın Gül'cüm :)
    Bu etkinlik ile ilgili benim yazımı da okumak isterseniz :
    http://www.ankaraetkinlik.com/aoc-dogata/
    Bir başka etkinlikte yeniden görüşebilmek dileği ile sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemekler ayrı güzeldi, bir arada olmak daha da güzeldi. En kısa zamanda görüşelim özlemiş olabilir seni :)))

      Sil
  3. Bende gelseydim sizle keşke :) kokoreçi çok severim Ankarayı hiç bilmediğim halde gitmiş kadar oldum sloganı ile hayli iddalı bir mekan böyle yerlere ihtiyacımız var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gelebilseydiniz, ne güzel olurdu. Yolunuz bir gün Ankara'ya düşerse mutlaka Atatürk Orman Çiftliği'ne gitmelisiniz. Hatta ben götüreyim sizi :))

      Sil