25 Mayıs 2015 Pazartesi

Ceradolin Nemlendirici Losyon ( Hidro ve Lipo )

Merhabalar,
Cildim çok kuru olduğu için yıllardır denemediğim vücut nemlendiricisi yok gibidir. Memnun kaldığım ürün de ne yazık ki çok azdır. Cildimin kuruluğundan koyu renk çarşaf, çorap ve kıyafet kullanmak zaman zaman işkence olabiliyor benim için.
Bugün uzun süredir denediğim Ceradolin Nemlendirici Losyonlardan söz edeceğim.

Buralı Olmayanlar Lokali-Ceradolin


Ceradolin Nemlendirici Losyonların çok kuru ciltler için Lipo ( yağ bazlı ) ve normal ciltler için Hidro ( su bazlı ) olmak üzere iki çeşidi var. Her iki çeşidin de ortak özelliklerinden bahsedeyim öncelikle. 
Ceradolin Losyonlar çift bariyer sistemine sahip olduğu için cilt üzerinde daha güçlü bir koruyucu tabaka sağlayarak, derinin daha uzun süre nemli kalacağını vaadediyor. Sivilce tedavisinde çok kuruyan cildi nemlendirmede, lazer ve peeling sonrası oluşan tahrişi yatıştırmak için ve güneşin zararlarına karşı deriyi onaran losyonlar her ikisi de. Egzama gibi cilt rahatsızlıklarında da cildi yatıştırıcı özelliğe sahip. Çocukların ve hamilelerin de rahatlıkla kullanabiliyor olması da bir avantaj olmuş. Yüz dahil vücudun her yerinde de kullanılabiliyor.

Buralı Olmayanlar Lokali-Ceradolin

Cildim çok kuru olduğu için önce yağ bazlı ( lipo ) losyonu denedim. Banyo sonrası yüzüm dahil tüm vücuduma uyguladım. Koyu kıvamlı, çok akışkan olmayan bir yapısı var. Ama koyu kıvamına karşın cilde yedirmem benim için çok zor olmadı. İçeriğindeki bulunan seramid, bitkisel hyaluronik asit, argan, pasifolara, kanola yağları, skualen ve E vitaminiyle tam bir nem bombası olduğunu iddia ediyor bu losyon. Cildiniz çok kuru değilse kış için uygun bir nemlendirici aslında. Kullandığım süre boyunca verdiği nem yeterli geldi ama her nemlendiricide olduğu gibi düzenli kullanmak gerekiyor. Vücudumun aksine yüzümü biraz yağlandırdı ama kış için sanırım güzel olabilir.
Kışın daha da kuruyan cildime daha iyisini bulana kadar vücut nemlendiricimi buldum diyebilirim.


Buralı Olmayanlar Lokali-Ceradolin

Tam içeriği de fotoğraftaki gibi.

Buralı Olmayanlar Lokali-Ceradolin


Ceradolin su bazlı losyon isminden de anlaşılacağı üzere daha hafif yapıda bir nemlendirici. Yapısı Lipoya göre daha akışkan ve cilt tarafından emilimi de dolayısıyla daha kolay. Yine banyo sonrası yüzüm dahil tüm cildime uyguladım. Hidroda olduğu gibi yine düzenli uygulamak gerekiyor. İçeriğinde seramid, bitkisel hyaluronik asit, shea butter ( karite yağı ) , skualen ve E vitamini bulunuyor. Cildiniz çok kuru değilse yaz- kış kullanılabilecek bir nemlendirici. Benim için yaza daha uygun bir ürün. Yüzümü hidronun aksine yağlandırmadan nemlendirdi. Yüzüme verdiği nemi sevdim. Ama vücut nemlendiricisi olarak işte aradığım nemlendirici bu diyemiyorum.
İçeriği merak edenler için : 

Buralı Olmayanlar Lokali-Ceradolin

Her iki losyonda da üre ve parapen türevli koruyucu bulunmuyor. Çok hafif çiçek kokusuna sahipler. Hafif kokulu olmalarını ben sevdim. Tüm vücut için tek ürün mantığını daha da çok sevdim. Seyahate, tatile falan giderken yanımızda tek bir losyon götürmek bavulda epey yer açar değil mi :))
Ceradolin nemlendirici losyonları almak isterseniz eğer tüm eczanelerde bulabilirsiniz.

Ceradolin Dermadolin firmasına ait bir marka. Firmanın diğer ürünleri için internet sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.



Görüşmek üzere...

*Ürünler  Dermadolin tarafından denemem için gönderilmiş olup yorumlar tamamen bana ait objektif yorumlarımdır.



12 yorum:

  1. ilk defa gördüm :) denemek lazım bende bloğuma bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi öneririm. Blogunuza geleceğim, sevgilerle..

      Sil
  2. Su bazlı daha uygun sanırım benim için :) güle güle kullan canım ha bu arada duş sonrası bi bebe yağıyla masaj yapsan kuruluğuna faydası olurmu denedin mi acep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağ bazlısı kış için uygun yapı itibariyle. Bebe yağı benim cildimde iritasyona sebep oluyor ve daha çok kurutuyor. Zaten sentetik bir yağ olduğu için çok da kullanma taraftarı değilim :)))

      Sil
  3. İki çeşidini de bir kuru ciltli olarak çok severek kullanıyorum, yağ bazlı olanı kışlık, su bazlı olanı dört mevsimlik sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağ bazlıyı kış için ayırdım ben de. Su bazlı da hem dört mevsimlik hem de beşi bir yerde gibi. Vücuda, yüze, ele vs heryere sür gitsin ;))

      Sil
  4. Aynı şekilde tatlişkolar, ben de yağ bazlı olanını kış için ayırdım, su bazlı olanı şimdilik yeterli geliyor ;))
    Su bazlı olanını ilk açtığımda kremin dışarı çıkmasını durduramadım, gözümü korkuttu resmen, sonra da baş aşağı duruşundandır diye ters çevirdim ama bi daha da açamadım, umarım düzelmiştir. Bir bakayım bu akşam :)))

    YanıtlaSil
  5. hidroyu yüzüne sürenlerdenim ben de.. ama lipo olanın bi numarasını göremedim sankii.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lipo yüzümü yağlandırdı ama bacaklarımın kuruluğuna iyi geldi. Gerçi kışın etkisini yeniden değerlendirmek gerek diye düşünüyorum ;))

      Sil
  6. Ben de edindim ancak henüz kullanmaya başlamadım. Yazınızı okuyunca mutlu oldum; benim de cildim kuruya yakın özellikler vücut losyonlarında sıkıntı yaşıyorum ayrıca duş jellerimi de ona göre seçiyorum.
    Teşekkürler bilgi için:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım denersiniz ve siz de memnun kalırsınız bu üründen. Duş jelleri de ayrı sıkıntı haklısınız. Krem içeriklilerden memnunum ben de. Ama nemlendiricili yüz sabunlarını daha çok seviyorum duşta ;))
      Yorumunuz için ben teşekkür ederim ;)

      Sil