16 Mart 2015 Pazartesi

Top Ten Mimi

Soğuk ama güneşli bir Ankara'dan merhabalar,
Haftaya bir soruyla başlayalım mı ? İlk sahip olduğunuz kitabı hatırlıyor musunuz ?
Benim ilk kitabım, daha doğrusu hatırladığım ilk kitabım Hop Hop Tavşan'dı. İlkokul bire giderken annem almıştı bu kitabı bana. Annesinin yaptığı yemeği beğenmeyen Hop Hop Tavşan'ın diğer hayvanları ziyaret ederek aslında onların yemeklerinin kendisine hiç uygun olmadığını görüp, kendisi için en güzel yemeği annesinin yaptığını anlamasını ve bundan ders alan bir yavru tavşanın hikayesiydi bu kitap. Laf aramızda annem de çok uyanıklık etmiş, bu kitapla direkt bilinç altıma oynamış :)))
İlk hikaye kitabımda yine annemin aldığı Elma Ağacındaki Şapka'ydı. Milliyet'in mavi ciltli kitaplarındandı. Elma ağaçlarını hala çok severim belki de sebep bu kitaptı.




Kitap okumak insanı Her anlamda geliştirir. Bakış açısını, kelime hazinesini hatta olaylar karşısında vereceğimiz tepkilerimizi bile geliştirir kitaplar. En canlı örneğini yaşıyoruz bu günlerde bu durumun. Bir tarafta tüm hayatı boyunca 4 bin küsür kitap okuyan bir lider, bir yanda kitap özetlerini danışmanlar tarafından okunan başka bir lider.
Ne kadar ironik değil mi ?
Bu konuyla ilgili yazmaya kalksam duramam o yüzden asıl konumuza dönsem daha iyi olacak :))
Benim sevgili mimcibaşım Cam Misket yine güzel bir mimde beni unutmamış. Unutursa başına gelecekleri biliyor zaten :))
Yine zor bir mim bulmuş Cam Misket'im. Zorluğu en sevdiğimiz kitap ve yazarlardan ilk 10'u yazamamız istenmiş. Sayıyı 10'a düşürmek işte işin zor kısmı :))
Ve benim listem bu şekilde :

1 - Şeker Portakalı - Vasconcelos
2 - Güneşi Uyandıralım - Vasconcelos
3- Günlerin Köpüğü - Boris Vian
4- Şibumi - Trevanian
5 - Küçük Prens - Saint - Exupéry
6- Gerçeğin Masalı - Sennur Sezer
7- Nietzsche Ağladığında - Irvin Yalom
8 - İnsanlık Trajedisi - İmre Madach
9 - Türk Çocuklarına Masallar - Dr. Saim Sakaoğlu
10 - Korkuyu Beklerken - Oğuz Atay

İlk aklıma gelen, benim için özel olan kitaplarım bunlar, Listeyi oluştururken hiçbirisine öncelik veremedim sadece alt alta yazdım. Cam Misket'inde dediği gibi tüm kütüphaneyi tarasak ancak listeyi oluştururuz :))

Ve benim mimlediğim arkadaşlarımda

Dilek Eren
Kadriye Zihni Erdem
Bücürük ve Ben
Soslu Badem

Haftanız güzel geçsin...

20 yorum:

  1. cidden çok ironik ama her zaman "4 bin kitap okumuş olan aydın", benim de Liderimdir..yaa ilk kitap dedin Ayşegül serileri geldi aklıma benimkiler onlardı :)) ehehe zor mimdi cidden ama çok teşekkür ederim canımm yanıtladıgın içiinn ♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve bu 4 bin kitap sadece Türkçe de değil. O lider bizim her zaman Atamız olacak, ne mutlu ki bizlere.
      Ayşegül kûçük anne, Ayşegül yaz tatilinde, Ayşegül dağa kaçtı :))))) Dur yine hatlar karıştı ben de :))))) Ayşegülün resimlerine bayılırdım bir de köpeğine :))

      Sil
  2. Hahahahaha:))adamlar gelip kitap özetleri okuyorlar:)))))))))Alla'm rezalet yahu!:)))gülüyorum ama içler acısı bir durum:)))
    İlk sahip olduğum kitabı hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle Tom Miks, Teksas olabilir. Okuma yazmayı onlarla öğrendim:)
    mimi en kısa zamanda yapacağım...teşekkürler:)
    sevgiler beybisi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap özetini de kendileri okumuyorlar ama ince nüans işte burası :))) Bu konu senin alanın olduğu için fazla girmedim beybisi :)))
      Teksas, Tom Miks kitapları abimlerin vardı ama hiç ilgimi çekmediler. Ben Mister No'cuydum :))

