4 Mayıs 2015 Pazartesi

Otacı Keratine - Arginine Saç Bakım Şampuanı ( 1 Kozmetik 2 Yorum )

Merhabalar,
Sevgili arkadaşım Kelebek Etkisi ile birlikte bloglarımızda yeni bir bölüm başlatıyoruz. 1 Kozmetik 2 Yorum adı altında aynı ürünle ilgili iki ayrı yorum okuma şansınız olacak.
Bugün mis mis kokmaya ne dersiniz. Otacı'nın yeni serisi olan Keratine - Arginine saç bakım şampuanıyla misler gibi kokmayı çok sevdim ben. Şampuanlarda yoğun parfüm kokusunu sevmem genelde ama bu şampuanın kokusuna bayıldım.

Buralı Olmayanlar Lokali-Otacı


32 yıl önce çıkarttıkları ilk ürün olan boğaz pastillerinden günümüze onlarca çeşit ürün Otacı'nın işine ne kadar önem verdiğinin göstergesi bence.
Üniversite yıllarımda sadece Otacı şampuan kullanırdım. Tek çeşit şampuanları vardı o zaman. Ama şimdi bir sürü yeni çeşit şampuanları var. Hepsini denemek istiyorum :))
Nasıl olduğunu merak ettiğim yeni çıkan Keratine - Arginine serisini denedim ve yorumları sizlerle paylaşacağım. Başta da belirttiğim gibi kokusu gerçekten çok güzel. Ama yoğun kokuları sevmiyorsanız tavsiye edemem. Saç derimde zaman zaman yaşadığım dermatit sorunundan dolayı her şampuanı kullanamıyorum artık. Otacı şampuanı gönül rahatlığıyla kullandım. Çünkü içeriğinde SLES, SLS, sülfat, paraben, formaldehit bulunmuyor. 

Buralı Olmayanlar Lokali-Otacı


Arginine saç dökülmesini engelleyen bir madde. Daha önce kullandığım başka bir markanın arginine şampuanından çok memnun kalmıştım. Aynı etkiyi Otacı'da da gördüm. Saç dökülmemi kullandığım süre boyunca minimuma indirdi. Saç kremi kullanmayı sevmeyen biri olarak saçlarımı yumuşatması bana yeterli geldi. 
Bazı bloglarda saçları ağırlaştırdığını ve yağlandırdığını okudum ama ben öyle bir sorun yaşamadım. Kepek vs gibi sorunlara da neden olmaması benim için olumlu bir özellik oldu. 
Ambalajını hiç sevmedim. Akışkan yapıda bir şampuan olduğu için hiç pratik gelmedi bana bu ambalaj. 
Tam içerik listesi de şu şekilde :

Buralı Olmayanlar Lokali-Otacı


250 ml 'lik gramajına göre 18.90 TL fiyatı bana pahalı geldi. Ama indirim dönemlerinde alınabilir bir şampuan. 
Yeni şeyler denemeyi seviyorsanız bu şampuana bir şans verebilirsiniz.

Serinin diğer ürünleri ve Otacı'nın tüm ürünleri için internet sayfalarınızı ziyaret etmeniz yeterli.

Sevgili Kelebek Etkisi'nin yorumunu okumak için sizi Şöyle alayım.

Görüşmek üzere...


*Ürün Otacı tarafından denemem için gönderilmiş olup yorumlar tamamen bana ait objektif yorumlarımdır.

13 yorum:

  1. otacının şampuanı hımm eet eğer saçlarımın kepeklenmeyeceğini bilsem şans verirdim ne denersem deneyeyim kepek oluyor yaw zaten sayfamdaki şapmpuan yazımda da bahsetmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. otacı ürünleri gerçekten başarılıdır, bir şans verebilirsiniz bence :)

      Sil
  2. Otacı oldukça gelişen bir marka haline geldi :) Birkaç ürünü var aklımda deneyeceğim en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve çok başarılı ürünleri var Otacı'nın. Mutlaka denemelisin canım ;))

      Sil
  3. merhabalar... peki bu ürün watsons mağazalarında var mı ? evime yakın tek yer de watsons :) dökülmemi minimuma indirdi demişsiniz benimde bu aralar çok dökülme problemim var hangi şampuanı denediysem faydası olmadı birde boyalı saçlarım. bu ürün boyalı saçlarıma bir zarar verir mi ? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dökülmeniz yoğunsa öncelikle kan değerlerinize baktırmak iyi olabilir. Otacı bildiğim kadarıyla Watsonsda bulabilirsiniz. Benim saçlarımda boya olmadığı için etkisi nasıl olur bilemiyorum. Bu ürünü bulamazsanız Elseve Arginine serisi ve Tresan ısırgan otlu şampuanda dökülmeye iyi gelen şampuanlar. Elseve Arginine serisini toniğiyle birlikte kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım. Umarım siz de çözüm bulursunuz.

      Sil
  4. yorumunuz için teşekkür ederim. bahsettiğiniz iki şampuanı da kullandım dökülmede değişiklik olmadığı gibi ikisinde de daha da arttı şimdi head&shoulders badem yağlı kullanıyorum genel olarak memnunum ama uzun süre kullandım ve başta iyi gelse de son zamanlarda etkisini kaybetti gibi. birde otacıya şans verelim bakalım. ahh bu saçlar :) neyse sevgiler kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah kısa sürede çözüm bulursunuz. Sevgilerimle..

      Sil
  5. Otacının kremini ve sampuanini kullanıyorum ve tek kelimeyle harika bir ürün sarı bukleli saçlarımı harika yaptı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otacı'nın şampuanlarından memnun kalmadığım olmadı benim de:) Yorumunuz için çok teşekkür ederim..

      Sil
  6. Bugün ilk yıkamam ve feci halde saçlarım döküldü.100 tel felan değil.icindeki maddelerin beni etkilemesinden dolayı aldım ama damlanın şekli hiç hoşuma gitmedi ve saçlarım tüy gibi oldu anlam veremedim. Içindeki madde nedir bu akdar kömürlerine sebep oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dökülme karşıtı ürünler bazen ilk kullanımlarda dökülmeyi arttırabilir. Birkaç yıkama sonrası dökülme hala devam ediyorsa kullanmayı bırakmanızı öneririm..

      Sil
  7. bende kullanmaya başladım ama saç dökulmem dahada arttı ve saçım tiftik gibi oldu okadar dökülüyor ki bırakma kararı aldım neden böyle bir etki yaptı normal mı

    YanıtlaSil