17 Nisan 2015 Cuma

Real Techniques Core Collection ve Blush Brush

Merhabalar,
Bugün meşhur Real Techniques makyaj fırçalarını anlatacağım sizlere. Yazmayan bir ben kalmıştım bu fırçaları çünkü :))

Buralı Olmayanlar Lokali-Real Techniques


Şubat ayında sevgili arkadaşım Kelebek Etkisi ile bir hediyeleşme etkinliği düzenlemiştik. Bu etkinlikte de canım arkadaşım bana bu güzel fırçaları almıştı. Bu Real Techniques fırçalar benim ilk makyaj fırçalarım oldular. Makyaj yapmaya başladığım ilk zamanlardan beri hep ellerimi kullandım fırça niyetine. Sadece allığımı ve pudramı fırçayla sürerdim. O da sıradan bir allık fırçasıyla.
Bir konuşmamızda makyajımı ellerimle yaptığımı öğrenince canım arkadaşımın gönlü razı olmamış ve kendisine alırken bana da alıvermiş bu fırça setini. İlk kullanmaya başladığımda önce çok garip geldi fırça kullanmak ama artık alıştım ve çok keyifli oluyor fırçayla makyaj yapmak :))

Buralı Olmayanlar Lokali-Real Techniques

Fırçaların kalitesini anlatmama gerek yok, çünkü bu fırçaları bilmeyen kalmadı artık.Kısaca ne işe yaradıklarından bahsedeceğim ben sadece. 
İlk fırça allık fırçası olan Blush Brush .Uca doğru sivrilen konik şekli sayesinde allığı yanaklara dağıtmak çok daha homojen oluyor. Sivri uçlarına bir miktar allık alıp yanlardaki kıllarıyla yanaklara yayılıyor allık. Bu fırça aynı zaman da pudra sürmek için de kullanılıyor ama ben sadece allık için kullandım şimdiye kadar.
İkinci fırça Contour Brush. İngilizce adından da anlaşılacağı gibi kontör yapmak için kullanılan bir fırça bu. Ben kontör vs gibi ayrıntılı makyaj yapmadığım için bu fırçayı bazen aydınlatıcı ürünleri sürerken, bazen de makyajımın fazlasını almak için kullanıyorum. 
Üçüncü fırça Pointed Foundation Brush. Bu fırça aslında fondöten fırçasıymış ama ben kapatıcı ürünler için kullanıyorum. Çünkü fondöten sürmek için çok küçük ve işlevsiz bir fırça bana göre. Göz altlarıma, burun kenarlarına kapatıcı uygularken kullanımı pratik geldi bana.
Dördüncü fırça Detailer Brush yani detay fırçası. Bu minik fırça kendi gibi minik cilt kusurlarını kapatmada işe yarıyor. Ama ben bazen göz makyajında da kullanıyorum bu fırçayı.
Son fırça Core Colletion setinin en beğenilen fırçası olan Buffing Brush. Fondöten ya da pudra için oldukça güzel bir fırça. Ben fondöten için kullanıyorum bu fırçayı.
Tüm fırçalar yumuşacık. Allık fırçası hariç hepsi birkaç kere yıkandı ve kıl dökme gibi sorunlar yaşatmadılar bana.

Buralı Olmayanlar Lokali-Real Techniques

Bendeki Core Colletion fırça seti pembe renkli. İnstagramda bir hesapta bu setin sadece klasik sarı renkte olduğunu ve diğer renklerin sahte olduğunu okudum. Ama kıllarının yumuşaklağı, kaç kere yıkamama rağmen kıl dökmemesi ve performanslarından dolayı ben gerçek olduklarını düşünüyorum. Eğer sahteyse de oldukça başarılı bir taklit olmuş bu fırçalar.
İster sahte olsunlar ister gerçek ben severek kullanmaya devam ediyorum. Beni bu güzel setle tanıştırdığı için canım arkadaşıma Kelebek Etkisi'ne çok teşekkür ediyorum.
Fırçalar sahte olsa ne yazar olmasa ne yazar. Yeter ki dostluklar sahte olmasın.

Görüşmek üzere...

10 yorum:

  1. bendeki core collection sarı-kahve renkliydi bu renk yeni mi çıkmış??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yabanci bir blogta pembe renkli core collection fircalarin bir ara uretildigini ama sonra sadece sari-kahve olanlarla devam ettiklerini okudum ama dogrulugunu bilemiyorum.

      Sil
  2. Bu set bende de sarı renkli ama işini görüyorsa mühim değil gerçekten rengi-gerçekliği. Zira biz kızlarla e-bay'den pahalı fırçaların muadillerini bulabilmek adına pek çok fırça sipariş ediyoruz, yumuşaklık ve kullanım kolaylığı hepsinde olmuyor malesef, velhasıl kelam - lafı çok uzatmayayım - cildini tahriş etmeden kullanabiliyorsan ne ala :)
    Benim bu sette açık ara favorim ise contour brush, bronzer sürmeden asla! (hayalet gibiyim :'() Allık fırçasını da aynı şekilde bayılarak kullanıyorum, indirimlerde bi denk getirsem tüm setleri yedekleyeceğim aslında, fırçasız/süngersiz makyaj yapamıyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoyratca ve sadece sampuanla yikiyorum ve ne sekli bozuldu ne de kil doktu. Benim isimi gayet guzel goruyor. Ben de senin gibi dusunuyorum. Mesela kipadan 2 liraya aldigim fircayi bircok pahali markaya degismem. Ben artik hem firca kullaniyorum ama ellerimle de rotus yapiyorum ;)) Aman fircalar sahte olmus onemli mi ,bizler birbirimize sahtelik yapmayalim kuzum onemli olan o degil mi zaten ;))

      Sil
  3. Bir ruj ve bir kalem ve bir eye liner ile makyajını tamamlayan özensiiiiz beceriksiiiiz kadın,ellerini bırakıp fırça ile makyaj yapan ve özendirerek anlatan kadına sevgilerini yolluyor :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz ne tatlısınız , çok öpüyorum sizi en kokoş halimle :))

      Sil
  4. Makyaj kokulu bir yazı oldu, olsun, yorumsuz bırakmayalım.. :)

    Bu arada, blog'da yeni öykü serim başlıyor, detaylar benim blog'da, duyurmuş olayım efendim... Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni seri yazını gördüm. Seviyorum senin hikayelerini okumayı, bunu da okuyacağım mutlaka.
      Yorumun için ayrıca teşekkür ederim :))

      Sil
  5. Valla sahtemi degilmi bilmiyorum ben bunlardan kendime de aldim sari almisim kendime rengi cici diye sana pembe almistim ayni yerden bende cok memnunum bilmiyorum canım ya sahteyse hakkini helal et

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla sahte olup olmaması çok da önemli değil benim için, çünkü gayet başarılı buldum ben bu fırçaları. Düşünüp alman yeterli birtanem aramızda helalik birşey yok. Asıl sen helal et düşünüp aldın bana bu hediyeyi. Rengini de ayrıca çok sevdim ben :))

      Sil