22 Mayıs 2015 Cuma

Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi


" Mantıksız gibi geliyor ama o sabah uyandığımda tuhaf bir haber alacağımı biliyordum. karadenizin lacivert dalgalarıyla baş başa kalmış olan bu ıssız köyde geçen her gün birbirinin aynısı olduğu için burada insanların heyecanla konuşacağı olaylara pek sık rastlanmazdı. o günün de ötekiler gibi sessizce akıp gitmesi gerekirdi ama galiba başka şeyler olacaktı. o mahmur sabah saatlerinde bir cinayet haberi alacağımı bilmiyordum elbette ama bir haber gelecekti. daha yataktan çıkmamıştım, gözlerim kapalıydı, arkalarında fosforlu çizgiler bırakarak yıldırım hızıyla hareket eden mor tavşanları izliyordum. "




Hikaye, İstanbul'un Çatalca ilçesindeki eski adı Podima olan Yalıköy'de geçiyor. Köyde işlenen bir cinayeti araştırmak için köye gelen bir gazeteci, ilk olarak hikayenin baş kahramanı olan Ahmet Arslan'ın kapısını çalar. Ve hikaye içinde hikaye başlar böylece.
Kardeşimin Hikayesi Zülfü Livaneli'nin okuduğum ilk kitabı. Akıcı bir dille yazılmış, çabucak okuyup biten etkileyici bir kitaptı benim için. Kitabın bir yerlerinde de yazdığı gibi modern bir binbir gece masalı dense yanlış olmaz bu benzetme.
Daha önce Zülfü Livaneli kitabı okumadıysanız, bu kitap güzel bir başlangıç olabilir.

Görüşmek üzere...


8 yorum:

  1. Merhaba, bu kitabı hep okumak isteyip birtürlü sıra gelmiyordu. Kitabı okuyan arkadaşlarımdan duymuştum. Çok beğenmişler şimdi görünce okumadığımı bir kez daha hatırladım. :) En kısa zamanda okuycam güzel yazı için teşekkürler:) (apaydindunyam.blogspot.com.tr) sizi takipteyim sayfamı ziyaretinizden mutlu olurum. sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaza yakışan bir roman, hemen başlayın okumaya bence de :)) Sizi ilk ziyaretinizde takibe almıştım, keyifli bir blogunuz var :)
      Sevgilerimle

      Sil
  2. Serenad'i okumalisiniz. Livaneli'nin bir coklarina gore en iyi romanidir. Bana gore efsanedir , uzerine cok az kitap konusulabilir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerinizi dikkate alacağım, teşekkürler :)

      Sil
  3. Okuduğum ilk kitabı mutluluktu, 8.sınıftım o zaman. Okumadığım sayılı romanı var. Pek severim, okuması keyiflidir gerçekten de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluk da var ben de ama henüz okumadım, okuma listeme alayım sizi tavsiyenize uyarak :)

      Sil
  4. ben de bu yayından sonra okuma listeme aldım sevgiler sizi takibe aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretinize geleceğim Neslihan hanım.
      Sevgilerle..

      Sil