      Sil
    2. Ben de Mr. No'yu hiç okumadım yaa....aslında okumadığım her çizgi roman içimde uktedir, çünkü sen de yazmışsın her kitaptan öğrenilecek şeyler var, kaçırdığım, okumadığım her çizgi romana özlemim var...
      Tom Miks'i ben de abim sayesinde okurdum çünkü sürekli eve o alırdı...her hafta ...(en heyecanlı yerinde biterdi, dizi gibi) :))

      Sil
    3. Çizgi roman okumak ne büyük keyifti. Disneyin kitapları vardı bir de , onları da çok severdim. Asteriksi de ilk çizgi roman olarak okumuştum. Abimler kütüphaneden getirmişti bir sürü Asterisk kitabı. Eskiden kütüphaneye üye olup kitap alırdık. Yaa ne çok anı var eskiye dair değil mi :))

      Sil
  3. güzel kitaplar,insanlık trajedisi ve türk çocuklarına masalları okumadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlık trajedisi klasik macar romanıdır, bir ara kültür bakanlığı yayınlamıştı bu kitabı. Türk çocuklarına masallar da o kadar eski bir kitaptı ki , abimlerin çocukluğundan. İlk keloğlan masallarını, peri kızlarını, minik serçeyi o kitapla tanıdım. Masallar ne güzeldir ,))

      Sil
  4. Teşekkür ederim mimci başım :) cevaplayacağım en kısa sürede, Şibumi bende de olacak :) He bi de ilk okuduğun kitaptan bahsetmişsin ya, geçmişe gittim ben de. Oya ile Tekir serisi vardı, ilkokulda okumaya sökenlere dağıtıyorlardı, ilk ben almıştım he he. Ayşegül gibi bi karakterdi işte. Hey gidi günler hey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Cin Ali'yle okumayı öğrenen nesildenim, Oya ile Tekir'i bilmem. Eyvah yaşım çıkacak ortaya :)))) Mim çok kısa olunca renk katayım azıcık dedim :)))

      Sil
  5. Merhaba bloğunuzu takibime aldım bende beklerim sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. İlk 10'u oluşturmaktaki başarından ötürü seni kutluyor veeeeee hemeeeen gidip kendi kendime bu keyifli mim'i yapıyorum

    Ay bayılıyom ben Mimlereee :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zordu ilk 10 oluşturmak. Hatta bir ara direkt Meydan Larousse'yi yazsam dedim nasılsa 10 cilt , kitaplarım gücenmez bana dedim :))) Mimlere ben de bayılıyorum :))

      Sil
  7. şibumiiii :D ♥.♥ nicholas'a olan sevdamı anlatacak smiley bulamıyorumm :D
    şibumi top 10'unda olmasına rağmen bu kadar geç takip etmekle çok ayıp ettim T_T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doktorcum geç olsun ama güç olmasın :)) şibumi eninde sonunda buluşturdu bizi :))

      Sil
    2. ben şibumiyi de geç bulmuştum zaten :D yeni yaşın hayırlı olsun tekrardan :)

      Sil
    3. ben lisedeyken bulmuştum şibumiyi. trevanian girizgahını kar kaplanıyla yapıp , oradan şibumiye atlamıştım. 2-3 kere okudum şimdi yeniden okuyacağım o derece bir manyaklık yani :)))
      blogumun yeni yaşını kutlama inceliğin için ayrıca teşekkür ederim , hep beraber bol yazılı nice yıllarımız olsun :))

      Sil
    4. ben lisedeyken hocam anlatmıştı çok süper bi kitap kahramanı çok iyi falan diye.. ben de 2 yıl sonra alıp okudum üniversitede :D sonra katyanın yazını aldım ama daha okumadım ona.. kitabı elime alınca bi iş çıkıyor hep :S
      şibumi yorumumu da bırakıyım şuraya :D :D
      http://dostlarkutuphanesi.blogspot.com.tr/2014/06/sibumi-trevanan.html
      az bi reklamımı yapmış gibi olacak ya kusura bakma :D

      Sil
    5. Benim bazı kitapları ve yazarları erken tanıma sebebim evin en küçüğü olmam. Abilerim ben daha ortaokuldayken tüm klasikleri önüme yığmıştı mesela :)) Kimini okudum kimi bunca yıl geçti hala okunmayı bekliyor :))
      Dostun reklamı olmaz , her zamam tavsiylerini beklerim :))

      Sil